1. leht 9-st
Tilliga või tillita....
Postitatud: 10.04.2013, 21:25
Postitas AndriPro
Foorumist oli puudu teema , mis puudutab köögipoolt ..... Teen otsa lahti.
Lõkkel küpsetatud kala ( olen teinud ainult forelli , kuid teoorias peaks ju teised kalad ka kõlbama)
1. Koorid pihutäie pihlakavitsasid , toores pihlakas peab olema.
2. Punud neist vitsadest kaks matti
3. Paned kala kahe mati vahele ja lõkke peale küpsema.
4. Ei kasuta maitseained , ei pane soola...
ja mis kõige tähtsam ....ilma tillita.
Re: Tilliga või tillita....
Postitatud: 10.04.2013, 22:44
Postitas vii
Seda vähest mille jõest võtan ei tahaks raisata. Forell läheb soola. Poest ostetud forelli võin teha kuidas ise soovin. Poest ostetud forelli pean ma kalaks, olgu ta forell või haug, siig või tursk. Teda on juba säilitatud ja külmutatud.
Re: Tilliga või tillita....
Postitatud: 12.04.2013, 07:52
Postitas AndriPro
Kevadel võtad mõne kergema kepi , pihutäie peenikesi pinnakaid ja nümfe .... püüad paari panni jagu viidikaid ... koju jõudes seisab kass kahe käpaga auto ukse peale ja kräunub nagu segane .... ei tee väljagi.
1.Puhastad viidikad .
2.kallad panni peale ohtralt õli (vähemalt pool kala peab õlis olema)
3. praed viidikad rahulikul tulel ilusti pruuniks
4. võib kasutada soola ja pipart , võib kasutada spets maitsestatud kalaküpsetusõli.
Esimene pannitäis saab söödud kähku , teise panni söömisel on juhtunud , et võtan ampsu leiba kõrvale....
Ja mis kõige tähtsam ...... ilma tillita
Re: Tilliga või tillita....
Postitatud: 02.08.2013, 09:49
Postitas AndriPro
Sain lätist ridva parandamiseks vajaliku jupi ja soovituse keeta kalasupp.
Võtad ühe forelli ja ühe harjuse ( mõlemad u 40cm) , see on põhiline , muu kraami ja maitseainetega ei tohi liialdada ja keedad supi..... Jäin mõtlema , et niisugune supp võib minusugusel maamehe kõhul " põhja alt lüüa"
....tilliga...
Re: Tilliga või tillita....
Postitatud: 26.08.2013, 17:20
Postitas AndriPro
Ilus forell lõikelaual .... et midagi peaks tegema. Seda forelli on elu jooksul küll krt teab kuidas tehtud ..... ja seekord tuleb eesti rahvustoit . Võtan hakklihamasina , ajan forelli läbi .... ja teen kartulit ja hakklihakastet , forellihakklihakastet
.... ja tilliga.
Re: Tilliga või tillita....
Postitatud: 26.08.2013, 19:50
Postitas tuutu
No till ae...sul seda krdi forelli ikka liiga lahkelt käes. Forellihakklihakaste...no kuhu veel?
Re: Tilliga või tillita....
Postitatud: 26.08.2013, 20:59
Postitas AndriPro
Rahu nüüd , tuutu.... Siin sulle proovimiseks : 1.forellihakkliha 2.rõõsk koor 3. paar lusikatäit merevaiku 4. muidugi paar lusikat jahu. Praed hakkliha läbi , paar lusikat jahu peale , kergelt praed ...siis klaasitäis vett , rõõsk koor ja merevaik. Sool , pipar ja TILL. Mina võtsin kartuli ja kastme kõrvale viilu apelsini ja viilu konserv ananassi.
Re: Tilliga või tillita....
Postitatud: 01.09.2013, 19:26
Postitas AndriPro
Tood läti piiri pealt ühe paarikilose valge kala (
Emajõest pidi ka saama ) ajad läbi hakklihamasina , teed kotlette . Kõrvale keedetud kartul ja salat . Salati teed nii .... õunad ja sibulad lõigud kuubikuteks , peale majonees ja hapukoor . Mina olen lisanud veel törtsu sinepit. Kui õunad hapud , siis rohkem koort , kui magusamad , siis majoneesi. Ja veiniga ei maksa torkida .... kui , siis brändi või konjak. "Metsakohin" võrumaalt ajab ka asja ära....
Re: Tilliga või tillita....
Postitatud: 24.09.2013, 21:53
Postitas AndriPro
Täna oli kuninglik õhtusöök.....
Võtsin paar kääru leiba , määrisin sinna peale pannilt kraabitud searasva (hommikusest peekonipraadimisest) ja peale lõikasin paksud viilud sibulat . Silmad jooksid vett ja "torustik " hõõgub.... Palusin naisel seda searasva panni säilitada homme õhtuni ....Suured tänud sibulate eest.
Ja ei mingit kala ega TILLI.
Re: Tilliga või tillita....
Postitatud: 28.01.2014, 22:34
Postitas T.H
Vaatasin oma igasugu vanu pilte ja mõtlesin, et isu tekitamiseks paneks mõned siia selle teema elushoidmiseks üles.