Kalastamine välismaal
Kalastamine välismaal
Räägiks vähe sellest kes kus putukaid lennutamas käinud on, mida kusagile minnes tuleks meeles pidada, mida vältida jms. Kuna pole tegemist lihtsalt "kalalkäiguga" siis võiks selleks eraldi teema olla.
Endal plaanis minna sel aastal Slovakkiasse lennutama, ainuke eesmärk on kalastada. On keegi käinud ja oskab soovitusi anda? Või tahaks keegi kaasa tulla? Hetkel tundub, et tuleb üksi minna Kui Slovakkia õnnestub siis järgmine aasta horvaatia ja sloveenia.
Endal plaanis minna sel aastal Slovakkiasse lennutama, ainuke eesmärk on kalastada. On keegi käinud ja oskab soovitusi anda? Või tahaks keegi kaasa tulla? Hetkel tundub, et tuleb üksi minna Kui Slovakkia õnnestub siis järgmine aasta horvaatia ja sloveenia.
Re: Kalastamine välismaal
Kaks olulist asja tuleb meeles pidada:Madis kirjutas:Räägiks vähe sellest kes kus putukaid lennutamas käinud on, mida kusagile minnes tuleks meeles pidada, mida vältida jms. Kuna pole tegemist lihtsalt "kalalkäiguga" siis võiks selleks eraldi teema olla.
1.enne kahlade jalgaajamist võiks kusel käia
2.ettevaatust libedate kividega!
Pikema matka oluline point on minu jaoks see, et kaasa võtta niivähe, kui võimalik ja samas peab kaasas olema kõik eluks vajalik. Kui pikem matk toimub sellises kohas, kus on tsivilisatsiooni hüved poodide näol, siis võiks meeles olla pangakaart kaasa võtta, mis võib abiks olla. Natuke teine asi metsikus looduses üksi matkates, pead ära klaarima ennast igas ettetulnud olukorras, pole sõbralt ka võimalust küsida, et kle kas sul on.
Mida pikemaks vahemaad jala venivad, seda olulisemaks varustuse küsimused muutuvad. Mitte mingit vahet pole, mis telgiga sa auto läheduses ööbid mõne öö, inimene kannatab paar ööd niiskuses ja umbsuses ära, telgi purunemisel magab viimase öö autos. Auto lähedus annab ka võimaluse igasugust kola seal autos hoida, dubleeritud asju, ühed ``veekindlad`` riided hakkavad läbi laskma, võtad järgmised veekindlad, mingi muu vidin lõpetab koostöö, võtad tagavaravidina või kui tagavara pole, siis üritad vidinat remontida. Midagi oled unustanud, auto käima ja lähed ostad poest. Jala pikemalt liikudes kõik need hüved puuduvad, kõik peab korralik olema, kõik läbimõeldud, mida kergem ja kompaktsem on varustus, seda kergemini liigud. Ma päris palju matkanud, nii töö asjus, kui kalapüüdes, mulle on täiesti selgeks, lõplikult selgeks saanud asi, et hea ja odav on erand, mitte reegel matkavarustuses.
Riided, saapad, seljakott, telk, magamismatt,magamiskott, matkaköök, matkasöök, pisitööriistad ja parandusvahendid, apteek, kalapüügivahendid niimoodi kokku panna, et kõik vajalik olemas ja jõuad sellega näiteks 5h üks suund käia normaalses tempos ja elada kohapeal näiteks 5 päeva, nautida kvaliteetselt oma matka ja kalapüüki ja millestki puudust ei tunne on väljakutse igaühele.
Kõige paremad, kõige kergemad ja kõige kallimad asjad on mõeldud kõige rikkamatele ja kõige ilusamatele inimestele. Kuna mina nende hulka ei kuulu, nagu ka paljud teised, siis igaüks peab oma varustuse oma rahakoti järgi ka valima. Ma kogu aeg varustatud olnud matkavarustusega, a see talv punnitasin ühe olulise osa kergemaks, et saaks kaugemale jala minna, kergem telk, magamiskott ja matt sai ostetud, muu kola niigi korralik mul.
Eduka matka eelduseks on korralik eeltöö ja planeerimine. Reaalseid kogemusi netist ei leia, neid saab matkal.
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
Olen sinu matkajuttudel silma peal hoidnud, natuke ise ka vaadanud mis päris matkavarustus maksab. Kulukas värk. Eriti eestist ostes.
Samas on täiesti arusaadav miks neid spets asju vaja on, mõõdud ja kaal mängivad tohutut rolli. Eks vaikselt saab koguda, vajalikumad asjad juba olemas.
Aga see on ka põhjus miks esialgu päris perifeeriasse trügima ei hakka.
Slovakkia, Sloveenia ja Horvaatia on sellised kohad kus väga pikki matku ei ole vaja teha. Hetkel huvitab kõige rohkem metsas/jõe ääres liikumise reeglid, ja rahvusparkides ööbimise/kämpingu (tuletegemine, telkimine jms) reeglid. Ei ole netist selle kohta veel midagi leida suutnud. Paha ei teeks ka mingi kaart jõgedest ja nende püügilõikudest. Seal klubiline majandamine kahjuks, tuleb hakata mingeid klubide piletimüügipunkte taga ajama.
Samas on täiesti arusaadav miks neid spets asju vaja on, mõõdud ja kaal mängivad tohutut rolli. Eks vaikselt saab koguda, vajalikumad asjad juba olemas.
Aga see on ka põhjus miks esialgu päris perifeeriasse trügima ei hakka.
Slovakkia, Sloveenia ja Horvaatia on sellised kohad kus väga pikki matku ei ole vaja teha. Hetkel huvitab kõige rohkem metsas/jõe ääres liikumise reeglid, ja rahvusparkides ööbimise/kämpingu (tuletegemine, telkimine jms) reeglid. Ei ole netist selle kohta veel midagi leida suutnud. Paha ei teeks ka mingi kaart jõgedest ja nende püügilõikudest. Seal klubiline majandamine kahjuks, tuleb hakata mingeid klubide piletimüügipunkte taga ajama.
Ma eelistan jällegi alarahvastatud ja ülepõdrastatud skandinaavia mägesid. Muud varustust võimaluse järgi täiendanud aga suurimaks mureks olnud gaasipriimus. Öödel, vahest harva ka päeval on temperatuur piisavalt külm, et olenemata gaasisegust kulub hommikukohvi tegemiseks liialt palju aega. No võimalus on alati gaas magamiskotti seltsiks võtta aga see pole just mu esimene eelistus. Olen vaadanud vedelkütuse põleteid, milles saaks kasutada kütuseid lambiõlist-lennukikütuseni välja, võimsus on kirjade järgi sama nagu gaasil.
Kiitke-laitke erinevaid matkakööke, mu jaoks oluline, et toimib hästi tuule ja 0-se temperatuuri juures, võimalikult kerge/väike võiks kah olla.
Kiitke-laitke erinevaid matkakööke, mu jaoks oluline, et toimib hästi tuule ja 0-se temperatuuri juures, võimalikult kerge/väike võiks kah olla.
Gaasipõleti on minu jaoks nr.1 eelistus, a jurab nullilähedase temperatuuriga. Kindlapeale minek oleks spirt. Bens on umbes sama efektiivne, kui spirt, a ohtlik selles mõttes, et haiseb, määrib, kuskilt midagi lekkida ei tohi.
Üks variant, mis sisuliselt mitte midagi ei maksa oleks sul Birgit öelda mehele, et vi trenger kaffe om morgenen på fjelltur, gjør noe, oled mees või pole, las nikerdab natuke
http://www.dailymotion.com/video/x69z0b ... ove_school
https://www.youtube.com/watch?v=7hdnBHb ... re=related
mina teeks käepärasest stuffist kohapeal tuulekatte, a sihke kah popp
https://www.youtube.com/watch?v=kV1shLq ... e=youtu.be
kellel raha on ei pea õllepurkidega jamama, võib osta
http://www.clikstand.com/index.html
Ma olen näinud mõne korra päris elus ka neid vedelspirdipõleteid, a mingist oma kogemusest ma ei hakka hämama, üks asi vaatamine, teine asi ise värisedes nagu narkar kohvi ootamine. Ma vist valiks nullikandis ballooni magamiskotti toppimise, arvatavasti ju oleksin nõus ellujäämise nimel kahe 95 aastase saami vanamuti vahel ka magama. Kuivspirdi miskeid junne olen põletanud, tnx, not for me, a mainiks, et minikomplekt on kompaktne küll, a ma joon hommikul lidra ja termosesse teine lidra, kolm viieminutimuna tahan ka veel kohvi kõrvale, seega gaas - efektiivne, kiire, kallis(savi), puhas, no natuke loll olukord on peaaegu tühja balloooniga, a ma need lõpud põletan autos ära, seal alati mõni vedeleb.
Priimuse valikust oleks sulle sobiv vast see
http://henka.ee/toode/primus-omnilite-ti-321985/
Üks variant, mis sisuliselt mitte midagi ei maksa oleks sul Birgit öelda mehele, et vi trenger kaffe om morgenen på fjelltur, gjør noe, oled mees või pole, las nikerdab natuke
http://www.dailymotion.com/video/x69z0b ... ove_school
https://www.youtube.com/watch?v=7hdnBHb ... re=related
mina teeks käepärasest stuffist kohapeal tuulekatte, a sihke kah popp
https://www.youtube.com/watch?v=kV1shLq ... e=youtu.be
kellel raha on ei pea õllepurkidega jamama, võib osta
http://www.clikstand.com/index.html
Ma olen näinud mõne korra päris elus ka neid vedelspirdipõleteid, a mingist oma kogemusest ma ei hakka hämama, üks asi vaatamine, teine asi ise värisedes nagu narkar kohvi ootamine. Ma vist valiks nullikandis ballooni magamiskotti toppimise, arvatavasti ju oleksin nõus ellujäämise nimel kahe 95 aastase saami vanamuti vahel ka magama. Kuivspirdi miskeid junne olen põletanud, tnx, not for me, a mainiks, et minikomplekt on kompaktne küll, a ma joon hommikul lidra ja termosesse teine lidra, kolm viieminutimuna tahan ka veel kohvi kõrvale, seega gaas - efektiivne, kiire, kallis(savi), puhas, no natuke loll olukord on peaaegu tühja balloooniga, a ma need lõpud põletan autos ära, seal alati mõni vedeleb.
Priimuse valikust oleks sulle sobiv vast see
http://henka.ee/toode/primus-omnilite-ti-321985/
Minu lemmikvälismaa.... Astun autost välja , kusen , tõmban kahlakad jalga , minut - paar kahlamist ja olengi välismaal. Häda pärast käib ka saamimaa , aga ei mingit ennast tapvat matkamist ja ööbimist kusagil telgis , kivid külje all . Looduse ilu näen igapäevaselt täiesti piisavalt , sealt kaugelt ma seda otsima ei lähe. Kalal on kõige parem käia seal , kus ei ole vaja kahlata , saab toasussides jõe ääres olla . Hommikukohvi eelistan juua kusagil kohvikus. Ja ellujäämiseks eelistan endast 10-15 aastat nooremaid saami tüdrukuid , mitte 95-aastasi
Kle ega sa ei puterda midagi? Ellujäämisest on ikka jutt, mitte südari ja ilus surmAndriPro kirjutas:Ja ellujäämiseks eelistan endast 10-15 aastat nooremaid saami tüdrukuid , mitte 95-aastasi
Sepp , mis puterdamine ? Maapoisid räägivad alati ellujäämisest . Nad ei oska isegi mõelda millelegi muule.
priimustest rääkides - minul on Primus OmniFuel ja sellega olen küll sigarahul. kõikidel Norra-reisidel sai bensiini kaasa veetud ja polnud mingit muret. kui osta seda va kallist 'matkabensiini', siis see ka ei haise kui riietele või mujale peale läheb, pmst peaks sama asja ka ehituspoe tehniline lahusti (või misiganes nimega seda ka müüdi) ära ajama. OmniFuelide plussiks on, et töötavad iga kütusega, gaasist diislini. lennureisidel näiteks ei saa gaasi kaasa võtta ning osades maades ei pruugi sobilike balloone müügil olla, vedelat kütust saad aga igaltpoolt osta...
Tänud, Lauri. Tundub, et pean valima, kas mõni Omni-, Multifuel või ostan 200 eest endale midagi head ja külmaga gaas magamiskotti. Gaasiga mässamisest hakkab kõrini saama, loksuta, soojenda ja tegele taaraga. Kokkuvõttes võib Omnifuel ennast suhteliselt kiiresti ära tasuda.