Putukad 2013 hooajaks

Vasta
AndriPro
Postitusi: 3058
Liitunud: 19.04.2012, 07:35
Asukoht: Kahro küla mees olen.

Re: Putukad 2013 hooajaks

Postitus Postitas AndriPro »

Kuule sepp , tee rahvale selgeks , miks panid puna-mustale kehale kuld-pronksise sabaaluse ja keerme. Missugust aega/vett/ ilma silmas pidasid?
ahti28
Postitusi: 83
Liitunud: 30.04.2012, 22:07

Re: Putukad 2013 hooajaks

Postitus Postitas ahti28 »

Selline tähelepanek,et sidumismaterjalide nimede "eestistamine" muudab retseptid algajatele vb segaseks.Eriti,kuna netipoodides on nad inglisekeelsed.Ntx,misasi on "vasikas"? :roll:
sepaonu
Postitusi: 1487
Liitunud: 18.08.2012, 09:29
Asukoht: ingliste
Kontakt:

Re: Putukad 2013 hooajaks

Postitus Postitas sepaonu »

ahti28 kirjutas:Selline tähelepanek,et sidumismaterjalide nimede "eestistamine" muudab retseptid algajatele vb segaseks.Eriti,kuna netipoodides on nad inglisekeelsed.Ntx,misasi on "vasikas"? :roll:
Lisatud* vasikas on calf tail londoni murdes. Nii ära internetiseeruda ka ei maksaks, et aru ei saa emakeeles, et mis looma või linnuga on tegemist, kui ta meil esineb :D Osasi imeloomasi ja lindusi raske eestistada*

Selleks, et kellegile midagi selgeks teha, selleks peab selgitatav ja selgitaja sama joone peal olema või selgitatav peab uskuma kõike pimesi ja selgitaja peab klassik või autoriteet olema.
Mul on oma praktikal põhinev teooria värvikombinatsioonidest. Ma tõestasin omale värvikonksude teema natuke ennem seda ära, kui siin keegi midagi sellest kuulnud oli ja hakati müüma ja ostma värvilisi asju. Loeb ainult see, et kas värvikombinatsioon toimib või mitte, mismoodi ta välja näeb inimese silmale, sellest savi. Näiteks võib tuua saksa lipu värvid, mis on ilusad silmale ja hästimüüdav värv ja toimib ka, aga minu arvamus on, et kolmest põhivärvist on üks üleliigne ja hästi kole värvikombinatsioon inimsilmale - pastellroosa sünkjassinisega toimib samamoodi.
Mina lõhest ei tea midagi ja ma ei väida, et igasugu muude kalade puhul toimivad värvikombinatsioonid võib joonelt lõhele üle kanda aga ka lõhe on lihtsalt kala, ei miskit muud. Mul punase puhul ainuke ennast mõtlema panev kogemus on kudeeelne ja kudeaegne paaliapüük landiga, kui kalal söögi asemel muud mõtted peas.
Ma arvatavasti paari aastaga ei jõua lõhe teooriatest isegi käibemaksu läbi närida, rääkimatta igasugustest vandenõudest ja lihtsalt teooriate kiitmisest ennastunustavalt uut teooriat esindama kippujate mõtteavaldustest. Kõige raskendavam on selle juures see, et kõik on liikumises, otsingutes, katsetustes, aastal 2010 tegijatega ei püüta 2013 enam, 2010 teooria ka enam ei kõlba, uued tuuled, uued katsetused, uued eelistused, ka juhuslikud leiud ja juhused mõjutavad kõiki, loomulikult langetakse ka nostalgjasse ja otsitakse vanasi ja eriti vanasi klassikuid uuesti. Paanikahoogudes pannakse otsa midavaid ja kui kala kobistatakse, siis on kaks varianti, kas uus teooria või variant, et erand kinnitab reeglit.
Mul on oma arvamus, et kuidas osad värviteooriad tekivad. Mu meelest tekivad harjumustest. Minu enda näide on see, et mulle ei sobi päiksepaiste, mul tööst silmad alati väsinud ja higistada ka ei meeldi, ühesõnaga õhtune inimene ja pilvesilmainimene, üsna selge, et mul karpides valdav enamus pilves ilma, mitte päikest. Kui ma nüüd kuskil räägin, et kle ma rebin tollega jummmala hästi augustis, siis pilvesilmavihkaja ütleb ju vastu , et kummaline.
Ujutamisajast tulevad ka teooriad. Ei no ma proovisin seda kollast, ei taha, a vat panin sinise, suht kohe laksas ära. Seisa kõrval ja loe ära, kollane sai kolm viset, sinine 30.
Millest klassikute kõrvale tulevad aastavärvid, on mulle arusaamatu, kuigi olen juurdlenud selle üle, vastust pole leidnud, lihtsalt lepin sellega. Tavaliselt kaasneb sellega metsik kogus järgmiseks aastaks varutud tegijat värvi, millega võid lutsu visata. Alati on olemas päevavärv. Seda otsin süsteemselt.
Minu üldine värvikaardi olemus nõustub ainult selles osas üldisega, mis on minu lemmikud värvid. Suur ja sogane vesi tähendab mulle nägemise küsimust, ehk lant peab eristuma sogast, sama arvan putukast, a see suurvee teema ei huvita mind eriti. Landipoolepealt pole kunagi ambulantsi ja firetigeri fänn olnud, ei usu, et selliseid putukaid seon.
Putuka olemusest on mul oma arusaamine. Suures plaanis nägemine. Kõige arusaadavam vast on selline katse, et võtke putukas, ajage oma silmad selliseks :shock: , et kaoks selge pilt ära, võib ka kõõritada või nina vahtida, võib enda ette kindlasse punkti vaadata ja putukas näo kõrvale panna. Neid halltoone ma nimetan suureks plaaniks :D

Kui jätta konksude tüübid ja torud ja putukate suurused, materjalid, ujumine jms välja mängust, siis mu meelest suures plaanis moodustub värv kõigil samamoodi, nii heinasaadutorul, frödini foxivarblasel, kui igakeerdloetud singlil samamoodi, küsimus on värvi kogusest.

Mis sellel pronkskullal häda on ? Puna-must-kuld/pronks on selge vee,pilves ilma(ka öö), hilissuve ja sügise värv minu jaoks. Kui google on täis hõbekeermega allysi ja franceseid jms krevetihõngulist, siis mind see ei morjenda, kuna ma saan aru, et massputukas tuleb netti originaali ahvides ja alla käibemaksu tuleb versioone ja iseseisvaid loominguliselt lähenevaid inimesi on maailmas liiga vähe. Kindlasti seon ka samalaadset putukat oranz-must-valgena, kuna on hea ärritusvärvi kombinatsioon ja minu arvamus on, et must peab valge peal olema V-M-V või valge musta peal M-V-M ja valget võiks ka pärlana proovida.
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
AndriPro
Postitusi: 3058
Liitunud: 19.04.2012, 07:35
Asukoht: Kahro küla mees olen.

Re: Putukad 2013 hooajaks

Postitus Postitas AndriPro »

Vasikas on selline asi http://www.tightline.ee/vi-idoc_redir+i275753+il .

Sepal pikk jutt....... Miks sellel kuld-pronksil kohe midagi viga peab olema , kui selle kohta küsitakse ? Sellest ei saa aru , kõigest muust saan enam-vähem aru. Ja sellest saan ka aru , et aeg-ajalt tahaks katsetada eri tüüpi putukaga , kuigi mõte , et tundrajärves mõni kala shrimpe ootab tundub pisut imelik. Aga neid shrimpe ja cascadesid seal põhjas liigub ja leotatakse neid päris hoolega.
Tiib võiks sellel putukal olla lihtsalt must bucktail ja amherst faasani fiibrid sarvedeks.
sepaonu
Postitusi: 1487
Liitunud: 18.08.2012, 09:29
Asukoht: ingliste
Kontakt:

Re: Putukad 2013 hooajaks

Postitus Postitas sepaonu »

no kuna mul lõhetõdet ega kogemusi omal pole, siis pean muude kalade kogemusi kasutama, #6 kakshaaraga ma ikka järve ei lähe, seda ma usun, et sinusugune provokaator on selleks võimeline :D , a eks vanasõnagi ütleb, et pikk jutt sitt jutt ja kes neid ajupeerusi ikka viitsib lugeda.
Üks sõber saatis meili mulle ja arvas, et vasikas pole parim saba materjal uppuvale. Kuulan ja arvestan. Mul materjalidest paljudest ainult netitarkus ja vasika üldtutvustus on, et võib kuival ja märjal kasutada. Meelde tulevad kuivadest pomppero ja bomber, mingi wulffi satikas oli ka.
Selle putuka nimi on loom norra keeles, ehk dyret
mul versioon
konks 102Y #13
niit 200 danwilles
kere ja händ elk
dubbing dry fine
hackel kukk
alumine osa hacklel suht laialt maha lõigatud
mulle meeldib kahel põhjusel, esteks lugulaul, et norra jõgedel killer, teiseks madalalt istub vees, samalaadse caddis putukaga rebestasin hästi see hooaeg, mul olid täishackliga ja püüdma hakkasid siis, kui sektori alt välja lõikasin(kitsama).
#13
#13
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
AndriPro
Postitusi: 3058
Liitunud: 19.04.2012, 07:35
Asukoht: Kahro küla mees olen.

Re: Putukad 2013 hooajaks

Postitus Postitas AndriPro »

Lõhetõde on lõhetõde , aga lõheputuka puhul võib ju vabalt rääkida merikakogemusest , forelli -,harjuse - turva-, ahvenakogemusest ja mida kõike veel . Täpselt samuti nagu nagu pinnakaga püügil võib ju rääkida lõhekogemusest.Lõheputukat tükitakse ikka kole palju just lõhega siduma ...millegipärast.
sepaonu
Postitusi: 1487
Liitunud: 18.08.2012, 09:29
Asukoht: ingliste
Kontakt:

Re: Putukad 2013 hooajaks

Postitus Postitas sepaonu »

Mina ei tea, ma arvan ja kahtlustan. Tõestamiseks läheb ikka jõe ääres, kokkuvõttes on tõde siis, kui kala on konksu otsas. Ma olen rahulikult valmis ka selleks, et selgub, et mingid arvamused on valed, mingid asjad, mida ma ebaoluliseks pean on tegelikult olulised ja vastupidi.
Kui keegi seob lõhele sellise putuka
http://www.perhokalastajat.net/keskuste ... p?id=32103
tekivad mul kohe küsimused, et miks.
Lõhe pinnakate puhul ma näen küll paraleele teiste kaladega. Komistasin sellise soovituse otsa, et seo coddard caddis suurendatud versioonina ja neideni killer olemas. Bomber ja pomppero ka suht sarnased ju, seega kõlab ka coddard loogiliselt.
Pane nüüd vahepeal jutujätkuks putukapilt ka andri.
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
otu
Postitusi: 171
Liitunud: 06.02.2013, 13:52
Asukoht: Tallinnavurle

Re: Putukad 2013 hooajaks

Postitus Postitas otu »

Segan teile jutu vahele ja et head nuga läheb ikka tarvis siis siin kõigile närimiseks March Brown.
konks: Kamasan B160 NR.12 ja 10 (B175 puudumisel seotud sellele mis karbist leidsin)
saba: bronze mallard
dubbing:Awesome possumi segu tan ja brown
keere:Flat gold tinsel nr.14(small)
hackle:tied brown partrigde feather
tiib:lõigatud speckled brown hen hackle
niit:orange UNI 8/0
Manused
2013-11-14 14.31.20.jpg
2013-11-14 14.27.32.jpg
AndriPro
Postitusi: 3058
Liitunud: 19.04.2012, 07:35
Asukoht: Kahro küla mees olen.

Re: Putukad 2013 hooajaks

Postitus Postitas AndriPro »

Või et pane putukapilt ...... Aega ei ole praegu siduda ja inspiratsiooni ei ole .....ja motivatsiooni nullib otu oma March Brownidega kõvasti kohe.
Madis
Postitusi: 551
Liitunud: 20.08.2013, 18:07
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Putukad 2013 hooajaks

Postitus Postitas Madis »

Sokutati mulle kalastuspoes Kamsasni B280 Low Water Salmon Double size 8 konkse. Andri, kui ise putukat teha ei viitsi, anna nõu mida sinna konksule võiks panna, midagi lihtsamat millega hakkama saan, suund Purtse jämmi suunas. Küll materjalid leian.
Vasta