1. leht 2-st

EKS

Postitatud: 31.03.2014, 08:22
Postitas AndriPro
Kuule , sepp , sa nagu asjaosaline , räägi rahvale sellest seltsist . Kes on juhtivideoloogid ja kuhu poole pürgitakse ? Muidugi , mis väga tähtis , kas lendõngitsejad on ka inimesed ? (mingil kalastusklubide istumisel aeti selle kohta küll niisugust paska suust välja , et kuula ainult ) Kas eesti kalastajal on siin muutuvas maailmas eetiline tarvitada kokaiini või peaks jääma ikka kodukootud puskari juurde ? Jne...jne... Sa räägi, räägi.

Re: EKS

Postitatud: 31.03.2014, 09:46
Postitas sepaonu
See on ühe võimaluse katse, ma kasutan seda sõna katse sellepärast, et kuidas asjad tegelikult lähevad on ju ennustamine. Oma nägemusest katsun lihtsas maakakeeles rääkida. Mina näen selles organisatsioonis mitmeid enda jaoks positiivseid asju. Me võime lõkke ääres, jämmidel, foorumites jne rääkida igasugustest puudustest ja avõiksjuollaniimoodidest, a sinna need jutud ka jäävad, no natuke ka levivad, sõbra sõber räägib sõbrale. Mind ega Andrit ega ükskõik keda ei kutsuta ka kuskile ministeeriumi või kki-sse, et kle andri või sepp räägi nüüd mis meil siin suuremad hädad on. Meie kuuleme mida kuskil otsustati, keegi agaram võibolla paneb kuskil foorumis seaduse eelnõu lingi, siis võib ju uuesti lõkke ääres asjast rääkida, a elukogemus ütleb, et kui on eelnõu staadium, siis enamasti ka asjad nii jäävad võibolla pisiparandusi tehakse seaduses, kui keegi jõuab selle paranduse sisse suruda. Konkreetselt mina olen kunagi esimese ülepingutatud ja punnitatud paadi päästevahendite seaduse muudatuse eelnõu loojaga võidelnud nii, et suled lendasid aga kaotajaks ma jäin, kuigi mu seisukoht ühtis veeteede ameti omaga ja pärast pikki peavaluaastaid sai läbi ussimnni see seadus ka mõistlikumaks. Selle eksi näol oleks tegemist kalamehi ühendava organisatsiooniga ja juhul, kui ta saab mingi aja jooksul ka mingi arvestatava arvu liikmeid(see ajakirjandusest läbilipsanud 300 000 on mu meelest statistiline pullisitajutt), siis pääsevad kalameeste esindajad igasuguste arengukavade, seadusemuudatuste jms ümarlauda ja see on võimalus siis kõigi kalameeste arvamust esindada. Loomulikult on arvamusi erinevaid, a siis saabki niiöelda vaadata, et mida keegi arvab (minu arvamus on ka see, et tihti enamuse arvamus võib vale olla ), kokkuvõttes saab iga eksi kuuluv kalamees hääletada poolt või vastu, teha ka ükskõikmilliseid ettepanekuid.
Mind ajavad pikad keerulised tekstid alati närvi ja kui ma neid lugema pean, siis kohe tekib mõte, et prsse, suitsu ja kohvi tahaks. Seega ainult põhimõtet seletan, täpsed arvud ja reeglid on põhikirjas.
See eks põhineb lihtliikmetel, mina üks liige, sina andri teine. Kui me nüüd midagi öelda tahame, siis koos ikka ei sõida ühe autoga kuskile koosolekule, sest meiesuguseid on palju, me peame ise omavahel mingi gängi tegema, näiteks Da nafiga etot London ja saadame näiteks T.H kes meid esindab ja sealt edasi mingu kalale. No kõik läbisegi ei saa ju suurel platsil karjuda, mina tahan seda, mina tahan toda, onju. See gängi moodustamine nali, oma hääle annad lihtsalt sinna kuhu soovid.
Teine kasu on see, et kui see T.H tagasi tuleb sealt volinike koosolekult, siis kuuleme mis seal räägiti ja ka seda, et mis putukas oli tegija, ehk saame tagasisidet.
Niimoodi käivad need suuremad asjad ja otsustamised. Ka tavaline seltsielu pole keelatud, ehk igaüks võib anda lihtliikmena oma panuse, tehes ettepanekuid või osaledes mingites töögruppides. Põhimõte sisuliselt sama, mis EJS aga selle erinevusega, et jahinduses on klubid ja neid ühendav organisatsioon, mis on arusaadavalt seotud jahimaadega ja kuna kalameestel jahivett pole, siis klubidesse/sektsioonidesse kuulumine pole kohustuslik.
Kuna ma seal paaril asutamiskoosolekul viibisin, siis märkasin, et paljud targemad pead väga põhjalikult põhikirja kallal töötasid, Tauno võitles kõige rohkem kalade elukeste pärast, keegi teine korrektse demokraatliku põhikirja eest, no minusugused lihtsad maakad ja kalamehed üritasid lihtsalt oma ajumahu tasemel kaasa mõelda põhimõttelises olemuses.

See eks-i teema on tekitanud ühes suurima liiklusega kalale.ee portaalis suht suure mõtetute väljaütlemiste kaootilise joru, milledest osa ma paigutaksin debiilsete netikommentaatorite, osa asjasse mittesüvenute, osa vandenõuteoreetikute jne lahtritesse, kes huvi tunneb võib sealt seda järjejuttu lugeda.

Lennukarahvas, kes asjast arutleda tahab võiks kõigepealt kasvõi diagonaalselt põhikirja sirvida(ma tean, et see volinike blabla ja muu keeruline tekst on igav lugeda) ja kõigepealt enda sees natuke mõelda, et mida selline organisatsioon tähendab, mis võiks olla selle plussid ja miinused.

Re: EKS

Postitatud: 31.03.2014, 10:56
Postitas Madis
Kurb on see, et selle EKS tegemisel ühele teisele tegemisele jalg ette pandi. Konkreetselt käidi ministeeriumis organisatsiooni loomist takistamas. Kasutati eelnevalt teiste poolt tehtud tööd oma asja jaoks ära.
Oleks tegemist äriga saaks veel aru :roll: Aga eks tõenäoliselt seal mingid rahalised plaanid taga on ka.
Aga karma on karm asi, küll omad vitsad varsti peksma hakkavad.

Re: EKS

Postitatud: 31.03.2014, 11:21
Postitas sepaonu
kui sa konkreetselt sõna kasutad, siis võid ju konkreetselt ka lahti seletada, ilmselt konkreetselt tead, kes ja kus, udutada pole mõtet. Tõenäoliselt rahalisi plaane võid ka tõenäosusteooriale põhinedes lahti seletada. Kas sinu kommentaar kalale portaalis *Läbikukkumine ootab seda seltsi, kindel värk.* põhineb konkreetsel teadmisel või tõenäosusteoorial?

Re: EKS

Postitatud: 31.03.2014, 14:05
Postitas Madis
Eks ikka tean, aga alati pole vaja kõike välja öelda. See mis toimus, oli "konkurendile" kaigaste kodaratesse loopimine. Kui isiklike huve pole, pigem antakse oma ressurssi ära millegi suurema edendamiseks, siis on ju veider üldse teist ettevõtmist konkurendina näha. Selliselt ei tohiks heategevuse organisatsioonid toimida. Selliselt toimetades kukub see asi läbi, see on isiklik arvamus. Mitte, et ma seda sooviks. Loodetavasti veel tohib Eestis oma arvamus olla.

Re: EKS

Postitatud: 31.03.2014, 19:40
Postitas AndriPro
Nonii ..... tuli seltskond kokku ja tehti oma kuningriik , valiti kuningas .... nüüd oleks vaja veel alamaid. Manipuleeritakse ilusate numbritega . Sellist skeemi on eestis kasutatud juba katsel ühendada eesti kalastajaid. Miks siis see katse peaks parem olema ? Seltskond on veenvam ? Võib-olla. Seltskond on karastatum ? Ka võib olla. Esimene suur viga on juba igal juhul tehtud . Enamus eesti kalastajatest kuulis sellest pressiteatest aga mitte ennem. Ja nüüd käib kalastajate seas arutelu ..... kas need kuningriigi tegijad on ikka kalamehed ? No näiteks sealt seltskonnast paistab , et on mehi , kes on massiüritustel rahakorjamist harjutanud . Võib-olla tehti nüüd niisugune kindlam asi , viiekakorjamiseselts. Ja kui viiekaid piisavalt koguneb , siis võib ju mingite kalastusega seonduvate probleemidega ka tegeleda. Kas toiming oli poliitiliselt korrektne ? No näed , siingi üks noorhärra väidab , et jalg pandi taha.... ei lastud särada. Asutajaliikmeskonnast on puudu päris palju kalastamisega seotuid tuntuid nimesid . Sellest võib teha järelduse , et mitte kuningriik ei tekkinud , vaid paremal juhul opositsioon olemasolevas kuningriigis. Kui aega saan ja viitsimist on , siis katsun ennast paberimajandusega kurssi viia..... Aga rääkige , rääkige.

Re: EKS

Postitatud: 01.04.2014, 07:39
Postitas AndriPro
Viitsisin väheke lugeda .... Mis siis öelda oleks ? Kalastajad , tehke ruttu-ruttu paar analoogset MTÜ-d veel .... siis on kalastajatel valida kuhu oma hääle annab ja kuhu oma viieka maksab . Ja kunagi tekkib siis MTÜ , mis tegelikkuses ühendab eesti kalastajaid. Selle EKS-i mtü puhul ei pea hiromant olema , et taotlused selgeks saaks . Rõvedalt valgete niitidega on asi kokku õmmeldud. Aga jõudu igal juhul.

Re: EKS

Postitatud: 01.04.2014, 10:31
Postitas sepaonu
Et räägime nööridest.
Üks ütleb, et tema arvab sellest nöörist seda ja toda.
Teine ütleb, et teine nöör oleks tahtnud esimesega konkureerida, a teine nöör on saladus, esimese kohta midagi ei kommenteeri, a see on selge, et võsas ta vastu ei pea, läbikukkumine ootab seda nööri.
Kolmas on oma elu jooksul palju nööre näinud, mainib, et nööre võiks arvuliselt palju olla, kunagi keegi leiab ka oma nööri, konkreetsest nöörist tahab ka rääkida aga nööri iseloomustab, et temal on selle nööriga asjad selged.
Mida ridvadrullidnöörid teemas sellise nöörijutu peale öeldaks ?

Re: EKS

Postitatud: 01.04.2014, 11:44
Postitas Madis
Mõni aega targutasid sepp, et siis on jube äge kui midagi keegi midagi ütlemata jätab..
Ma nüüd tahaks ütlemata jätta, aga ei või, sepp tahab teada :roll: Esimene mõte tundus õigem.

Re: EKS

Postitatud: 01.04.2014, 11:58
Postitas sepaonu
Jah, ma sinu sõnavara kasutades ainult sõiman ja targutan.
Kust kohast sa nüüd selle targutamise jutu omale meelde jätsid.
Ega sa ometi seda ei mõelnud oma mälule lootes - Ma pole kedagi omaarust sõimanud, mu meelest igaühe oma asi millest ja kuidas ta midagi teeb, muretsema peaks hoopis selle üle, kui keegi midagi ütlematta jätab.