3. leht 9-st

Re: Tilliga või tillita....

Postitatud: 29.08.2014, 18:25
Postitas sepaonu
Ostsin kuivatiomale, tegin esimese laari kuivaliha, täpselt kümnesse nii maitse, kui kuivus, muideks sisuliselt tillimarinaad :D , seega tilliga
Südantsoojendav ja kõri paitav reedeõhtune pildike
kuivaliha ja soolased suvikõrvitsa kuivatatud snäkid
kuivaliha ja soolased suvikõrvitsa kuivatatud snäkid

Re: Tilliga või tillita....

Postitatud: 16.10.2014, 22:36
Postitas T.H
Nädalavahetusel oli ilmselt selle sügise viimane suitsuahjutäis säinaid ja nagu õige suitsukala ikka - ainult soolaga, puhas sool ja ei midagi muud.

Re: Tilliga või tillita....

Postitatud: 19.10.2014, 20:20
Postitas ZiiN
Puhkuse esimese nädala lõpuks siis aeg "töövilju" maitsta. Suitsupart, paneeritud haugifilee ja kuivatatud haugifilee. Kuigi seadus juba lubab siis esialgu ühest tillist piisab!
kala.jpg

Re: Tilliga või tillita....

Postitatud: 02.11.2014, 08:01
Postitas sepaonu
Eilse haugijämmi boonus - kuivatatud haugikõrsik :lol:
kõrsikud.jpg
Pool tundi soolamist ülilahuses, 8h dehüdraatoris, valmis.

Re: Tilliga või tillita....

Postitatud: 02.11.2014, 10:06
Postitas ZiiN
Sepp sa võta järgmine kord ainult suurem seljakott kaasa, nii moodsa aparaadi olemasolul võin enda haugid sinu kotti pista ja järgmine päev juba õlleankruga uksetaha sõita :D

Re: Tilliga või tillita....

Postitatud: 02.11.2014, 12:24
Postitas sepaonu
ZiiN kirjutas:Sepp sa võta järgmine kord ainult suurem seljakott kaasa, nii moodsa aparaadi olemasolul võin enda haugid sinu kotti pista ja järgmine päev juba õlleankruga uksetaha sõita :D
Äkä 8-) , auto juurde tassid ise kala, siis võin ära vabalt teha, vaakumisse kah tõmmata. Ma siin vahepeal 5-6 aastat jigitasin haigelt, sai hauge ja kohasi fileeritud, koos alustamise ja lõpetamisega üle minuti kala peale ei lähe.

Re: Tilliga või tillita....

Postitatud: 02.11.2014, 18:57
Postitas grilse
sepaonu kirjutas:Eilse haugijämmi boonus - kuivatatud haugikõrsik :lol:
kõrsikud.jpg
Pool tundi soolamist ülilahuses, 8h dehüdraatoris, valmis.
kas see va bandwurm ei tule niimoodi? või on poolest tunnist soolamisest küllalt?

Re: Tilliga või tillita....

Postitatud: 03.11.2014, 08:15
Postitas sepaonu
kas see va bandwurm ei tule niimoodi? või on poolest tunnist soolamisest küllalt?
Tegelikult soolasin 25min ja eile saunas õlle kõrvale närides sain aru, et järgmine kord peaks 20min soolama.
Üleküllastatud lahus selline äkiline asi, et kella vaatamine silmanurgast kohustuslik. Lahus tehakse siis nii, et segad soola nii kaua vette, kui enam sool ei lahustu.

Re: Tilliga või tillita....

Postitatud: 13.11.2014, 22:04
Postitas Risto
Viskasin lutsud ahju.
Veidi soola ja pipart. Retsept soovitas sidrunimahla ka aga kahjuks polnud kodus ei sidrunit ega sidrunimahla. Lõikasin väikesed singikuubikud ja täitsin sellega kõhu. Singiviilud asetasin seljale, seljale tegin mõned sisselõiked, et liha ikka maitsvam saaks ja siis ahju 35minutiks 180kraadi juurde.
Kõige huvitavam protsess oli puhastamine. Kuuma veega üle lasta ja siis köögipaberiga puhastama, niikaua kuni kõik see lima ja tume kiht sai maha nühitud, alles jäi kaks valget "vakla" :roll:
Retsept:
http://www.nami-nami.ee/Recipe/View/5321


Lihtne valmistada ja maitses väga hästi. Ja ei mingit tilli!

Re: Tilliga või tillita....

Postitatud: 13.11.2014, 22:20
Postitas ZiiN
Kui just lutsunahka ei taha süüa siis on puhastamine üks lihtsamaid üldse, sõrmed lõpuste tagant nahaalla ja kärts nahk maha, edasi pea maha ja valmis. Edasi kas tilliga või tillita vahet pole, keele viib alati alla! :D