Ridvad, rullid, nöörid...

Vasta
AndriPro

Re: Ridvad , rullid , nöörid...

Postitus Postitas AndriPro »

Madis , sinu jutu siin võib vabalt liigitada kategooriasse "suured sõnameistrid" . Oled avalikult välja öelnud , et ei soovi mingit õpetamist , muidu võiks ju vabalt kogu selle nööride jandi sulle lahti seletada ja ka ette näidata , ei võtaks teab mis aega. Aga paistab , selle asemel , et tulla ja küsida sobib sulle paremini foorumis mingi soppa suust välja ajamine , spinnanööri lendõnge nööriga võrdlemine :lol: :lol: :lol: . Netitarkus siit , netitarkus sealt .... need tarkused on vaja endale selgeks teha , et mis ja kuidas ja rääkida kogemusest (mitte spinna kogemusest). Ühesõnaga , kui tahad , küsi , aga ära aja siin (ega ka mujal ) mingit paska suust välja.
Madis
Kontakt:

Postitus Postitas Madis »

Nojah, kui kaasa mõelda ei viitsi ja oma joru ajada siis tundubki kõik pask. Mis seal vahet on, kas asi on kirjas internetis, raamatus või räägib sulle seda mõni 50 aastase püügikogemusega mees otse. Sellest ma aru ei saa.
Kuna ma ütlesin, et ei soovi mingit õpetamist? Korduvalt olen siin tänanud õpetuste eest neid kes õpetanud on. Selle asemel, et endast välja minna võiks asja ära seletada, mitte paska pritsima hakata. :shock:
AndriPro

Mida siin kaasa mõelda on? Alustasid oma juttu , et kui hea on goldiga tulistada. Nähtavasti oled netis trehvanud kusagil selle tulistamise peale , aga seda , et tulistamiseks sobivad lühikese või äärmisel juhul keskmise heitepea pikkusega nöörid , seda ei ole viitsinud lugeda. Goldi heitepea on väga pikk. Kas Madise puhul on tegemist tõelise profiga , kes tulistab ka väga pikkade heitepeadega. Kui me räägime tuulenööridest , siis need on heitepeaga , mille raskus on eesotsas , nt hauginöörid. Kui me räägime sellest , et tuul kannab nööri kõrvale , siis me ei räägi nööri paksusest , vaid jooksunööri paksusest. Jooksunööri paksus (ja pikkus) on üks osa nööri profiilist. Netitarkade tüüpiline häda , loetakse törts siit ja törts sealt , omal aga kõrvade vahel niipalju mahtu ei ole , et loetud asjad järjestada ja selgeks teha.
Kui juba näen , et tegemist on järjekordse netitargaga , siis ei viitsigi enam seletada , see on puhas ajaraiskamine. Selle sama võib jõe ääres tunniga selgeks teha ja rohkemgi veel. Ja lõpuks , keegi pole endast välja läinud , siia foorumisse ei ole lihtsalt mõtet toota mingit mõtetut trükimusta.
Madis
Kontakt:

Postitus Postitas Madis »

Ma ei ole öelnud, et Rio Gold oleks hea tuule või tulistamise profiiliga! Tegemist on "allrounderiga" (mille taha võib ka küsimärgi panna vist), mis ei tee mitte midagi väga suurepäraselt, nagu kõik universaalsed asjad ikka. Ma tean, et selleks on hoopis teistsugused spetsiaalsed profiilid olemas. See on vale väide, et ma pole viitsinud teksti edasi lugeda.
Minu jutt oli võrreldes nendega mille püügikogemus mul olemas on, Lineaffe, DAM ja mingi tundmatu WF. Muude nööridega mul võrdlusmoment puudub. Saan väga hästi aru milleks erinevad profiilid on ja kuidas need profiilid nööri käitumist muudavad. Pole neid ise lihtsalt katsuda saanud, prooviks nagu algusest alustada. Ju jäi see asi ebaselgeks, et võrdlen olemasolevatega, üritan ennast siinkohal parandada.

Nagu õpetaja mulle kunagi ütles, kõige tüütumad on need õpilased kes kõike teada tahavad. Ma ei saa ju T.H-le või Sulle iga küsimuse peale helistama hakata. Ja eestikeelset materjali on sigavähe, millest enamus on ka internetis. Ja järgmine koht kust küsimustele vastuseid saada ongi välismaine foorum, netileht jms. Kõike mis netis/raamatus kirjas pasaks pidada oleks veider, asub ju ka see foorum inernetis.
Arvestades seda vestlust siis tundub, et Andri või keegi teine võiks eestikeelse raamatu välja andmisega tegelema hakata ;) Muidu ajamegi siin ju lihtsalt netijuttu.
Ma arvan, et pole tarvis ka mingeid silte üksteisele peale kleepida.
ahti28

Postitus Postitas ahti28 »

Oskab keegi öelda tavalise 4-klassi wf nööri kogukaalu?
AndriPro

Nööride kogukaalu ei anta kunagi . Sel lihtsal põhjusel , et jooksunööri pikkus on erinev . Standard , mille järgi kaalu antakse on 32 jalane heitepea (9,7536 m) . 4-klassi 32-jalase heitepea minimaalne kaal saab olla 7,40 gr , optimaalne 7,80 gr ja suurim 8,20 gr. Ei tea kas on sest abi :roll:
T.H

Postitus Postitas T.H »

Mind pole nööride kaalud kunagi eriti erutanud. Hoopis tähtsam on vaadata heitepea pikkust ja seda kus heitepeal põhiraskus paikneb. Ehk siis asetseb see ees, on ühtlaselt jaotatud või on raskus taga . Nende näitajate järgi saab väga hästi endale vajalikku nööri valida. Mis ma öelda tahan on see, et heitepeade väga erinevate profiilide puhul võivad kaalud olla samad, nöörid ise erineda aga nagu öö ja päev.
sepaonu
Kontakt:

Postitus Postitas sepaonu »

Londoni murdes jutujätkuks
http://classicflyrodforum.com/forum/vie ... 65&t=74871

vat jube hea oleks, kui ridval oleks sihksed nupud, et vaataks jõge ja olusi, muljuks nuppe ja mass nööril jaguneks nagu parasjagu vaja. Praegu on ikka nöörinduses kiviaeg rsk, võtad kõige loogilisema nööri, a rsk ikka on ju nii, et nööri välja ajades on erijõuetu-jõuetu-hakkab looma-klepärishea-jubehea-sitemaks-jõud otsas
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
ahti28

Postitus Postitas ahti28 »

Aga kas saaks keegi panna reaalselt kaalule 4-klassi nööri? ;)
AndriPro

:roll: Mõtlesin , et mis nööri ma Ahtile kaalun ... trout LT , stillwateri ? :roll: Siis küsib nagunii , et palju rio gold kaalub :lol: :lol: :lol: .Panin kaalule siis korraga meie kõikide lemmiknööri :) rio goldi #4 , 21-22 grammi.
Manused
Foto0408.jpg
Vasta