PUTUKAD 2017

Vasta
AndriPro

Re: PUTUKAD 2017

Postitus Postitas AndriPro »

Sai niisugune kiire kokkuvõte kevadtalvistest putukatest mida mina kasutan.Nüüd oleks huvitav näha ka teiste kogemusi , igal teemal, kolla-rohelisel , wollyd , liitsid, tinselid , nümfid .... mida iganes .Ja kui putukat ise siduda ei oska võib vabalt ka raamatust pildistada. :lol:
sepaonu
Kontakt:

Postitus Postitas sepaonu »

AndriPro kirjutas:Kevadtalv.... vesi jões kõrge , tulvad , sogane. Sajab vihma , lörtsi ,pussnuge , serviti laudu ... mida iganes. Pildil tammertinselist kunagi seotud putuk .Roosa kehaga suur royal coachman on tegija.....
Sellest tammertinselist pole suurt midagi järgi jäänud, ma nimetaks neid andri tupsukesteks, T.H , kes ilmselt järgmine, kes proovis püüda nendega, tal ka suht tupsud.
tammertinsel.jpg
Ma eelmine aasta proovisin püüda nende tupsukestega, täitsa meeldis, kala sain ka, kere kollaka ümber variatsioonid, kollaoranz, pastelsem, kärtsum. Kuna ma haiglaselt ilma ei jälgi, valin jah pimedama puhul ühed ja heledama puhul teised aga igat karva ja kurku ei jälgi, osa aega võisin ka mööda panna ja pimeduses kobada.Üks ja kaks numbrit suuremat karbikonksu tahaks ka veel proovida sellest, mis mul on praegu. Aeg oli minul tupsukestega alates sellest, kui lumevabad alad hakkasid tekkima. Igal juhul keerutan selle tupsuteema ümber see aasta ka.
Selle minu tupsupildi kommentaar on, et aprilli algus oli juba, veed normis, selle putuka peale sain kõige rohkem sügavast üles tõusmisi nii hilja õhtul hämaramas, kui ka siis, kui veel päikeseratast veel näha oli.
f1.jpg
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
AndriPro

:roll: Eks see aretamine nii umbes käibki..... Alguses seod originaali või originaalilähedase , käid kalal ja katsetad... Sellest tammertinseli tiivast kadus kõigepealt sädelus , siis anti värvidega tiivale pisut kontrasti ja toimib , siin meie oludes. Originaalist jääb niimoodi mõnikord veel vähem järgi kui tupsuke .... aga tähtis on , et toimib.
Birgit

Postitus Postitas Birgit »

Sain inspiratsiooni Soome suusakoondise dressist :) ja tegin katsetuseks, selline kere aga vähe teise tiivaga toimis ja selline tiib vähe teise kerega toimis, nüüd tõstsin kokku, eks kevad näitab, mis saab.
Manused
AndriPro

Aretamise jutule lisa.... Sinna on mõni aasta tagasi kui sai Raspuutinit aretatud. Originaalist on jäänud vöö , plekist keha ja must pea....Aga toimib ja ringiga põhja tagasi jõudnud , toimib ka seal edukalt.Kevadtalvine ,vesi võiks vähe selgem olla ja pilvealune oleks ka hea. :roll: Nüüd võiks siduda nii originaalist kui ka aretatud raspuutinist uppuva putuka versioonid....
Manused
Foto0002.jpg
AndriPro

:roll: Siin siis paar putukat . T.H sidus kunagi selle algupärase , olen sellega püüdnud ja aja jooksul ka meelevaldselt muutnud. Sidunud vöödega ja ilma , lisanud ühte teist.Tegemist on küllaltki spets putukaga , paaris jõelõigus toimib väga hästi , mõnes jões teatud ajal , proovida tasub alati.Alumine pilvealusele ilmale kevadtalvel , ülemine siis kui päike võtab silmist vee jooksma. :roll: Ja kõige paremini toimis see putukas eelmisel aastal kui sidusin need mõlemad uppuvateks putukateks.
Manused
Foto0002.jpg
sepaonu
Kontakt:

Kui Birgiti putukas sündis soome suusakoondise dresse vaadates, siis kahtlustan, et see putukas sündis kirikus. Autor on pastoriametit pidanud Elmer J.Smith, kes olla püüdnud sellega selgeveelistest ja aeglase vooluga poolidest.
Originaalretsept:märja konks #6-8, niit valge, tag ovaalne hõbe 3 keerdu, saba valge kukk, kere uv+ valge dubbing, kkere hõbe, kurk valge kukk või sinine pärlkana, tiib valge vasikas, pea valge või must.
Putuka nimi välismaa keeles The Priest ehk maakeeli preester.
Tutvustus ja lugu olid Pohjolan Perhokalastaja 5/2016 numbris, kus keegi Tero kiidab, et tal põhjapool püüdes parim harjuseputukas.
Sidusin igavusest k175 #6 peale, tina ka keres.
priest.jpg
AndriPro

Sidusin mõne putuka ka . Kõigepealt paar uppuvat . Must on mul mõeldud küll kindlalt ainult paarile jõele , aga proovin seda kindlasti igas jões ja iga ilmaga. Teisel on värvid laenatud silver garrylt , vesi võiks olla siis veidi sogane või vähemalt normaalsest kõrgem, pilvealune kindlasti parem.
Manused
Foto0004.jpg
AndriPro

Neid on mul eelmisest aastast käigus kaks musta -rohelise tiivaga ja rohelise - valge tiivaga .Päris vihmaga ei ole püüdnud , kõik muu on sobinud .Põnev on veel selle poolest , et kunagi ei tea , kes selle võtab .Saanud olen forelli , hauginolke , ahvenat , turba , säinast ja paar suurt harjust.
Manused
Foto0008.jpg
sepaonu
Kontakt:

Natuke teistest materjalidest #2 peal.
tag veevus iris hõbe, sabaalune veevus body quill neoonroheline uv+,saba tipet, vöö struts, kere hülge ja villaheie segu, keere lagartun french mini flat braid, kurk neoonkollane schlappen, alustiib kollane vasikas, tiib neoonroheline buck uv+, kate määnegi sulefiiber jaanalinnu küljest, olid miskid sellised suured suled ühe linnukasvataja annetatud jaanalinnu pakendis, kuskilt tiivast äkki. kere valge niit, pea must, lakk on kahest erinevast pärast kokku valatud 8-) , huhh, segunes küll.
j2.jpg
Vasta