Ridvad, rullid, nöörid...
Re: Ridvad , rullid , nöörid...
Tänane töökojaõhtu läbi , töökoda korralikult tubaka ja bambusepõletusetossu täis...
Garrisoni sidusin kokku ja hööveldamisootele
Hardy CC France pressisin ära , saab hakata musta hööveldust tegema
Gillumi tõstsin pressimiseks lauale
Ja siis tekkis sportlik huvi , et mitu ritva mul praegu tegemises on? Proovisin näppude peal kokku lugeda , krt näppe tuli puudu . Võtsin siis mõõtude "aabitsa" appi .... 9 bambust ja 3 puust ritva . Puust ritvu oleks veel 4 olnud , aga peale lahtilõikamist selgus , et üks toorik on musti oksi täis (õnneks vist ). Panin siis pe... toolile , kiskusin paar suitsu ja rehkendasin välja , et tempot tuleb vist tõsta kui kevadel kalale tahan minna
Garrisoni sidusin kokku ja hööveldamisootele
Hardy CC France pressisin ära , saab hakata musta hööveldust tegema
Gillumi tõstsin pressimiseks lauale
Ja siis tekkis sportlik huvi , et mitu ritva mul praegu tegemises on? Proovisin näppude peal kokku lugeda , krt näppe tuli puudu . Võtsin siis mõõtude "aabitsa" appi .... 9 bambust ja 3 puust ritva . Puust ritvu oleks veel 4 olnud , aga peale lahtilõikamist selgus , et üks toorik on musti oksi täis (õnneks vist ). Panin siis pe... toolile , kiskusin paar suitsu ja rehkendasin välja , et tempot tuleb vist tõsta kui kevadel kalale tahan minna
Ei meeldinud mulle puust ritvadel need tänapäeva silvernikkel juhtrõngad . Täna sain uued , tuleb hakata vahetama Vanast metsatõstuki puksist raiuti pronksised ribad , need tõmmati traadiks ja tehti rõngad . Mina juhtisin seda keerukat sepatöö protsessi ja disaineri au kuulub ka mulle
Lauawabrikus võtab töö aga tuure juurde... Hommikul kell 7 käib juba kõva pilbaste pressimine , õhtune vahetus lõpetas täna kell 22.00.
Lisaks tegemisel ritvadele tekkis kalalkäies mõte ... " För min hemlig jokk " ridvale tuleb teha kõrvale " För min hemlig jokk " II , fiberglass .
Lisaks tegemisel ritvadele tekkis kalalkäies mõte ... " För min hemlig jokk " ridvale tuleb teha kõrvale " För min hemlig jokk " II , fiberglass .
Koos tüdrukuga käiakse salaja , salajasel jõel , salajase tokiga .... Krt , kadedaks teeb
Liited sellest ajast kui laevad olid puust ja mehed rauast .... Ridval tuleb vahetada käepide ja rullikinnitus ... ja küll see ritv veel sikutab.... nii mõnegi kala kaldale.
Asjaosalistele vaatamiseks... Võiks juba täna lahti lasta , aga lasen homme . Sidemed peale ja nagu uus.
Varsti saad veel ühe poolfabrikaadi kätte millega mängida, mul tulevane kaheraudne kodus Igatahes broneerin ennast meistri järel järgmiseks testijaks.
Nonii , nonii ... T.H , nagu hiljaaegu ühes meie jutuajamises selgus on sul testimata ritvade nimekiri päris pikk . Selle broneeringuga pikenes see nimekiri veelgi . Nädalavahetusel trein ühe käepideme ja saab veel ühe bambuskaheraudse ja nimekiri pikeneb jälle..... Asi hakkab juba jämmimise järele haisema
Oleme aastaid ennegi jämmind ja jämmime kindlasti edaspidigi ja seda ,et meil teemad otsa lõppeks pole vist karta. Tore on see, et aeg-ajalt on nendest jämmidest hakanud ka teised huvilised osa võtma. Ilmselt pole kogu aeg segast peksnud ja see paneb tuleviku peale kuidagi lootusrikkamalt vaatama, või kuidas?