Nümf vs striimer

Vasta
Taimo
Postitusi: 2
Liitunud: 18.03.2024, 09:44

Nümf vs striimer

Postitus Postitas Taimo »

Tervist!

Teen esimesi samme lennukamaailmas ja püüan erinevaid putukatüüpe endale selgeks teha. Pinnaputukaga on asi justkui üsna lihtne ja loogiline - kasuta siis, kui putukas lendab ja kala pinnal käib. Striimer olevat üsna universaalne, millega võib püüda igal ajal. Aga kas on mingit rusikareeglit, millal või mis tingimustes eelistada nümfi? Täpsustuseks, et jutt käib jõeforelli püügist.
tarvo
Site Admin
Postitusi: 118
Liitunud: 12.04.2012, 22:32
Kontakt:

Re: Nümf vs striimer

Postitus Postitas tarvo »

Tere Taimo!

Ega üht kindlat rusikareeglit vast polegi, kuna forelli toidubaasist moodustuvad erinevad putukavastsed jms põhjaloomastik ca 80%. Palju sõltub aga ajast, ilmast ja veekogu tingimustest, mis võivad dikteerida kas üks või teine püügiviis on võimalik või tulemuslikum. Konkreetses püügikohas tuleks proovida aimata kus kala võib toituda ja mida seal süüa on ning selle järgi proovida neile läheneda kas striimeri või nümfiga. Lõpuks tuleb mängu ka isiklik eelistus - kas meeldib striimeri- või nümfipüük :)
AndriPro
Postitusi: 3055
Liitunud: 19.04.2012, 07:35
Asukoht: Kahro küla mees olen.

Re: Nümf vs striimer

Postitus Postitas AndriPro »

Kas selles putukamaailmas üldse mingit reeglit on? Pinnaputukas töötab väga hästi ka siis kui ei näe ühtegi putukat lendamas ,nt hilissuvel udusel hommikul või sügisel .Kui veel seda pinnakat korraks sikutada sentimeetri jagu vee alla võid püüda aasta läbi , suvalisel ajal. Striimeriga on lihtsam püüda lihtsam leida sobivam jne. Nümfipüük on üles ehitatud selle peale , et imiteerida .Ja kui vaadata maailmas ringi , siis on palju piirkondi kus nümfipüük on vägagi levinud püügiviis. Nende piirkondade jõed erinevad meie jõgedest päris palju.Lätis olen mõned korrad vaadanud seda nümfipüüki , ridvad meestel nümfiridvad , nöörid õiged , nümfid kindlasti järgi proovitud , mehed on püüdnud aastaid.... saavad harjust ja valget kala kätte küll. Ise püüan seal uppuva putukaga või väikese lõheputukaga.Siin eestis olen seda nümfi ka ujutanud õige mitmes jões ,isegi ridvad tegin , nööre sobitasin , kala saab kui putukad sobivad leiad.Enda eelistustest on nümfiga püüdmine muidugi üks viimaseid.
tarvo
Site Admin
Postitusi: 118
Liitunud: 12.04.2012, 22:32
Kontakt:

Re: Nümf vs striimer

Postitus Postitas tarvo »

Selle teema jätkuks üks näitlik pilt sellest kuidas teisel pool maakera putukavaliku soovitusi jagatakse.
Manused
IMG_0394.JPG
Vasta