1. leht 2-st

lendõngepüük ujuvvahendist-paat/bellyboat/kayak jms

Postitatud: 02.05.2017, 12:39
Postitas sepaonu
kalalt kirjutas: 01.05.2017, 23:07 Kalastamiseks siiski nö. "sit on top" tüüpi kajakid on paremad.
sepaonu kirjutas: 02.05.2017, 08:23 Ka veebruaris 2014 keegi soovitas seda orukayakki 8-)
SOT juba oma olemuselt jah parem aga lõpliku asja paneb paika laius/pikkus/põhjaprofiil valem ehk milleks ta hea kasutada on, kiireks liikumiseks või stabiilseks loksumiseks. Mul feelfree lure 13,5 ja parim netivideo selle tutvustamiseks on see
https://www.youtube.com/watch?v=0JLm9-3cwio
klipis seda pole näha aga mul tüüriga variant. Eelmine nädal oli üks eestis müüa 11,5 pikkusega, mul sõber ostis ära, landimees. Lähim ostukoht on
http://www.welhonpesa.fi/kategoria/205/kalastuskajakit
NB. kaks lehte seal veebis neid
kalalt kirjutas: 02.05.2017, 10:06 Mis seal salata...Seda feelfreed olen isegi kaalunud osta. Eriti meeldib mulle see istme süsteem! Vanus ja selg juba seal maal, et ei kannataks kaua nö. põrandal sirgete jalgadega istuda. A no see hind ka parajalt krõbe, eks sellepärast olen seda ostu ka edasi tagasi oma peas veeretanud. Eks paistab, kui hulluks mul haugi püük süveneb see aasta...Võib-olla tuleb ikkagi mingist fondist see raha leida :P
Mõtlesin, et võiks ju olla selline alajaotus kah meie konnatiigis, copisin jutualgatuse ja räägiks siin edasi. Iseendast ju laiemaid võimalusi pakkuv aga oluliselt ebapopulaarsem, kui spinnameeste hulgas.
Selja ja muud hädad on mul ka kohal olnud oluliselt varem, kui sooviksin. Ma käisin detsembrist alates kõik krdi arstid läbi, kuna mul oli mingi kerge ebamugavuse ja valu tunne alakehas. Mitte sttagit ei leitud, möödaminnes sain igasugu asju muidugi teada ja kokkuvõttes poolspekulatsioonina kaks kõige vanemat arvajat arvasid, et tegelt radikuliit kiirgab kõhtu. Viimane arst oli uroloog ja temapoolne hea uudis oli see, et minul eesnäärmejamadega tegeleda ei tule oma eluaja jooksul, jõuan kenasti ennem ära surra. Hoopis muud rääkis üks kalakamraad seal ukse taga, kes kah pool elu külmas vees seisnud. Olenematta arsti jutust sai siiski eelmine nädal primaloftipüksid ostetud, ZiiniMikk on neid kiitnud juba piisavalt kaua.
Eks need rahafondid enamusel piiratud võimalustega. Kayakinduse poole pealt on ka tigedalt puhitud ja wtf-tud, et paadi hind nendel vannidel. Ise arvan, et vannil ja vannil on vahe ka, mul paate omajagu olnud, viimase mootorpaadi müügi käigus sai ikka pisar kah poetatud põllepaeltesse.

Re: lendõngepüük ujuvvahendist-paat/bellyboat/kayak jms

Postitatud: 02.05.2017, 13:19
Postitas kalalt
See külmetamise teema jah üks paras põnts tervisele on. Kunagi mul ilgelt pähe lõi, et soetan endale perserõnga a see sama külma teema selle ostu maha jahutas lõpuks.
See hinna värk võrreldes paadiga on jah nii ja naa. Paadile läheks tarvis veel ju treilat, mis hinnavahe käristab kajaki kasuks. Kajaki eeliseks mu meelest ikkagi mobiilsus.

Re: lendõngepüük ujuvvahendist-paat/bellyboat/kayak jms

Postitatud: 02.05.2017, 14:01
Postitas sepaonu
Nagu iga asjaga, siis päris hästi kõiki asju ei adu, kui pole ise reaalselt kasutanud. Mul perserõnga etapp samamoodi läbitud. Võib korra veel üle rääkida.
Plussid
1. Maailma parim heitepositsioon
2.Kerge, kogu kola läheb suurtesse taskutesse, rõnga võtad selga nagu õhku täis suure seljakoti.
3. Raudselt soojem, kui kahlates, kuna perse on veest väljas ja jalgu liigutad kogu aeg.
4.Üks odavamaid ja pakendatavamaid nn ujuvvahendeid.
5.Ülivaikne, ülimanööverdadatav.
Miinused
1.Heiteasend istudes, läheb natuke aega harjumisega.
2.Tuul ja vool pole sõbrad, ainult allavoolu ja kõva tuulega ettevaatust suure veekogu servadel. Seisuvees keskmine kruiisikiirus ca 2km/h
3. Komplektides kaasasolevad lestad on nikatsid, enamus ostab teised lestad, sooritusvõimelisemad.

Kokkuvõttes sobib sinna, kus plussid ja miinused omavahel klapivad.
Kõige rohkem kasutasin ise jõgede ülemjooksudel sellistes lõikudes, kus püüdsin ennast allavoolu ja suht normaalne maastik oli auto juurde tagasi kõmpida, vahest tee olemasolul jätsin rõnga ka võsasse, autoga mööda sõites võtsin peale, mahub tegelikult paljudesse sõiduautodesse täispuhutuna.Mitte kunagi pumpa ei kasutanud, kopsupump.

Re: lendõngepüük ujuvvahendist-paat/bellyboat/kayak jms

Postitatud: 02.05.2017, 14:21
Postitas ZiiN
Mina tegin enda jahi ja kalasüsta ostes kompromissi, et rahakott jääks alles, kuna kasutan süsta kalapüügiks ikka suhteliselt harva. Ostsin sellise B-kategooria toote mis tänud paarile pisidefektile maksis alla 300 euri.
http://www.eastpole.ee/et/sot-kalamehes ... man12.html
Ei ütleks, et tundide viisi istumine seal üleliija mugav on aga saan hakkama ja oma heited tehtud. Kellel rohkem raha ja käimist võiks investeerida mugavamasse lahendusse :)

paat2.jpg
paat1.jpg

Re: lendõngepüük ujuvvahendist-paat/bellyboat/kayak jms

Postitatud: 02.05.2017, 18:12
Postitas sepaonu
Üks kayakihuviline mulle võõras mees helistas paar päeva tagasi ja muu jutu käigus mainis, et enam ei pidavat praaki väga liikuma. Igal juhul on see praak hea kraam 8-) , kuna selliste PE vannide juures ei mõjuta mingi keevitus või väike lokkimine mitte midagi funktsionaalset. Lingitud eastpolega on nii, et e-poe välimusest võib jääda mulje, et kuskil on rekkakoormatega kayakke, ootavad ainult, kui keegi otsustab ära, et homme on tal vaja ühte punast. Tegelik elu on see, et kohe, kui mingi mõte tekib, siis tark telefon võtta ja uurida võimalusi, mida on, mida pole, millal saaks seda, mida parasjagu pole. Mul ka fisherman ja lunar 12 jalastena, kui keegi proovida tahab. Lunarit pean ise oluliselt paremaks nii turvalisuse, kui sissevälja käimise koha pealt, kuna kayakis ei pea olema kogu aeg, vahepeal võimalus kahlata . Samamoodi on ta ka transpordivahend, sõidad kuhugi võsas müttamise asemel vees liueldes, seal püüad kaldalt näiteks. Ja kayakimees joob õhtul õlut. Proovida saab ka miiduranna sadamas, kus selle eastpole staap on. Arvatavasti suudab ta ka midagi sellist hankida, mida tal pole, keegi on mul miskit sellist juttu telefonis rääkinud kunagi.

Re: lendõngepüük ujuvvahendist-paat/bellyboat/kayak jms

Postitatud: 04.05.2017, 23:24
Postitas Madis
Uskumatu lugu. Mitu nädalat oled mõelnud foorumist küsida nõu kajakite kohta. Nimelt sõber saab 50 ja oli mõte talle kajak kinkida. Vaatasin sedasama rohelist "praaki". Niisis kui raha oleks 5-600 kas selle raha eest on midagi täna-homme osta ja kui siis mida?

Re: lendõngepüük ujuvvahendist-paat/bellyboat/kayak jms

Postitatud: 05.05.2017, 08:11
Postitas sepaonu
Madis kirjutas: 04.05.2017, 23:24 kas selle raha eest on midagi täna-homme osta ja kui siis mida?
sepaonu kirjutas: 02.05.2017, 18:12 Tegelik elu on see, et kohe, kui mingi mõte tekib, siis tark telefon võtta ja uurida võimalusi, mida on, mida pole
http://www.eastpole.ee/et/content/kontakt

Re: lendõngepüük ujuvvahendist-paat/bellyboat/kayak jms

Postitatud: 05.05.2017, 10:08
Postitas Madis
Jah tänud, seal olen neid ujukeid vahtinud juba mõnda aega. Aga pildi pealt tunduvad kõik ühesügused, mis neil vahet on kalapüügi mõttes jääb arusaamatuks.
Kas kahekohaline on üksi ka kasutatav?

Näiteks mis neil kolmel märkimisväärselt vahet on?
https://ee.marine24.com/collections/kay ... ua-leo-sot
https://ee.marine24.com/collections/kay ... ua-moon-pe
https://ee.marine24.com/collections/kay ... ducts/kona

Millist pikkust peaks vaatama, kui huvi pigem väiksematel forelliniredel käia?

Re: lendõngepüük ujuvvahendist-paat/bellyboat/kayak jms

Postitatud: 05.05.2017, 12:12
Postitas sepaonu
Arvatavasti ei saa midagi aru ka lendõngede piltide vaatamise järgi, kui numbreid ei loe ja võiks küsida, et mis neil vahet on kalapüügi mõttes.Ridvad lähevad jala kaupa pikemaks ja kayakid lähevad samamoodi, suht lai skaala.
Isegi viiekohaline auto pole üksi kasutatav, mis veel kahesest kayakist rääkida. Silma on jäänud, et mõni koerainimene ostab kahese.
Pole pikkusega ühest tõde, on eelistused, kohad, kus käid jms Mida pikem ja kitsam, seda kiirem ja suunapüsivam.Mida lühem ja laiem, seda aeglasem, suunapüsimatu ja stabiilne.Kõiki häid omadusi korraga ei saa. Väiksem forellikas on muidugi selline mõiste, et vajaks täpsustamist. Igal pool ei ole kayak parim vahend liikumiseks. Ma olen mitmeid kordi sellist jõge sõitnud lunariga.
m10.jpg
aga extra kalale ma sinna ei läheks kayakiga. Aero pealt on küll pilt kole aga tegelikult on kõik läbitav, alt, üle, kõrvalt.Samamoodi pole mõtekas ka isegi vabamas vees suvistest kiirevoolulistest kanalistest üles pressida, targem läbi ujutada kahlates või maad mööda.

Re: lendõngepüük ujuvvahendist-paat/bellyboat/kayak jms

Postitatud: 05.05.2017, 19:25
Postitas g15
Madis neid kolme toodetakse Tartus ja neis saad kohapeal näha ja proovimiseks vist ka laenutada.Ma ise oman sellist https://ee.marine24.com/products/fit-132-sot-pe Kui huvi on võin lähemalt näidata.Lendõngega proovinud ei ole aga spinna loopimiseks ja trollimiseks on väga hea.