Putukad 2018

Vasta
sepaonu
Kontakt:

Re: Putukad 2018

Postitus Postitas sepaonu »

sepaonu kirjutas: 31.01.2018, 21:11 jube palju olen sidunud sellel aastal juba, see juba kolmas 8-) putukas, 212 tr #15 , tiib jänese talvetossust
e1.jpg
Kui mul see parasjagu pingis oli, siis oli soome foorumis emergentide sidumisvõistlus ja pistsin selle pildi ka sinna, loomulikult keegi nii koledat putukat kõrgelt ei hinda :D punktidega aga muretsemiseks omal põhjust pole, oma katsetus, oma idee ja ilmselt võistluse hindamise poole peal olnud Pertti Kanerva
http://www.suomenkalakirjasto.fi/pertti ... tuskirjat/
mainis kommentaarides, et siiale ja üldse põhjapoole kalale minnes on tegija putukas ja kuigi tehniliselt on putuka olemus lihtne tuleb väga tähelepanelik olla materjali kogustes, millega mina olen loomulikult nõus, kuna kirbusitamõõdus sidumisel on näpukesed ikka natuke nõdrad. 8-)
pk.jpg
Omal kindel plaan selle sitika
j10.jpg
imitatsioone natuke rohkem siduda sellel aastal
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
AndriPro

Postitus Postitas AndriPro »

Põhjapoole minnes on see kindlasti tegija putuk . Aga arvan , et see ei ole vähem tegija ka meil .Kevadel tupsukeseks hirve ja oliivi keha , suurem #10 ehk. Suvel keha oliiviks või pruuniks ,võib ka mustana , õhtul päris pimedas püüdmiseks,siis kui peenike sääsk vee peale tuleb.Teine suve moment on kindlasti siis kui vesi madal ja selge on...heidad voolu endast allapoole ja lihtsalt hoiad , teed rahulikult suitsu ja aeg-ajalt kraabid saapaga põhjast liiva üles....küll võtab. Sügisel keha halliks või blue duniks ...sügisel võib see #15 isegi liiga suur olla , ehk #18-20 oleks paras.Õige aeg on siin läti piiril kui kask laseb lehti maha ja vesi ilus värviline on.
sepaonu
Kontakt:

Ma käisin kayakiga varangeris kalal, sõitsin piki järve, et lihtsam liikuda, kui kand ja varvas, järve lõpus viskasin kayaki kaldale ja käisin kalal. Tagasitulles juba väljaminekukoha lähedal jäin järvele korraks, suur majesteetlik peegel, täielik tuulevaikus õhtul, kuna oli augusti lõpp, siis päike kah madalamal ja neid sääriksääski oli seal tihedusega 3-5ruutmeetri kohta üks ja mul oli üks karbis, esimene püügiaasta, algajale sidujale keeruline putukas aga mul oli üks karbis olemas, kuna olin lugenud selle kohta, et kole ja suur aga efektiivne. No karpi ta jäigi, kuna ühtegi looduse originaali pinnalt ei võetud, mis mõtet seda koopiatki oli otsa siduda 8-)
A tuli meelde, et vahest on nii ja vahest on naa wärgid ja isegi, kui sa aastaid oled kindel, et siukest või niukest sul vaja pole, siis tiatmiswä, võib tulla siuke kord, et on vaja :D
m4.jpg
AndriPro

:roll: Putuka valimisel pikad jalad , pikad sarved jne pikad asjad element pinnakatel , nümfidel ja muul peenemal mudrul viitab reeglina sellele , et tegemist on putukaga mis toimib südasuvest sügise poole.....Isegi lõheputukatele , mis jäävad sinna südasuvest sügise poole seotakse nn. tuulekarvad . St. kolm -neli pikka bucktail või oravakarva tiiva sisse.Katsetasin seda sääske aastaid tagasi (vast 10 juba) tulemused olid kehvapoolsed ja sinna see asi jäi . Äkki peaks selle supi uuesti "üles soojendama" ? Nagu sepp ütles , et mine sa tea....Ajad on muutunud , oskused on muutunud .... või tuleb lihtsalt see aasta kui sääsk toimib....
T.H

Postitus Postitas T.H »

Sepal hoolikalt seotud ja väga kena foami sääseputukas.Kuna pole tükil ajal ise neid sidunud,siis otsisin putukakarbid läbi ja leidsin mõned riismed üles.Minul Long Legs Daddy ehk pikajalgse sääsega ainult head mälestused.Saab siduda väga lihtsaid variante ja kui kasutada foami,nagu sepaonu kasutas,siis toimib see putukas ka näiteks rohutirtsuna jne.Sellisena väga universaalne putukas.LLD puhul head mälestused ka ühest dok.filmist,milles näidati üht inglismaal toimuvat lendõngega kalapüügi võistlust,kus iga võistleja võis valida endale ainult ühe putuka ja selle ühe putukaga tuligi kogu võistluse käigus püüda.Mees, kes valis selle võistluse tarvis just LLD ütles midagi taolist,et see pole tal esimene kord selle putukaga taolisel võistlusel püüda ja need,kes selle putuka üle muigavad ,asuvad üldjuhul lõpurivistusel tema selja taga.No nii läks ka sellel korral.Nii,et igati vahva putukas no vähemasti minu arvates.
IMG_3685.JPG
AndriPro

Sellega ajan siin lõuna pool hamba verele....
Manused
Foto0004.jpg
AndriPro

Ja nende kahega sikutan Lossi tänava kõige suurema.... 8-)
Manused
Foto0003.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

Lossi tänava suurtest ei tea ma ilmselt oma piiratuse tõttu suurt midagi .Nende ,kuidas nüüd viisakamalt väljenduda,ilmselt punase tagaosaga mustade putukatega on mõned kalad ikka tulnud ja mitte ainult lõunas, vaid ka natuke põhja pool,ilmselgelt on õnne olnud või päevaga vedanud.
AndriPro

Kolmel viimasel putukal käib mäng oranžiga. (nagu minu väga selgetest piltitest ka näha on :) ) Ülemisel oranž keha ,häkel tumedam oliiv .Elu on näidanud , et pehme kanasulg on see mis toimib. Alumisel pildil must /oranž . Nende kõige sitemate ilmade värvid. Ja pruun /oranž. Pruun oranži teatakse vast rohkem küll aprillikuiste pinnaputukate järgi .... aga kusagil pole kirjas , et uppuvale putukale neid värve siduda ei tohi. Ja pealegi March Brownil on ka oranž keere... teeb sama värvikoosluse.Igal juhul tasub proovida ....pruun/oranž tahab võib-olla vähe selgemat vett kui teised.
sepaonu
Kontakt:

T.H kirjutas: 19.03.2018, 23:20 Nii,et igati vahva putukas no vähemasti minu arvates.
Ma mujal siukest massilist tondihobuuputust pole näinud, kui põhjas, a eelneva üheputukakagavõistluse jätkuks arvaks, et meie oludes, kui pindumist praktiliselt pole mitte mingisugust, siis pistad ühe sääriksääse vette ja tundub ju loogiline tema äraeksimine ja vette kukkumine, umbes sama, nagu põrnikatega, neid maapõrnikaid ju kukub vette harva aga ega neist ükski pinnal üle 20m vast sulberdada pole saanud, süüakse ära. Nõrk koht on need jalad, ju nad ära rebitakse.
Punane perse on punane perse, ehk red tag, olgu perse või keset selga 8-)
m6.jpg
ja oranz tag on oranz tag, olgu või säästuoma
m8.jpg
Vasta