Uudised sidumispingist.....

Vasta
AndriPro

Re: Uudised sidumispingist.....

Postitus Postitas AndriPro »

Et siis õigel ajal saaksid kõigil pöidlad pihku....http://www.wcflycasting.com/Competitors.html
AndriPro

Lugesin üle pika aja kalale-eed.......sealt jäi silma üks lõik ilusat juttu....
" Nojah, hunt tunneb ikka hundi ära. Individualistist eestlasele on eraomand püha ja puutumatu. las igaüks ajab oma bisnessi ja kui on selleks osanud magusa pala teiste eest näpata, siis ongi kavalam ja järelikult tublim. Eks nii need hiiedki langevad ja kunagisest loodusrahvast on saanud teaduslikku materialismi kummardavad rahajüngrid. kahju."

Eks nii need hiiedki langevad....... Haanja looduspargis võeti vastu niisugune määrus aastaid tagasi , mis keelas kuusikutes lageraie..... lubati aegjärkset raiet..... Kindlasti oli plaanis kaitsta haanjamaa kaunist metsa , aga niisuguse otsuse tegemise juures oleks võinud olla mõni metsamees....Nüüdseks on aru saadud , et "pandi puusse" sellega , otsitakse lahendusi , aga haanjamaa kuusikutest on saanud tuule käes narmendavad "kaltsud".
Mind ikka huvitab , kas kõik röövraided kokku on haanjamaal tekitanud nii palju kahju kui see lageraie keeld , väidetavalt jällegi "kaitseks".

........ jätkub......
AndriPro

..... Tuli siis üks mees teise juurde ..... kuule , mul kinnistul on lilleke , mida tahetakse hirmsasti kaitsta.... ju siis peab kaitsma... aga... Alustuseks keelati ära kogu metsmajanduslik tegevus . Noh , niikauaks kuni otsustatakse mis edasi saab.... Keelamisest on möödas paar aastat . Selleks , et see lilleke säiliks , tuleb aga iga aasta võsa maha raiduda . Kes seda võsa raiduma peaks? Või kuidas seda võsa raiduma peaks , keelatud ju.... . Lisaks keelati tegevus ka 4-l hektaril männimetsas. Omanik peab arvestama oma majandamise juures , et nii umbes 20 tuhat eurot jääb saamata.....
No vot , ole nüüd tark ja anna nõu. Lase asjal olla , on paari aasta pärast võsa , lilleke kadunud , ühtlasi kadunud vajadus kaitsta..... Või kui ikkagi tuua välja see lilleke sealt võsast , kes maksab võsatööde eest ja selle eest , et kaistavalt alalt jääb tulu saamata......

.......jätkub........
AndriPro

Need on ainult mõned näited , kus tahetakse head aga välja kukub kuis kunagi ........ Siia võiks lisada veel pika loetelu enda tehtud apsakatest..... Ja sealt olen jõudnud veendumusele , et igasugu apsakaid ja muud loodusele kahju tekitavat tuleb nendelt , kes loodusega sina peal ikka sadu ja sadu kordi vähem......Maksab ainult suhtlemine ja kogemus , kui on veel koolitarkust , on hästi, kui ei , ei ole ka midagi hullu....
Iga keeld seab piirangud sellele suhtlemisele . Iga keelu tagajärg on see , et järgnev põlvkond jääb ilma kogemusest . Ja nii lõpuks võib jõuda selleni , et inimene on loodusega suhtlemisest võõrdunud , ta ei oska ollagi looduses.......
Kõik see kehtib ka kalastamise juures . Juba praegu püüab mõni kalamees särje pähe harjust , jne , jne .....Ja kui midagi on lubatud , siis topitakse kotti kõik , mõtlematta seal juures. Ja kel suurem või rohkem see ikka kõvem kalamees ...... Krt kui palju on seda "haigust "juba......
Isegi olen ära tapnud see aasta juba 4 kala. :oops:
ahti28

Postitus Postitas ahti28 »

Eile trehvasin jõe ääres vanemat härrat,kes õngitses ussiga forelli.Kohe huvipärast küsisin,et kas teab ka forelli alammõõtu ja muid kitsendusi.Kohe võeti ründav hoiak ja kus sealt hakkas tulema õigustusi,karjus nii et mets kajas,põhiline argument oli,et ma olen sinust kaks korda vanem ja sina tuled mind õpetama,mul on rohkem elukogemust jne...Tahtsin küsida,et kuidas sa kurat nii loll ja ignorant oled,aga oodates oma sõnajärge viis minutit,lõin käega,kõndisin edasi,saatjaks katkematu möla...Muide,uus seadus pidi ütlema,et alammõõt on 31 cm ja vigastatud alamõõdulise kala PEAB kaasa võtma. :shock:
Selle härraga võite kõik kohtuda,kel on soovi,tuleb vaid parkida auto teatud kohta...
vii

Postitus Postitas vii »

Andri, 5-6 kala aastas ei tohiks häbitunnet tekitada. Mõni mollusk krabab päevas nii palju.
AndriPro

Muuseas , ahti28 , see 31 cm on väga huvitav pakkumine ,sellist ei ole veel pakutud . Iga aasta tuleb ikka siit sealt neid isetehtuid eeskirju. Selle aasta huvitavam tuli Ahja jõelt , nimelt ühel suvalisel jõelõigul olevat lendõngega püük keelatud :shock: , väidetavalt harjuse pärast :shock: .Selle kohta ei oska muud öelda , kui seda teada lugu , kuidas vanajumal arunatukest jagab , ei saa ju kõigile võrdselt , võib juhtuda , et mõni jääb päris ilma :lol:
AndriPro

Vaata , vii , sügis on veel tulemas... ja suur kala tuleb merest üles ..... Tõin igaks juhuks ühe rekkatäie värsket leppa koju ja mõtlen , et suitsuahju peaks remontima....... :roll:
vii

Postitus Postitas vii »

Andri, vaata kondimootoriga ikke mere äärde ei sõida, sinna peab mind sõidutama nagu santi. Muidugi oleks mõnus peale ahju remonti suurt harjust järada saaks teada mis maik sel arjusel man. Mina vaene vennike pean leppima särje, ahvena, latika ja teiste selliste kaladega mis iseenesest pole pahad kalad aga korra oma p...se läinud elujooksul tahaks ike arjust, tõugjat... nii püüda kui järada.
AndriPro

Hiljuti , ühes eravestluses läks jutt Peipsi järve peale...... Ja kummitama jäi ütelus , et Peipsi ei ole ammu enam rääbise järv oma saastatuse pärast....... ei ole ammu ... saastatuse pärast. Kummitas see ütelus vist nädala , no olen kusagilt , kellegi suust kuulnud .... Ja täna hommikul tuli meelde . Sinna on vist 10-12 aastat tagasi kui üks tuntud kalateadlane väitis , et Purtse jõgi ei ole ammu enam lõhejõgi oma saastatuse pärast. See võis olla aastatel 2000-2002 . Ja ega ma ei öelnud talle , et esimese lõhe sain Purtse jõest aastal 1997. Mõtlesin ainult endamisi , et mõne aja pärast sööd oma sõnu nagu präänikut......
Vasta