Ridvad, rullid, nöörid...
Re: Ridvad , rullid , nöörid...
Eelmine talv jäin jäin korra mõttesse, et kas ma olen vale sammuga alustanud, #5 ja #8 vahel suur tühi auk. 6?, jube väike samm edasi, mul 5ne tokk kannab 6se nööri ära. No ja rsk kohati võsas tegin heitel tootsi ühe põlve peal, et okste alla ära mahtuda, lühem? No ja kui ruumi piisavalt, milleks mulle lühem. No jäi see mõttejupp poolikuks. Selle talve alguses muutusin uuesti rahutuks.Küsisin ühe käest, kelle poole ma paanikahoogudes pöördun, et äkki 7, ei tema jätab 7 vahele, kohe raske rauaga 8. Kuus ei suuda rasket rauda visata ja kaheksa olemas viis siiski sinnani, et detsembri alguses ostsin TFO BVK 9`#7. Kaalukausil oli ka TFO Lefty Kreh TiCrX #7 aga jätsin kõrvale, kuna mu scott s4 #8 on sellest tokist kergem. Pikkuse koha pealt jäin seekord ka mõttesse, et masinistiõng jääb esimest korda maha tundrasse minnes ja äkki tahaks selle 7ga raskemaid asju järvedes pilduda. Pakendist välja, õuepeale saagima, kotti tagasi, tööd oli vaja palju teha.
Nädalpluss tagasi sain kutse kohvile, saagisime murupeal
http://www.flyfisher.ee/viewtopic.php?f ... 7163#p7163
Üleeile panin pinu nööre vesti seljataskusse ja veetsin 5h jõe ääres. Ujutasin siukesi nööre. Mingi loopi segaste asjaolude vuffel WF distance trout #7, wulff TT #8, Scientific Angler SBT #8, Scientific Angler Sharkskin Trout Taper #7, RIO MainStream Full Sink #7 jagades enamvähemvõrdselt aja nööride vahel.
Vahepeal oli aasta alguses tulnud välja prääksatus nimega #8
http://www.yellowstoneangler.com/gear-r ... tic-reaper
sirvisin, bvk mull
http://www.yellowstoneangler.com/index. ... er/tfo-bvk
Kuigi ma alati nendesse neti ja ajakirjatestidesse suhtun kahtlustavalt, kes on ajakirja või sõltumatu testija leivaisa jms põhimõttel, siis esmamulje on selline, et tegemist on võimeka tokiga, viskab suht laia skaalat nööre probleemivabalt. On kerge ja kerge käsitleda, netismainitud äkkilähebkatkijutu tunnet küll pole aga see kergus on ju planguseinapaksuses/kaalus kinni, kindlasti keegi suudab seda lõhkuda aga arvestades garantiitingimustega pole nagu erilist põhjust põdeda selle pärast.
Igal juhul peaaegu naaberkülas näritakse praegu küüsi ja oodatakse postikana, eks vaatab, mis ühel või teisel lemmiknöörideks kujuneb.
Nädalpluss tagasi sain kutse kohvile, saagisime murupeal
http://www.flyfisher.ee/viewtopic.php?f ... 7163#p7163
Üleeile panin pinu nööre vesti seljataskusse ja veetsin 5h jõe ääres. Ujutasin siukesi nööre. Mingi loopi segaste asjaolude vuffel WF distance trout #7, wulff TT #8, Scientific Angler SBT #8, Scientific Angler Sharkskin Trout Taper #7, RIO MainStream Full Sink #7 jagades enamvähemvõrdselt aja nööride vahel.
Vahepeal oli aasta alguses tulnud välja prääksatus nimega #8
http://www.yellowstoneangler.com/gear-r ... tic-reaper
sirvisin, bvk mull
http://www.yellowstoneangler.com/index. ... er/tfo-bvk
Kuigi ma alati nendesse neti ja ajakirjatestidesse suhtun kahtlustavalt, kes on ajakirja või sõltumatu testija leivaisa jms põhimõttel, siis esmamulje on selline, et tegemist on võimeka tokiga, viskab suht laia skaalat nööre probleemivabalt. On kerge ja kerge käsitleda, netismainitud äkkilähebkatkijutu tunnet küll pole aga see kergus on ju planguseinapaksuses/kaalus kinni, kindlasti keegi suudab seda lõhkuda aga arvestades garantiitingimustega pole nagu erilist põhjust põdeda selle pärast.
Igal juhul peaaegu naaberkülas näritakse praegu küüsi ja oodatakse postikana, eks vaatab, mis ühel või teisel lemmiknöörideks kujuneb.
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
Kollasekivi meeste test on mingit sorti ülevaateks hea, miinuseks loen, et testis on ainult ameerikamaal tehtud või müüdavad ridvad. Põhieesmärk tundus neil olevat leida parim 8’ne, millega saab tuulises Floridas kaldast kaugel asuvaid tarpoone püüda Selle sobitamine Eesti oludesse vajab proovimist-katsetamist… võib-olla ideaalne merikale, võib-olla ideaalne mujal ka…
Eks nende ritvade-nööridega on alati teemaks, kellele mis sobib, mis ei sobi, mis milleks sobib jne. Mina #7’se ridva ja #8’ste nööridega murul väga mugavalt ei tundnud, liigutamine vajas jõudu ja ridval tundus natukene valus, vees ehk kõik vastupidi. Kaks erinevat #7 lendasid ise välja ja nendega oli väga hea tunne, #5 nööri lennutamine vajab lihtsalt paremat heitetehnikat
Põnev teema testis on aga „Swing weight“ – kas tegu on ainult mugavusmõõdikuga, mida see tegelikult näitab?
Eks nende ritvade-nööridega on alati teemaks, kellele mis sobib, mis ei sobi, mis milleks sobib jne. Mina #7’se ridva ja #8’ste nööridega murul väga mugavalt ei tundnud, liigutamine vajas jõudu ja ridval tundus natukene valus, vees ehk kõik vastupidi. Kaks erinevat #7 lendasid ise välja ja nendega oli väga hea tunne, #5 nööri lennutamine vajab lihtsalt paremat heitetehnikat
Põnev teema testis on aga „Swing weight“ – kas tegu on ainult mugavusmõõdikuga, mida see tegelikult näitab?
Lennuka swingi kaal näitab sama asja mis spinningu, käsiõnge vms puhul. Minuarust tähtsam (kui mitte kõige tähtsam üldse ritvade puhul) näitaja kui kaal ise. Mõnda kerget latti on raskem vibutada kui raskemat, kuna raskus asub ridval vale koha peal. Lisaks kaalule hakkab mingist pikkusest rakenduma õhtutakistus, tee nii kerge latt kui tahad...Birgit kirjutas:Kollasekivi meeste test on mingit sorti ülevaateks hea, miinuseks loen, et testis on ainult ameerikamaal tehtud või müüdavad ridvad. Põhieesmärk tundus neil olevat leida parim 8’ne, millega saab tuulises Floridas kaldast kaugel asuvaid tarpoone püüda Selle sobitamine Eesti oludesse vajab proovimist-katsetamist… võib-olla ideaalne merikale, võib-olla ideaalne mujal ka…
Jep , nagu Madis ütles , kõige tähtsam kaal ritvade puhul .See mida kalastajad nimetavad ka maitseasjaks .... aga nagu teada on maitsega kaks võimalust .... kas maitse on või seda ei ole . Vahepealseid võimalusi ei ole. Või siis kõik need vahepealsed võimalused võib liigitada ühise nimetaja alla "saab hakkama". Seda nii üldistatult võetuna. Päriselus on see grammid , millimeetrid , ridva pikkuse suhted selle pikkusega , mida nimetatakse "action lenght".Ridvameistritele on see lotomäng , matemaatiline lahendus , mille tulemus võib õnnestuda , võib ka metsa minna. Või vastupidi , enamus lahendusi läheb metsa , aeg-ajalt saab pihta.
Näidet mõtlesin... Vististi kõige parem näide on eelmisest suvest kui sai püütud palju väga raske liidsiga ( kuulpea + täispikkuses tina täis). Selle putukaga oli hea püüda #7 striimeriridvaga ... aga veel parem #5 nümfiridvaga . Teoorias raske putukaga püük peaks parem olema ikkagi raskema klassi komplektiga ...
Swingi kaal on loomulikult tähtis.Vähemalt on mille üle pead vaevata. Seisad jõeääres ja püüad.Ridva klass on õige,pikkus sobib,toimelt hea,nöör lendab aga peas vasardab kogu aeg,et kas swingi kaal on ikka paigas? Eeloleva jämmi valguses veel üks punkt algajatele,milles selgusele jõuda ridva valikul.Ise olen selline maitsetu vennike - saan hakkama
Kaks diletanti on juba kõnelenud, üks ei leia oma puutokkidest swingi üles, teine lihtsalt püüab. Ma ei tea kuhu me niimoodi jõuame Ma arvan, et ennem üldse mingile jämmile ei saa, kui enda toki swingi rehkendada ei oska
http://www.sexyloops.com/articles/swingweight.pdf
ja ühtlasi palun lõpetada ka see ajast ja arust jämmimise termini kasutamine, edaspidi swingime.
Tinajunnide pildumise koha pealt olen ma imestanud selle meeletut populaarsust, vaadanud mõned korrad päriselus seda püüki vällamaal, proovinud kahel paanikaperioodil indikaatoriga ülesvoolu püüda, enda jaoks selle võrdsustanud läbi p*rse õngitsemisega, sellist püügimaad omamatta, kus saab ülesvoolu käega kõrgust hoides püüda löönud käega ja püüdnud vabaujumisega allavoolu. Arvatavasti see mees swingist ei tea midagi, püügipoolepealt on vist kõvem kärbes, käega kõrgust ei hoia, kõik riistad nii tasakaalus ja heidab , mitte ei plärtsa kolmest rakendust ninaette, ilus vaadata, kuidas püüab.
https://www.youtube.com/watch?v=dP25WBC ... be&t=3m22s
http://www.sexyloops.com/articles/swingweight.pdf
ja ühtlasi palun lõpetada ka see ajast ja arust jämmimise termini kasutamine, edaspidi swingime.
Tinajunnide pildumise koha pealt olen ma imestanud selle meeletut populaarsust, vaadanud mõned korrad päriselus seda püüki vällamaal, proovinud kahel paanikaperioodil indikaatoriga ülesvoolu püüda, enda jaoks selle võrdsustanud läbi p*rse õngitsemisega, sellist püügimaad omamatta, kus saab ülesvoolu käega kõrgust hoides püüda löönud käega ja püüdnud vabaujumisega allavoolu. Arvatavasti see mees swingist ei tea midagi, püügipoolepealt on vist kõvem kärbes, käega kõrgust ei hoia, kõik riistad nii tasakaalus ja heidab , mitte ei plärtsa kolmest rakendust ninaette, ilus vaadata, kuidas püüab.
https://www.youtube.com/watch?v=dP25WBC ... be&t=3m22s
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
Kas võib öelda, tegemist on x-leveli ülitähtsa mõõduga, mis on suhtes kõigi teiste mõõdetavate ja mittemõõdetavate osadega ja mida ameerikamaa testijad mõõdavad vahukuuli ja kaaluga mängides.
Leidsin Internetist väga asjaliku swingi õpetuse https://www.youtube.com/watch?v=JTWGBaTV_Ig , see võiks olla järgmise jämmi, vabandust, swingi peateema
Leidsin Internetist väga asjaliku swingi õpetuse https://www.youtube.com/watch?v=JTWGBaTV_Ig , see võiks olla järgmise jämmi, vabandust, swingi peateema
Sepa pakutud swingimise valemid said üleeelmine talv kõik ilusti otsast lõpuni läbi rehkendatud ... Tulemus on see , et tunde järgi tehes saab parem , eriti veel juhul kui enne ridva kokku panemist on olemas rull , nöör ja RÕNGAD. Umbes sama lugu ridva stressi arvutamisega , saad päev läbi arvutada .... liiguta üks rõngas 1mm paigast ja võid oma rehkendustega p****t pühkida.
Linnast tulin , väljamaakeelse paki sain , vot nüüd läheb alles jämmimiseks ...... tüdrukud võivad swingida , päris ilus.
Linnast tulin , väljamaakeelse paki sain , vot nüüd läheb alles jämmimiseks ...... tüdrukud võivad swingida , päris ilus.
Lugesin foorumit ... on ikka häda selle alustamisega .Mul siin tuli mees paar päeva tagasi rull-nöör näpus ... et püüda tahaks . Panin selle rulli-nööri ühe klaasfiibri peale , proovisin , toimib , korjasin enda karbist peotäie putukaid ... ja oligi algus tehtud . Heitmine oli mehel jäledavõitu küll , aga mis kõige tähtsam , putukas maandus vette...
Siis mõtlesin , et peaks ikka jämmile minema ... ma tassin jõe ääres kaasas 100-200 putukat , aga hakkama saab 3-ga , või isegi 1-ga .... Kui ikka sada-kakssada kaasas tassin , järelikult algaja , mis algaja....
Nädala lõpupoole tuleb jälle võistelda... seon mudleri selle porr-marabuuga .Õiget lihtsalt maakatel põle
Rõngaid rulli lukustamiseks veeretan .... nüüd peaks selle kõige haisvama töö ette võtma , põdrasarvest buttid valmis treima...
Kui ikka paarikümne ridvaga kalale lähen , siis jääb vähemalt mulje niisugune , et ei see mees ei ole küll mingi algaja
Siis mõtlesin , et peaks ikka jämmile minema ... ma tassin jõe ääres kaasas 100-200 putukat , aga hakkama saab 3-ga , või isegi 1-ga .... Kui ikka sada-kakssada kaasas tassin , järelikult algaja , mis algaja....
Nädala lõpupoole tuleb jälle võistelda... seon mudleri selle porr-marabuuga .Õiget lihtsalt maakatel põle
Rõngaid rulli lukustamiseks veeretan .... nüüd peaks selle kõige haisvama töö ette võtma , põdrasarvest buttid valmis treima...
Kui ikka paarikümne ridvaga kalale lähen , siis jääb vähemalt mulje niisugune , et ei see mees ei ole küll mingi algaja