Ridvad, rullid, nöörid...

Vasta
T.H

Re: Ridvad , rullid , nöörid...

Postitus Postitas T.H »

Kogemus heita selle soliku,vabandust soniku´ga,oli päris pull. Võiks isegi ütelda,et ritv minu maitse järgi.
AndriPro

Postitus Postitas AndriPro »

Häh , vurled peavad mingeid soolikaid viidikapiitsadeks , häh :lol:
Viidikapiitsad on niisugused 8-)
Manused
Foto0002.jpg
Foto0001.jpg
sepaonu
Kontakt:

Postitus Postitas sepaonu »

Ülemisel on ilus käepide, alumine on miski maaka kalanuia disain :D
#3mehed saavad 3grammiseid :idea:
Ma mõtlen jubedusega, et kasari harudes on vast selle nädala lõpus viidikas kärestikus ja breigib seal hoolega, soomes eelmine nädal juba nägin seda õudust
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
ZiiN

Postitus Postitas ZiiN »

Äi pole häda midagi #3 mehed võtavad ka sellised välja :D
vf.jpg
AndriPro

Ziin , mis sa arvad , et viidikapiitsadega niisugused jäävad jõkke või ... . Ei jää , suuremadki tulevad välja 8-)
AndriPro

Tuli mõte endale teha /lasta reha/osta flybook , või miks ka mitte niisugune lendõngitseja "ametiportfell" . Kas selline sobiks ? Või peaks nagu edevam olema ? 8-) Mingi kala /kalastusteemaline pildike trükituna peale ? :roll:
Manused
Foto0003.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

Kellele tundub järgnev jutt targutusena,siis olgu nii.Tegelik eesmärk oleks algajamaid püüdjaid kaasamõtlema panna.Käisin kalal sõbraga,kes lendõnge alal veel suht roheline.Ei taha see ABC jutt kuidagi külge jääda.Ikka astutakse sama reha otsa.Mitmeid kordi on siin ennegi juttu olnud nn. algajate komplektidest 5-6 klass.Väga hea klass,kui valida medium või medium-fast ritv.Sellega kannatab kõike teha,kui pole eesmärgiks mingi kindel kala ja kindlad olud.Selle all mõtlen,et haugi,lõhet ja näiteks viidikat oleks oluliselt mõistlikum millegi muuga püüda.Forelli,turba,säinast,ahvenat jne. klaarib ilusasti ära.Aga peale ridva on veel asju,millele tähelepanu pöörata.Nöörid jätaks isegi puutumata,kui on klass klassis-näiteks 6 ritv ja 6 nöör on enam vähem ok ja saab hakkama.Tundub,et kõige tähtsamat rolli mängib algajatele hoopis liidri ja lipsu valik,ja muidugi putukas.Tegelikkuses ongi nii,et kui kalale minna,siis varustuse valik algab püütavast kalast,püügioludest,putukatest,lipsust-liidrist,nöörist ja seejärel ridvast.Nii see lihtsalt on.Puust ja punaseks,kui püüda forelli kas kerge märja või kuiva putukaga,siis võib liider ja lips olla pikemad,läbimõõt lipsul peenem-0.16,0,18,0,20.Kui raskemad märjad,kuulpead,striimerid,siis alla 0,2 lipsu kasutada ei soovitaks.Pigem 0,2, 0,22, 0,23 jne.ja liider lühem,mitte ridvast pikem. Ei heida te pika liidri ja alla 0,2 lipsuga mingeid kuulpäid ega raskemaid putukaid,kuigi ritv võimaldaks.Tulevad sõlmed,putukas kolksub vastu ritva ja veel palju ebameeldivusi.Ja siis tulebki see,et ritv on jama või nöör on jama, - ei - kõik muu peab ka vastama oludele.Kui keegi viitsib kaasa mõtelda,tahaks midagi küsida-täpsustada,siis palun väga,alati nõus aitama.Ei ole mõtet ise jalgratast leiutada,mõistlikum on teiste vigadest õppida.
Viimati muutis T.H, 14.05.2015, 21:44, muudetud 1 kord kokku.
sepaonu
Kontakt:

Postitus Postitas sepaonu »

No küll targutab rsk.
Ma räägin kuidas asjad tegelikult on.
Tegelikult on loomulikult nii, et küsid, a küsid liiga üldiselt, ei oska täpsustada, ma hakkasin püüdma, küsisin, et no palju umbes, no võtad poe leadri, no paned jupi tipetit otsa, seda siis jätkad, kui putukasidumisega lüheneb. No loomulikult märkad, et raske asi ei lenda, no teed veel lühemaks tipetit, no saad visatud kuidagimoodi. No siis teed ikka paanikakõne kah, saad teada suure saladuse, et tee leader lühemaks, jätka rõngaga rohkem koonuse poolt. Kokkuvõttes saad lõpuks teiste abiga nii targaks, et otsarõngast 10-20cm nööri väljas, kogu leader+tipet nii pikk, et rullijala tagant läbi ja tehase konksuaasas kuni esimeses rõngas ja tunned ennast inimesena. :D Lõpuks oledki nii tark, et hakkad mõtlema putuka poolt ridva poole.
Igal juhul neile, kes hädas ja väga alguses ütleks, et vastus on peaaegu alati olemas, kas tee nii ja nii või ei saagi.
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
T.H

Postitus Postitas T.H »

Targutab mis ta targutab rsk,aga ega sepp naljalt naelapeast mööda ei viruta ;)
AndriPro

Mõni mõte veel ...
Algajad , võite lugeda netist niipalju kui tahate , et kuidas ja missugust liidrit/lipsu kasutada , teil puudub kogemus (tunnetus) , et seda netist loetud juttu kasutada .Sellepärast küsige , andke oma ritva vähegi kogenenuma püüdja kätte proovida . Mina annan oma komplekte T.H kätte igal võimalusel , T.H annab oma ritvu minu kätte , ikka et , proovi. Tihtipeale on mingi soovitus , mille peale ise ei tule , aga mis toimib.
Minge vee äärde proovima . Oli siin juttu muru peal heitmisest , et parem kui mittemidagi . Jah , on see muru peal heitmine parem kui mittemidagi , aga kuidas asjad toimivad saab teada ainult vee ääres ... ja ainult vee ääres.
Vasta