Ridvad, rullid, nöörid...
Re: Ridvad , rullid , nöörid...
Häh , egas maakad nüüd teab mis taibukad ka ei ole.
Päkapikk läks lolliks ja tõi hilinenud kingituse ära, kahekäelise Guideline Alpha 14' 9-10#. Andri, kas näitad mis selle malakaga teha annab?
Kahekäelistega heitjaid on meil palju-palju kõvemaid tegijaid kui mina , aga ikka , nii palju kui oskan , näitan ikka.
Selge, orgunnin mingi ketta peale. Nööri osas ei oska midagi ette võtta, ritv päris pehme ja keskpaindega. Niipalju kui netti lapates välja uurisin, siis heitepeade osas tundub scandi mõistlik kesktee olevat, mitte väga raskete putukate jaoks ja samas lihtsam heita kui traditsiooniline DT spey. Aga netist tulev info on nagu ta on.
Mis nööri peaks vaatama, kui mõttes on näiteks koiva, pedja, põltsamaa suurvee ajal?
Jämmist mäletan, et Sul olid kahekäelistel tavalised WF nöörid ja lendasid nagu kurat. Kas peaks algajana üldse alustuseks scandi/skagit heitepead unustama ja tavalist WFi vaatama?
Mis nööri peaks vaatama, kui mõttes on näiteks koiva, pedja, põltsamaa suurvee ajal?
Jämmist mäletan, et Sul olid kahekäelistel tavalised WF nöörid ja lendasid nagu kurat. Kas peaks algajana üldse alustuseks scandi/skagit heitepead unustama ja tavalist WFi vaatama?
Mul on oma kaigastel praegu salmon DT-d . Neid võib ka proovida ,kuna sul tegemist suht pehme ridvaga. Aga arvan , et peaksid alustama speynöörist , lühikese heitepeaga , midagi niisugust nt https://mistpool.com/product_info.php?products_id=2183
Echo/Airflo Rage Compact. 600gr on kõige raskem mida tehakse, võibolla liiga kerge.
Leidsin veel ühe , mis sobiks algajale ja pehmemale ridvale http://www.helsinkispeyclave.com/produc ... slide-spey
mul on see nöör #8/9
tokk on Scott L2H 13´#8
viidikakosel lendas küll
tokk on Scott L2H 13´#8
viidikakosel lendas küll
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
Mina hakkasin neid salmon DT-sid kasutama väga lihtsal põhjusel . Kui lähed kuhugi heitmist harjutama , valid koha kus saab rahulikult lennutada .... ja muidugi lennutad . Reaalses elus on vaja hoopis väga palju keeramist , kusagilt kivi tagant püüdes rahulikku rullheidet , võrendikus 10-15meetri peale heita jube rasket putukat , nojaa kui tõesti on vaja kuhugi ulatada , siis üleõla ... nii palju kui "torust tuleb". Kuidagi sobisid need DT-d .
Kuidas visioni nööridel kvaliteet on? Ma olen kuulnud, et pidid mõranema ja siis mustust korjama hakkama. On neil kuulujuttudel alust?