Ridvad, rullid, nöörid...
Re: Ridvad , rullid , nöörid...
Hmm... Avastasin, et minu Airflo DT7F otsas ei ole seda nö. loopi. Kas leaderid on on mõistlik otse nööri otsa siduda või tellin braided loopid eraldi juurde? Või ehk on neid ka eesti kaubandusvõrgust võimalik soetada?
Kui sa tahad vahetada leadreid, peenemaks, jämedamaks, inter, uppuv, vana uue vastu või ükskõik millistel põhjustel, siis on mõistlik braided loop panna(või ise teha nöörile see loop kasutades läbipaistvat termokahanevat rüüsi ja tulemasinat või nagu ziin viimasel jämmil demonstreeris, et selleks on oluliselt parem vidin mingi naiste maailmast pärit juuksesirgendaja vms), mulle omale on kõige sümpaatsemad roman moseri omad. Kui eestist tahad osta, siis salmo müüb scierra omasi, korra ostsin ja kirusin, no ei klappinud nagu mõõt ja läbi häda sain pandud, pärast kuulsin T.H käest, et markeering pakendil on(on olnud, oli) vale, et selle viga. Võrreldes heitenööri aasa ja selle külge kinnitatud leadri aasa variandi ja braided+leader variandi vahe on rõngastest läbitulek, millega tuleb maadelda ainult juhul, kui see ühendus on rõngaste piirkonnas, kui ridvast väljaspool, siis vahet pole.
Mina pole kunagi leadrit otse sidunud nöörile aga iga uue sidumisega kaotad jupikese heitenööri, mis pole ka õnnetus, kui sa seda kaks korda tunnis ei tee.
Üks variant, mis soome foorumist veel silma jäi on selline
https://www.youtube.com/watch?v=xbIDmIYDKHA
arvatavasti võivad tavaapteegist öelda, et mine vet apteeki selle mõõduga nõela ostma.
Mina pole kunagi leadrit otse sidunud nöörile aga iga uue sidumisega kaotad jupikese heitenööri, mis pole ka õnnetus, kui sa seda kaks korda tunnis ei tee.
Üks variant, mis soome foorumist veel silma jäi on selline
https://www.youtube.com/watch?v=xbIDmIYDKHA
arvatavasti võivad tavaapteegist öelda, et mine vet apteeki selle mõõduga nõela ostma.
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
Keevitamine minujaoks siiamaani kõige ilusam aga võib ka siduda ja liimida... kunagi oli see teema siin päevakorral: http://flyfisher.ee/viewtopic.php?f=1&t=160&start=80
Okei, minu jaoks ikka lihtsaim variant kusagilt need braided loopid otsa. Aga kuidas ta nöörile kinnitada? YouTube's teeb igaüks ise moodi. Kes paneb mõlemasse otsa tilga liimi, kes teeb tagumisse otsa kaks nail knoti, kes kasutab-kes ei kasuta üldse seda kaasas olevat varrukat(sleeve)
Idee järgi peaks ta ilma liimi ja sõlmedeta ka nööri peal püsima, aga kas ka püsib?
Idee järgi peaks ta ilma liimi ja sõlmedeta ka nööri peal püsima, aga kas ka püsib?
On keevitamiskogemust , on aasa sõlmimise kogemust .... viimased aastad kasutan neid . Ostsin tight linest .
Ajan selle loopi nöörile peale , kolmest kohast seon niidiga kinni (danville 3/0 ) , tilk superliimi selle niidiga kinnituskoha peale. Sai arusaadav ?
Väiksematel klassidel ja pinnakanööridel liider otse nööri otsa .
Mina teen nii - lõikan nööri otsa poolviltu teravamaks, pistan nööri suka sisse lõpuni, pistan hambaorgi sellest braided loopist läbi, näppudega(küüntega) rüüsist tõmban aeglaselt ja rahulikult niikaua, kuni rüüs on selle koha peal, et pool rüüsist nööri peal, pool rüüsist suka peal. Siis mäkerdan hambaorgiga rüüsi alguse ja lõpu superliimiga üle, mul loctite4850, mis on mingi flexyvariant, kui seda pole, siis panen mis näppu satub, zapagap, misiganes, ma ei usu, et mingit vahet oleks, keegi kunagi näiteks mainis, et tema paneb storm/aqua/suret, ehk kahlaliimi. Liialdada pole vaja selle liimiga. Mul pole ükski järgi andnud.Matu kirjutas:Okei, minu jaoks ikka lihtsaim variant kusagilt need braided loopid otsa. Aga kuidas ta nöörile kinnitada? YouTube's teeb igaüks ise moodi. Kes paneb mõlemasse otsa tilga liimi, kes teeb tagumisse otsa kaks nail knoti, kes kasutab-kes ei kasuta üldse seda kaasas olevat varrukat(sleeve)
Romanmoseri omad on suht lühikesed(kogupikkus 40mm), kui sa nüüd mingeid muid ostad, siis need võivad olla suhteliselt pikad sukad, sa ei pea nii pikalt panema vaid võid lihtsalt lühemaks lõigata kääridega selle suka.
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
..ja, et segadust veel suuremaks ajada pakun ka variandi - kisud nöörilt mõne cm plastikut maha ja teed allesjäänud osale surgeon või perfection vms sõlmega ilusa aasa
see töötab veel eriti hästi, kui siis plastiku ja sõlme vaheline ala Aquasure vms. liimiga katta, ei jää midagi rõngastesse ka kinni ja kestab kauem. ma ise seda lahendust mitmeid kordi kasutanud, täitsa meeldis.Birgit kirjutas:..ja, et segadust veel suuremaks ajada pakun ka variandi - kisud nöörilt mõne cm plastikut maha ja teed allesjäänud osale surgeon või perfection vms sõlmega ilusa aasa