PUTUKAD 2016

Vasta
sepaonu
Kontakt:

Re: PUTUKAD 2016

Postitus Postitas sepaonu »

Seda pole vast tavaline tokivibutaja kompetentne ennustama, kelle küljest need suled kisutud on, pidasin pigem seda silmas, et kumb on see sulg, mida me marabou nime all ostame.
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
Risto

Postitus Postitas Risto »

Hei.
Sai Soomes käies ostetud üks komplekt putukate sidumiseks. Lisaks tööriistadele oli ka konkse, sulgi, niite ja muud kraami kaasas.
Pole varem putukate sidumisega tegelenud. Enivei, mõni küsimus tekkis ja ehk keegi viitsib nõu anda.
Milliste putukate sidumisest peaks alustama, et alusteadmised kätte saada ja kätt harjutada?
Ja mida helvetit nende roosavärviliste materjalidega veel teha? :D
Enamasti püüan Läänemaal Kasari jõel. Ehk satub vahel ka laheäärde haugi jahtima.
Manused
WP_20160215_19_51_48_Pro_LI.jpg
WP_20160215_19_53_10_Pro_LI.jpg
ZiiN

Postitus Postitas ZiiN »

Pole küll eriline putukaekspert aga jään oma väite juurde, et 90% meie olude püügist on võimalik ära teha 3 putukaga. Wooly bugger, red tag nümf ja Klinkhammer pinnakas. Ja esimesest kahest on ka algajatel üsna mõistlik alustada minuarust... Roosa värvi osas võib Birgit kommenteerida, tema siin kõik mehisemadki tüübid vahest roosausku keeranud :lol:
sepaonu
Kontakt:

Ma olen kolm aastat tolle 7 rutsise loa ostnud , juulist septembrini olen seal käinud, üleval kasari harudes ka püüan turba.Viskab muid kalu ka vahele. Sellisel suvisel, hilissuvisel ja sügisesel ajal lihtsad putukad toimivad, lihtne siduda ka. Kõik caddised, põrnikad pinnakatest. Keset suve väiksed mustad nymphid, nagu red tag, miniwolly jms. Minu meelest väga sobivad putukad sidumise alustamiseks.

Kes sidumises esimesi samme teeb või huvitub lendõngitsemisest, siis selle foorumi T.H alias Toomas Hango on kalastaja ajakirjas teinud seeria toredaid tutvustavaid jutukesi putukatest, mille eest tuleb ka tänada Ralfi, kes on ilmselt selle algataja ja möödaminnes ka toimetaja ajakirjas. Lugege. Segaseks miskit jääb, küsige. Tõsisem huvi, tulge märtsi alguses jämmile Inglistele.

Nett on põhjatu kloaak, seal võib lõputult sobrada ja sinna ära eksida. Kui keegi januneb veel mujalt lugemist, siis ma võtan jämmile miskid vanemad ajakirjad kaasa, kunagi Kivikas andis, oli juttu ka, et võib edasi anda lugemiseks. Mul omal poolteist aastakäiku pohjolan perhokalastajat , võin neid ka anda sirvimiseks, lugemiseks.

Eks need komplektid nn "universaalsed" , et esmakogemus sidumiseks, soome kontekstis kindlasti ka vikrile orjenteeritud, kirjud liitsid, haugile samamoodi kohati väga kärts seotakse, erksad värvid, pole sel roosal häda miskit, täiesti toimiv värv haugile
http://www.flyfisher.ee/viewtopic.php?f ... 6698#p6698
Ma meres olen nüüd kaks hooaega püüdnud, niipalju, kui ise käinud ja teisi üle kuulanud, siis haugipuudust meil meres nüüd küll pole. Jah, see aasta kaldamehed kahlates olid hädas, pikalt maas vesi, kalani ei ulatunud, kayakimehena nohisesin rahulolevalt. Mind jõe haug ei eruta, a selle puudust kah pole.
Birgit

Postitus Postitas Birgit »

sepaonu kirjutas:... et kumb on see sulg, mida me marabou nime all ostame.
suure tõenäosusega üle maailma asju kokku krabades on mõni ostnud kuke-kana ja jumal teab, kelle veel maraboud ning suur enamus kalkuni oma... pole ju vahet seni, kuni oskad oma ostuga midagi teha...
A suleteemaga tuleb meelde üks kirjamusta mittekannatav saamide anekdoot ja siis veel ühest väljamakeelsest foorumist loetud küsimus – kust oleks võimalik saada „vegan“ putukaid :roll:

Risto – ära roosat ära põlga, mõnikord läheb vaja aga kui üldse ei meeldi, saada mulle, küll ma omale vajaliku välja sordin :) . Ja soovitan vaadata teemat Jämmime või?
T.H

Postitus Postitas T.H »

ZiiN kirjutas:Pole küll eriline putukaekspert aga jään oma väite juurde, et 90% meie olude püügist on võimalik ära teha 3 putukaga. Wooly bugger, red tag nümf ja Klinkhammer pinnakas.
Oi ZiiN,kui kunagi mõne aasta möödudes loed neid ridu,siis loodetavasti muigad ka ise.Aga ei vaidle üldse vastu,kui jõeääres jalutada,siis piisab ka ühest putukast karbis ;)
AndriPro

Postitus Postitas AndriPro »

:roll: üks Black Gnat veel...
Manused
Foto0008.jpg
sepaonu
Kontakt:

Mis kalal kõhus on
Pu1.jpg
Pu2.jpg
Pu3.jpg
Pu5.jpg
sepaonu
Kontakt:

Surfasin netis hommikukohvi kõrvale , kõik kiililised vahtisin läbi , siukest rohelist tõuku ei leidnud, võibolla pea pool ära seeditud, keegi tark võiks öelda, kui teab, et kellega tegemist.
Need oranzikad on Abludomelita obtusata .
T.H

Postitus Postitas T.H »

Tegemist võib olla äkki kevikuga?
Vasta