Kalalkäigud.

Vasta
veiks

Re: Kalalkäigud.

Postitus Postitas veiks »

Andril jutt täitsa õige,jõgi ilus,turvad suured.
Manused
20160513_200749.jpg
20160513_191121.jpg
20160513_191144.jpg
sepaonu
Kontakt:

Postitus Postitas sepaonu »

Kui kala võetakse ära, siis saab minu meelest kõige ilusama pildi nii. Kopsad ära, veristad ära viisakalt, selleks pole vaja muud teha, kui noaotsaga kraapsata lõpuste vahelt tera suunaga kere poole
https://youtu.be/Ak-bjozWlkE?t=53
mis tagab selle, et veresoon puruks ja kala välisilme jääb endiseks. Veri jookseb välja kõige paremini vees. Kõige parem kahvaga hoida vees 1-2 minutit, kahva pole, siis saab ka käega. Veri väljas, kala surnud, nüüd võib teha fotosessioone palju igaüks tahab.

Kõik tagasilastavad kalad tuleks käsitleda nii, et nende ajutine kalamehe juures viibimine oleks mõistlik, kui seda konksu otsas kaldalkäimist läbi kala silmade mõistlikuks võib pidada. No nii need asjad on. Punkt.
Mina muda ja prügi sees püherdamist mõistlikuks ei pea. Iga hinna (pildi hinna) eest kala pigistamist ja hoidmist samuti mõistlikuks ei pea. Tuleb käituda teistmoodi, et vigastada kala siseorganeid ja limaskesta minimaalselt.
Ma olen oma suhtumist muutnud ja ennast parandanud. Panen ka rohu peale kalu pildistamiseks, kui on sobiv koht. Suht palju teen märja käe pealt pilte. Kõik kalad pole muidugi modellid ja koostevalmid, ennem klõpsu lahkuvad käe pealt. No mis siis. Ma ei mulju tal siseorganeid või lõpusekaari pildi hinnaga. Saan järgmisest kalast selle pildi kekutamiseks. Aga eelmine oli ju suurem. Sellest tuleb üle olla.
Kahv on hea abivahend. Saab kala vees hoida,putuka mokast ära võtta, soonesulgureid või fotokat kobada või miski muu asjaga tegeleda. No ja kui kõik valmis, siis ka klõps. Mudase kalda puhul on märg kahv ka hea alus kalale, parem, kui muda või liiva sees püherdamine. Kõik ei kasuta kahva aga saab ka väga viisakalt ilma kahvata.
Üks võimalus on vees pildistada, kui kõik klapib. Iga kord ei õnnestu muidugi parimad pildid, kala soovimatus asendis, paha koht, misiganes. Vahest jälle õnnestuvad kenad veeklõpsud kah.
Teeme nüüd nii, et kõik teevad ilusaid pilte ja mõtlevad kah selle minu jutu peale natuke, vahest ongi ainult vaja natuke rääkida asjast ja muutud ise ka paremaks. Onju.
t7.jpg
t8.jpg
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
AndriPro

Postitus Postitas AndriPro »

Jutt põhimõteliselt õige... Mina ei pildista neid kalu mis pannile lähevad .... lihtsalt ei taha laiba pilti . Kahva ei kasuta . Kui pilti ei tee katsun konksu suust saada vees kala puutumata . Kui pilti teen , siis on mul telefon selleks pildistamise hetkeks valmis pandud , tõstan kala korraks kaldale , tavaliselt liidrist kinni hoides. Mõni kala laseb sel hetkel jalga ... no ja mis siis . Nii ... tõstsin kaldale , klõps , konks suust ja vette tagasi . Piisab tavaliselt kui tõukad veidi . Kätte võtan harva. Kui jääb pisut rohune või mudane , mis siis . Arvan , et muda on kala elukeskkond , eriti valge kala . Praeguste vetega käib hõljuvat muda kala lõpuste vahelt läbi küll ja küll .
Kuna suures osas püüan enda tehtud ritvadega , siis katsun pildile saada märke millega püütud . Niimoodi korraks kaldale tõstes õnnestub see kõige paremini .Kui madalat vett juhtub olema saab muidugi kala üldse vette jätta .
Katse , et palju kala pildistamist kannatab sai ka omal ajal tehtud . Püüdsin u 40cm -se forelli ja lõikasin talle kääridega sabasse ja seljauime tuntavad sälgud . Seda kala sain suve jooksul korda kümme kindlasti kätte , lisaks kohalikud landimehed , kes õige mitu korda ütlesid ... et kuule , see sinu "sälguline " käis jälle otsas. Ära kadus see kala septembri alguses ... võib olla läks juba kudukohta otsima , võib olla pistis keegi kotti . Ja ega saarmaste puuduse üle ka kurta ei saa.
ZiiN

Postitus Postitas ZiiN »

Vot nende kalade käsitlemise kohapealt oleks tore kuulda rohkemgi nendest Tsee änd Err uurimistest... minuteada oli äkki Prandi ääres kunagi sildid, et keskonnamehed olid märgistanud CR kalasid ja palusid infot kui märgiga kala tabad. Aga peale lennukaga püüdmise alustamist väga kaladepärast ei muretse, fotoaparaat on kaelas ja kogu protseduur pilt + konsku eemaldamine võtab maksimum mõnedkümned sekundid. Landipüügil oli piisavalt juhuseid kus peale 2 kolmiku eemaldamist pöörasid pilgu ära ja libistasid kala vette.
Eile selliseid kalu millest oleks tasunud korralikku pilti teha polnudki... aga heameel on et kudemine on hästi õnnestunud ja mikroforelli sulpsutas hordides... otsa nad õnneks eriti ei jäänud
h1.jpg
h1.jpg (30.17 KiB) Vaadatud 12483 korda
h2.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

Mina teen pilti kõigist ja igas asendis ja igas olukorras.Iga pilt aitab egot suurendada,eputada,pildil olla jne.Tahaks näha üht õiget eesti meest,kes selle nimel ei higistaks.Vahet pole kas läheb kala pannile või ei ja samamoodi pole vahet,kas see jutt on irooniline või mitte.
Koljat

Postitus Postitas Koljat »

On nyyd siis 2nädalat järjest lennutamas käidud. Nimelt ahjal, kiidjärve ja veiste vahelisel lõigul. Tulemuseks siis kõigest üks pisike forell, paar suremat turba ja no seda harjust on ikka iga nurga peal. Kysimus siis selle kandi kalameestele, et kas olete kõik forelli välja pyydnud või olen forelli tabamiseks veel liialt loll:D
Proovitud nii ujuvaid uppuvaid kui ka nümfe.
PS.
Need olid minu esimesed kaks nädalat lendõngega.
sepaonu
Kontakt:

Postitus Postitas sepaonu »

Lasin nagu tavaliselt ikka luuredroonil kah lennata, mõned putukad sain saagiks, mis olid tiivikutesse visatud, keegi jäi isegi pildile, ilm oli alguses suht tuuline, õhtul vaibus ära, päikesepuudust polnud, lobisemist, elamusi, sookured minnes, kitsekutsikas tulles.
kalamees all paremal nurgas
kalamees all paremal nurgas
t9.jpg
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
T.H

Postitus Postitas T.H »

Eile koduteel
Manused
IMG_3056.JPG
T.H

Postitus Postitas T.H »

Elamusi kuhjaga
Manused
IMG_3049.JPG
IMG_3054.JPG
Koljat

Postitus Postitas Koljat »

Vabandan ette postituse reostamise eest. Aga kuna olen vastregistreerunud kasutaja siis ei saa PS saata. Nii, et allu0 ole hea võta ühendust meilitsi: [email protected]

Vabandan veel kord.
Vasta