Red Bulliga õlitad rulle ?Birgit kirjutas:Kui ikka rull tahab lennata, ei aita siin gorillateip, superliim ega võlusõnad.
Ridvad, rullid, nöörid...
Re: Ridvad , rullid , nöörid...
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
Sõidan täna kalalt koju ... ja meelde tuli üks jutt , mida mõni aasta tagasi lugesin . Räägiti rullidest , õigemini rullide plärinast . Ühed siis seda meelt , et rull peab vaikne olema , teised seda meelt , et vabalt võib pläriseda . Üks seletus oli umbes nii , et kalalkäigu hääled on vee vulin , linnulaul ja rulli plärin. Vot selle jutu peale oleks võinud vanduda , et minu rull ei plärise ega hakka ka kunagi plärisema . Täna olin kalal #4 Dickersoni ridva ja princessi rulliga , lasin ilusal harjusel sikutada ja nautisin seda plärinat . Uskumatu , aga see ongi kalalkäimise üks häältest. Vot siis ... ei iial.
Eile helistas Lauri ja teatas , et mulle on kohale jõudnud üks hangutäis kahekäeliste salmon DT nööre (tänud ) , täna hommikul piiksub telefon , et mine too Võrust mõned rullid ..... Ma kohe tunnen , kuidas vahepeal jalutama läinud kahekäeliste muusa koju tagasi jõudis...
Kohale jõudnud kahekäelise rull pani klaasfiiber kahekäelise plangud nii ilusti tasakaalu Selle ridva võib nüüd lõpuni teha ja see saab hea.
No ei saa kohe rahvale näitamata jätta Täna jõudis minuni niisugune rull nagu Milwardi "Olympic" .Sünniaasta 1944-45 . Suurimad tänud Vanurite Aitamise Fondile.
Jämmi teemas kirjeldas Andri lühikese ridva eeliseid pikemate heidete puhul.Ole hea mees ja räägi natuke pikemalt lahti seda värki.Küsin seda sellepärast,et vähema kogemusega püüdjatel võib juhtuda nii - tahan kaugele heita (loomulikult) vahetan 8 -9 jalase 6 jalase vastu,muretsen pika heitepea või koguni DT nööri,ronin poolest kerest vette(kahlata tahaks loomulikult ka)tahan heita aga siis kooleb kõik ära.Ometigi soovitati ju 6 jalast ja pikka heitepead.
Sain aru kuhu T.H sihid. Rääkisin optimaalsest heitekaugusest , lisan juurde normaalsetes oludes , st no kuni põlveni vees. Kui tahad sügavale kahlata , nt vööni , muutuvad olud . Sügavale kahlates soovitavad ridvameistrid pikka paadiritva . Kas oled vööni vees või istud paadis teeb vast enam-vähem ühe ja sama välja. Kõige lihtsam olude muutus on ju tuul , seda on kõik meist tundnud. Mis siis teha kui tuul segab . Kõige lihtsam on võtta klass või kaks raskem komplekt . Abiks on ka lühema , agressiivsema heitepeaga nöör , ja muidugi jäigem ritv. Kaheksanda klassi komplektiga on Koiva peal küll ja küll harjust püütud , kuigi piisaks kolmandast klassist.
Sügaval kahlates võivad samamoodi olud muutuda . Üks jõelõik on lagedad kaldad , järgmisel jõelõigul on vaja heita kalda poole 1-2 m põõsaste alla. Pika paadiridvaga on seda jama heita , 6-jalasega torkad putuka õige mitu meetrit põõsaste alla.
Ja muidugi on kõige selle jandi juures tähtis oskus heita. Küllalt olen vaadanud , et mees heidab 9-jalasega päris ilusti , aga annad 6-jalase kätte , on kutu.
Ajan seda joru siin ikka selleks , et rahvas hakkaks veidi plaani pidama enne ridva- nööri soetamist . Et kus ikka püüad , mis putukad põhilised , kuidas heita annab jne, jne . Ja selle järgi endale ritva -nööri soetama.
Sügaval kahlates võivad samamoodi olud muutuda . Üks jõelõik on lagedad kaldad , järgmisel jõelõigul on vaja heita kalda poole 1-2 m põõsaste alla. Pika paadiridvaga on seda jama heita , 6-jalasega torkad putuka õige mitu meetrit põõsaste alla.
Ja muidugi on kõige selle jandi juures tähtis oskus heita. Küllalt olen vaadanud , et mees heidab 9-jalasega päris ilusti , aga annad 6-jalase kätte , on kutu.
Ajan seda joru siin ikka selleks , et rahvas hakkaks veidi plaani pidama enne ridva- nööri soetamist . Et kus ikka püüad , mis putukad põhilised , kuidas heita annab jne, jne . Ja selle järgi endale ritva -nööri soetama.
No mina tahan igal pool püüda Neid jõgesi, kus mul kaladel nimed pandud ja paljudes kohtades mõtled, et kas tuleb esimese heitega siit nüüd, neid ei viitsi kogu aeg ju tampida, igal pool käin, erinevad olud igal pool.AndriPro kirjutas:Ajan seda joru siin ikka selleks , et rahvas hakkaks veidi plaani pidama enne ridva- nööri soetamist . Et kus ikka püüad , mis putukad põhilised , kuidas heita annab jne, jne . Ja selle järgi endale ritva -nööri soetama.
Kõige sitem variant mu meelest on selline kitsas jõgi, kus on umbejärsk võsane kallas ja sisse minna ei saa mitmel põhjusel, liiga järsk ja veepiiril solberdades läheb soga allavoolu. Kui sellisel jõel on mõni koht kõrge kalda peal, kust saaks õhust visata, siis tuleb seljataga hästi kõrgel nööri hoida pratsiku pärast, kui siiski õnnestub allapoole minna, siis tuleb kaldajärsaku pärast kõrgel hoida selja taga, kui veest tahad visata, siis ei mahu toki pikkusega pratsikusse ära. Rist ja viletsus.
Kui õhust visates seljatagust ruumi pole, siis lühike pea, mul 8,5m, mis on agressiivne nöör, mul konkreetselt guideline presentation, klass raskem ka, paar valeheidet ja saadad nagu heitepea, lõpus tuleb pidurdada, muidu plirtsplärtsvariant. Nüüd lähen mingis kohas sellega vee piirile, kohe jama, saan jah kitsastes oludes rullitud, a iga kord pean tagasi lappama pea alguse pitsi juurde, all oleks ju hea pikem pea, astud sammu alla, teed uue rulli. Vahetaks all pea ära siis pikemaks. No jõuad ju kohe ka sellisesse kohta, kus pratsikukanalis vaja õhust visata. Jälle rist ja viletsus. Raha peaks ju eurokolhoosist saama, miks pole kõik puud maha võetud ja kaldad asfalteeritud ?
Ma ei tea mis mul meetrites keskmine keskmine viskepikkus on, tavaliselt 4-5 tõmmet teen jooksunööriga ennem uut heidet veest.
Tokipikkusest niipalju, et mina tunnen tihti, et 9ne tokk on liiast oludesse, oleks lühemat vaja. Praegu panen tihti Tootsi, lasen põlvele või põlvili.
Lugesin sepa kirjeldust . Mina läheks sinna kalale komplektiga 6-jalane ritv ja küllalt vihane nöör heitepeaga 6-7m. Mul siis Lee Wulff Ultimate 5`10" #5 ja nöör SA shortbelly #5. Kõik teeb ära , heidab õhust , veest ja heitepikkust on rohkem kui küll. Põlvi ei ole vaja mudaseks teha.
Annan ühiskasutusse siukese video, mille sain valida ühe ostuga kingituseks. Kõrvalküla tütarlaps äkki huvitatud