1. leht 3-st

sidumismaterjalid ja tööriistad

Postitatud: 15.02.2017, 20:40
Postitas sepaonu
Mõtlesin, et võiks selline teema olla.
Ükspäev käisin miskit kontoritarvetes ostmas, jäi silma sulevärki seal nurgas a la tee midagi ise, dekoreeri. Osad pakid mingit kukekeresulge oli sulaselge pask sidumise koha pealt, fiibrid värvist rasked ja koos, selle eest marabou pakid väga ilusa sulega, pikad ühtlased, väga hea fiiber, euriümber oli pakk. Kärtsmürtsu harva vaja, pastelli olen juba sidunud.
marabou
marabou
Stonfo spigoti ostsin, umbes nädalaga närvid läbi, kakub niiti, vahet pole, kas esmaspäeval tehtud või ongi pask.
v15.jpg
Umbes kolm+ kuud olnud mul see C&F sulenäpits. Mitte kordagi pole libisenud.Vahet pole, midaa keerata ümber konksu, kerehacklit, mono või tinslit. Makstes tuleb muidugi paar pisarat poetada. Muudab su sidumiselu lihtsalt täiuslikuks.
v9.jpg

Re: sidumismaterjalid ja tööriistad

Postitatud: 03.03.2017, 23:04
Postitas Madis
Ma käisin täna esimest korda tightline.ee poes kohapeal. Andrei väga muhe vana, juttu oleks ilmselt kauaks jätkunud kui oleks vaid aega olnud.
Soovitan soojalt minna kes pole käinud ;)
Tartus saab odavalt sulgi abakanist ja tasku keskuse käsitööpoest. Siin-seal saab kasutada, mingi riidejupi külge õmmeldud häkklit olen haugistriimerile pannud, 1eur/kg värvilise kukesule küljest natuke fiibrit võtnud ja lõheputukale kurgualuseks pannud näiteks. Raha hoiab sita sule pealt kokku aga sidumise ajal närvikulu jälle palju suurem...

See Stonfo Spigot Elite mul 2 aastat olnud, alguses sama jama, kakkus niidi lõhki. Mul oli 0.16 tamiili niidirullile keritud, ca 20m, keerasin hoidjal siduri suht peale ja ketrasin kogu tamiili kusasgile konksule. Tahtsin näha kas kraabib kuidagi tamiili ka, kuid ei. Pärast seda pole ka enam niiti lõkunud :)
Paljuga näpitsad kätte said, 60 euri?

Re: sidumismaterjalid ja tööriistad

Postitatud: 05.03.2017, 10:49
Postitas sepaonu
Andrei juures saab käperdada materjale, saab aru, et mis on mis ja kui suur või väike see on, palju seda on jms, saab ka nii hakkama, et ainult tead, mida sa siduda tahad, isegi kui tema ei tea putuka nime, nett lahti ja kõik asjad selged isegi sel juhul, kui küsija on veel esimeses lolluse astmes, ei orjenteeru mitte milleski, ei materjalide nimedes ega putukate nimedes, pudrutad midagi oma sõnadega, saab hakkama. Loomulikult pole tal kõiki neid asju, mida laiast maailmast leiab.
Loomulikult saab ka selle stronfo korda teha, mul tööl kogu poleerimismaailm olemas, kümme minutit läheb selle toru sisemine kõrgpoleer aga arvestades seda, et enamustel see võimalus puudub ja hinda vaadates on see ämber.
C&F näpitsa ostsin bogdani käest 5kümpiga.
Kuna tast juttu sai tehtud, siis tal osad asjad ikka väga hea hinnaga, mis tähendab seda või toda. Näiteks toon kolm hiinlast siit, värvide nimed on piltide nimed.
http://bogdangawlik.com/product-eng-106 ... le+Natural

Väga nõrk kvaliteet
cree.jpg
Oluliselt parem kvaliteet
ginger.jpg
Minu meelest superkvaliteet, sisuliselt väikse kuiva putuka fiiber
naturalbrown.jpg
Juhiks ka tähelepanu, et seda kraami on suhteliselt vähe, sulgede arvu ei saa võrrelda mingi whitingu vms suurte rindadega, kus sulgede arv ja valiku võimalus on mega, loomulikult ei saa võrrelda ka hinda, mis nende bogdani iinlaste juures on ju naljanumber 2,2 € Lõpetuseks üks andrei juurest ostetud iinlase rind, peaks see olema
http://tightline.ee/vi-idoc_edit+i9306036
fluorored.jpg
Kurgu poolt 40% on streamerid ja kuke munade pool 60% on haugiteema, + võimalus omada fluoropunast sulefiibrit arvatavasti elu lõpuni.

Re: sidumismaterjalid ja tööriistad

Postitatud: 05.03.2017, 20:25
Postitas T.H
On mitmeid vägagi tegijaid putukaid, mida saab siduda kehvast, väga kehvast ja väga väga kehvast materjalist ehk sisuliselt prahist. Nii, et erilisse paanikasse materjali valiku puhul pole ka mõtet sattuda. Kõik oleneb ikka konkreetsest putukast. See peotäis vägagi arvestatevalt toimivaid putukaid on seotud kvaliteedi poolest alla igasugust arvestust olevast materjalist ja närvid täitsa korras. Nii, et kõik oleneb.
IMG_3502.JPG

Re: sidumismaterjalid ja tööriistad

Postitatud: 05.03.2017, 21:48
Postitas sepaonu
T.H kirjutas: 05.03.2017, 20:25 saab siduda kehvast, väga kehvast ja väga väga kehvast materjalist
loomulikult ja kui materjal on ebasobiva pikkusega, siis saab samuti skeemitada, mitte alati aga peaaegu alati. Kui edehackliks sobiva värviga sulg on õnnetult pehme aga sobiva pikkusega, siis dubbingukuul edehakli taha toetama. Fiibrit saab näpuvahelt ka panna edehackliks nagu bucktaili, paned pundi ära näpuvahelt, niidikeerd ümber, siis jagad rahulikult ringiratast ära, pingutad, vaatad, kui rahul pole, siis lased lõdvemaks ja jagad paremini. No ja siis muidugi dubbinguloopiga panek või niidi poolitamine, mul küll vaja polnud aga jutujätkuks võtsin sellesamast eespool jutuks olnud hotoranz haugipoolepealt sule ja sealt siis fiibrid ja poolitatud niiti ja on täpselt samamoodi aksent lisatud, käe pealt pildistatud, veits udune aga aru saab.
m3.jpg
m4.jpg
m6.jpg

Re: sidumismaterjalid ja tööriistad

Postitatud: 21.06.2017, 10:54
Postitas sepaonu
Jaanid on nagu jõulud, postikana tõi hommikul kuke ja kana , esimene barred_dk_ginger ja teine md_ginger värvis, kui sellest mandist ei seo topkvaliteediga putukat, siis tuleks peeglisse või oma näpukeste poole vaadata 8-)
j43.jpg
j44.jpg

Re: sidumismaterjalid ja tööriistad

Postitatud: 21.09.2017, 12:18
Postitas sepaonu
Enne jõulusi võib kah rubiine osta 8-)
s18.jpg

Re: sidumismaterjalid ja tööriistad

Postitatud: 02.02.2018, 10:59
Postitas sepaonu
Tegin esimese värvimiskatsetuse, ostsin veniardi värve väikse valiku, puhastusaine ja sulepildil on t.h. käest saadud naturaalne hirv/mustaks, hall naturaalne grizly marabou/ginger, püü keresulg/must/ginger ja paabu/must. Mul mingid konkreetsed vajadused ja soovid, et mida tahaks ise värvida, see esimene värvimine esimene samm, et ära proovida, kas jääb, kuidas jääb, milline on märjalt ja milline jääb kuivalt jms.
j5.jpg
j6.jpg

Re: sidumismaterjalid ja tööriistad

Postitatud: 02.02.2018, 21:13
Postitas sepaonu
Olid nagu mingid topsikud ja vitsikud laua peal olemas aga asjad ikka kadunud. Mõtlesin, et teen sellise plangujupi aukudega.
j7.jpg

Re: sidumismaterjalid ja tööriistad

Postitatud: 09.02.2018, 21:49
Postitas sepaonu
Ennem, kui lauapealt jäägid prügikasti lükata võib hambaorgi ja nõela nende jääkidega kokku traageldada 8-) ja sidumisnõelasi mõned teha
v3.jpg