Putukad 2013 hooajaks

Vasta
sepaonu
Postitusi: 1487
Liitunud: 18.08.2012, 09:29
Asukoht: ingliste
Kontakt:

Re: Putukad 2013 hooajaks

Postitus Postitas sepaonu »

Ma teen oma putukatest pildi mingi torulambi all, käega hoian tausta ja käe pealt laksan 2-3 pilti tavaliselt, lamp moonutab värvid, käetudin oleneb sellest, et mihke töö päeval oli. Seega peate mind uskuma, kui ma ütlen, et see saba on päriselus palju rõvedamat värvi ;)
Eesti keeles oleks selle putuka nimi poolorikas ;)
versioon
konks 102Y #13
niit danwilles 200
saba slf hanks rpl (rõvepunanelilla)
konksupoolne kere dry fine segatud litebrite polarpearliga
silmapoolne kere hemingways peacock dubbing
mõlemad tiivad elk
poolorikas.jpg
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
Madis
Postitusi: 551
Liitunud: 20.08.2013, 18:07
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Putukad 2013 hooajaks

Postitus Postitas Madis »

Krt ei suutnud nõuandeid ära oodata, sidusin esimese kaheraudse puusalt, isegi netist ei vaadanud miskit. Esimest korda proovisin tinselit putukale panna, "tinseliks" mingi teepakk, krt ei saanud seda asja ilusti tihedalt jooksma.
Kamsasn B280 Low Water Salmon Double 8
Uni 6/0
Punane vasktraat
Teepakk
Fläss
Must Bucktail
Kollane bucktail
Tumepunane bucktail

Nuga selle eest ei küsi.

Krt pingi oleks võid ikka kohe parema osta, juba käib närvidele.
Manused
Kaheraudne
Kaheraudne
k6mm
Postitusi: 13
Liitunud: 20.03.2013, 23:29

Re: Putukad 2013 hooajaks

Postitus Postitas k6mm »

Panen ka omaltpoolt putuka võistlustulle. Putukas on omaleiutatud, inspireerituna O.Edwardsi Mohican mayfly-st. Lootsin siduda midagi, mis meenutaks tõusvat ühepäevikut(emergenti). Kas see seda meenutab jääb igaühe enda otsustada, aga putukas ise ostutus sel hooajal vaieldamatuks lemmikuks. Sidumisel olen kasutanud samu tehnikaid nagu mohicani sidumisel.
Konks: Varivas IWI T-200 Terrestrial #10
Keha: Foam 2mm, kollane
Tiib: Polyprophylene Floating Yarn, hele hall
Sulg: Whiting Dry Fly Hackle, grizzly
Manused
putukas.jpg
AndriPro
Postitusi: 3058
Liitunud: 19.04.2012, 07:35
Asukoht: Kahro küla mees olen.

Re: Putukad 2013 hooajaks

Postitus Postitas AndriPro »

Proovin siis vastata , et kuidas kasutada #8 kahehaaralist .....praegusel aastaajal ja oludes. Putuka peaks siduma mingile väiksele metalltorule (loop bottle nt. , kui neid veel olemas on) ja selle väikse toruputuka konksuks võiks peaaegu kasutada neid #8 konkse . :roll: Kuigi ka sinna paneks ma suurema. Tiib must , hall mallard kate , saba brigt yellow siid , kurk punane pärlkana. Kehaks seesama toru hõbe või nikkel , mis see parasjagu on . Konksu toru külge ei kinnita, toru jääb mööda liidrit vabalt liikuma.
AndriPro
Postitusi: 3058
Liitunud: 19.04.2012, 07:35
Asukoht: Kahro küla mees olen.

Re: Putukad 2013 hooajaks

Postitus Postitas AndriPro »

:roll: Mõtlesin , et seon suures inspiratsioonipuuduses T.H-le hommseks ühe putuka . Ajan talle mingisugust "kägu" , et jube hea putuk ...jne. Näis , kas saab kala kätte. :lol: .
Retsepti kirjutan hiljem kui väga nõutakse.
Manused
PB150326.JPG
sepaonu
Postitusi: 1487
Liitunud: 18.08.2012, 09:29
Asukoht: ingliste
Kontakt:

Re: Putukad 2013 hooajaks

Postitus Postitas sepaonu »

Konks 7999 #2
niit 200 danwilles
saba slf hanks rpl
kere hüljes
keere ovaalne tinsel ja fläsa koos
kurk sinine leetrites kana
tiib buck , roosa tiivas on speyhackle fiiber
esmaspæev2.jpg
Konks 7999 #2
niit 200 danwilles
tag lapik hõbe
saba crest
kere 1/4 oranz ja ülejäänud must floss
kurk valge spey hackle fiiber
tiib buck valge-oranz-punane-must
esmaspæev1.jpg
ei unustanud ära selle putuka sidumisel, et peab olema 4-6 pööret, a no mu silmale nii ilusam ;)
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
T.H
Postitusi: 977
Liitunud: 19.04.2012, 21:15
Asukoht: Tartu

Re: Putukad 2013 hooajaks

Postitus Postitas T.H »

Tervitus sepaonu! Purtsel sai üht, teist arutatud aga nagu sellistel puhkudel ikka, et aega vähe ja kõike uurida ei jõua. Vaatan su putukaid ja tahan küsida, et kas sul on ka oma nägemus, kus või millistes oludes neid kasutada? Selles mõttes, et kevad või suvi, vesi selge või sogane, meie jõed või mujal jne. Materjalide loetelu järel võiks ka see kirjas olla . Seda loomulikult mitte ainult sepaonu vaid ka teiste sidujate putukate juures. Minul igatahes oleks huvitav seda teada ja arvan, et teistel ka.
sepaonu
Postitusi: 1487
Liitunud: 18.08.2012, 09:29
Asukoht: ingliste
Kontakt:

Re: Putukad 2013 hooajaks

Postitus Postitas sepaonu »

Mul on oma nägemus värvikombinatsioonidest, mis põhineb kahel alustalal, 1-usk, 2-kogemus. Usk jaguneb mitmeks erinevaks usulahuks, pimeusk on selline usk, et värvikombinatsioon meeldib, ujutad, saad midagi, usk kasvab, ei saa, siis usk kaob. Kogemusel põhinev usk on põhjendatud, on saadud, saad, loodad veelgi saada, ühesõnaga lemmik, ujutad igal loogilisel võimalusel.
Kogemus on selline pikaajalisem tala. Sellega kaasneb see millal ja kus, ehk *sügisevärv* , *no seal jõel kevadel*, *no see iga aasta olnud* jne.
Kui toituvast kalast rääkida, siis muidugi mingeid üldistusi võib teha, minule suur sogane vesi ei meeldi, a mu jaoks see nägemise aeg, mida näha pole, seda ära süüa ei saa, normi veega ma vaatan ilma kõige rohkem, mida heledam, seda heledamad/kirkamad värvid, igasugu säde on ka ok, mida pimedam, seda tumedamad/naturaalsemad värvid. Mingid luulud on mul konkreetsete tingimustega ka, näh, nüüd külm, vesi selge ka, nüüd see või too värv.
Kui nüüd lõhest rääkida, siis pole mul kumbagi alustala, no kontrollimatu esimene esineb mingil määral a la no sihke võiks ju toimida ;)
A millest seda alustala ehitama hakata ? Kui mingi ajavahemik ja rajoon ette võtta ja uurida, et mis võiks loogiline olla, siis eksid ju ära. Ok, mingi ime läbi võiks nad kõik kokku osta või terve talv siduda ja saada väga suur osa sellest karpidesse. A kes nad ära ujutab? ;) Tõestada on ka mu meelest midagi üliraske, seda, et näe see värv mul lemmik, see pidevalt mul otsas, see lihtne tõestus, et see värv toimib, a alati ju veel muljoon teist värvi, kuda see ära tõestada, et need ei toimi?
Vahemärkusena mainiks, et kui siin kogenumad mehed kommenteerivad, siis ma pigem näeks kasu sellises kommentaaris, et kogenud mees ütleb, et tema võibla ujutaks seda sepa pornot sellistes tingimustes, mitte selles kommentaaris, et kus ma kavatsen seda ujutada, sest minul pole kogemusi.(minul jääb muidugi võimalus ikka omal nahal kõik läbi proovida)
Vat sa tom panid selle pildi
http://www.flyfisher.ee/download/file.p ... &mode=view
saadud stabiilselt, olen tähelepanelik, kohe klõbistasin nuppe ja tellisin sinist bucki, a kuna postikana toob selle alles homme hommikul, siis kannatamatusest sidusin ühe heleda kerega(pealegi ma nägin kahte valge landiga püüdjat) ja kuna ma kardan jälle selle kahro külamehe komme, et sellest nuustikust saaks 3-4, siis panin kõike manti vähem. Jämmil ma ei kavatsenud üldse püüda, mõtlesin, et ainult nillin, a kohe ju tuli üks kala,tegin siva loa moblaga, no mis ma otsa panin, oranzi loomulikult, mille peale oranz seotud oli, oli #8duubli peal, medrase saamise kohast üles püüdsin viimases lõpus, lõpetuseks kahlasin püügimaa läbi, et sügavust uurida, see #8 tundus kerge oludesse, mõtlesin sajab ju juurde ka, valisin omaenda tarkusest #2 ühehaara. Niiet ma ainult omas mullis ei ela, üritan vähemalt mõelda midagi, seda ei tea, kas mõte õigele poole liigub.
Andri võiks medrase putuka pildi siia panna, saaks arutada, et mihkesed kaks tollel päeval tegijad olid.
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
AndriPro
Postitusi: 3058
Liitunud: 19.04.2012, 07:35
Asukoht: Kahro küla mees olen.

Re: Putukad 2013 hooajaks

Postitus Postitas AndriPro »

Sepp , sinu jutt usust ja kogemusest on täiesti loogiline......AGA....

Lõheputukal peab teadma kus ja mis värv . Iga värv kusagil paigutab putuka ajaliselt kuhugi . Siis hakkavad tulema "peensused" , päike või pilves , selge või sogane, taust roheline või hall jne..jne..jne.. Seda kõike peab teadma selleks , et siduda oma usk ja kogemus konksule ...lõheputukaks.Nii lihtne see ongi.
Ja veel . Iga kord kui hakkad mingit oma ideed siduma ei tasu unustada , et putukaid on seotud paarsada aastat ....mida kõike ei ole selle ajaga läbi proovitud. Ja ainult imeväikene osa läbiproovitutest on osutunud tegijateks.Minu kogemus ütleb umbes 2-3 putukat on tegijad 1000-st testiputukast.
Alumisel putukal sidusid kurgu valgeks . Korraga meenus mulle ainult üks valge kurguga putukas... küllalt spetsiifiline , tegija põhiliselt Inarijõel.
sepaonu
Postitusi: 1487
Liitunud: 18.08.2012, 09:29
Asukoht: ingliste
Kontakt:

Re: Putukad 2013 hooajaks

Postitus Postitas sepaonu »

Ma mõned pu-mu-d sidunud, ikka suve teise poole ja norra peale mõeldes. Väga hasarti ei maksa mul nendega minna sellise konksu peal, sest suht tõenäoliselt vajan neid värve oluliselt väiksema konksu peal. Olengi praegu ära eksinud netis, kiidetud tmc 707DS saadavus on nullilähedane, peaks vist mingeid muid marke hakkama otsima, võib soovitada ka mulle. Teine kiidetud kakshaar loopi black nickel ka vist kadunud asjade hulgas, viimane mohikaanlane on suuruses #8, muud põle. Ma mäletan seda valge kurgu lugu, must? mh, vahet pole, mis värvi, peaasi, et must, a neid koguneb mul niigi liiga palju, roheline pärlkana? mh, liiga soe värv, sinine? mh,liiga külm, hall grisly? nuu, sihkest speyhacklet isegi on mul, sobran riiulis, valge, grisly, valge, a miks mitte valge? sihkest pole trehvand ka nagu, kisun fiibrit, kahe keeruga kinni, kummaline, a provokatiivne, pealegi...., teen kohe katse
markerdatud.jpg
mh, huvitav, siiski ei veena mind see katse, kuigi ma igasugu voblereid ja kumme mäkerdan meelsasti, ülipeenike speyfiiber klaasjas, libe, nanopeenike.
AndriPro kirjutas:Minu kogemus ütleb umbes 2-3 putukat on tegijad 1000-st testiputukast.
Ma liigun ju ka sinna kogemuse poole ;)
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
Vasta