SA Eesti Forell ja Forellisõprade MTÜ tegemised.

AndriPro
Postitusi: 3058
Liitunud: 19.04.2012, 07:35
Asukoht: Kahro küla mees olen.

Re: SA Eesti Forell ja Forellisõprade MTÜ tegemised.

Postitus Postitas AndriPro »

See , et järjekordne katusorganisatsioon luuakse on ainult hea , veel parem oleks , kui see ka oma eesmärki täitma hakkaks , kohe esimesest päevast peale.

Paisudest....Läks meil Sindiga hooga käima , et paisud maha ja jõed vabaks . Kõik on õige. Aga lihtne harrastuskalamees peab nüüd poolt valima. Kas asuda paisulammutajate poolele , või hoopis nende poolele , kes kaitsevad sajanditevanuseid vesiveskisid . Ühed mures kalavarude pärast , teised mures , et kaob osa kultuurist , ajaloost. Tegelikult oleks ju täiesti normaalne , et kalavarud oleks kaitstud ja ka meie ajalugu ja kultuur oleks kaitstud. Aga ei saa nii , tuleb ühiskonnas ikka mingi vastuseis tekitada , miitinguid pidada , hüüda üle riigi ....et vot mina olen see õige. Olen seda pulli vaadanud ja mõelnud ..... võta üks ja viska teist.

ma näriks ikka veel , ennem kui kalapüügi eeskirjade muutmiseks läheb...
HeikiK
Postitusi: 3
Liitunud: 17.12.2013, 13:20

Re: SA Eesti Forell ja Forellisõprade MTÜ tegemised.

Postitus Postitas HeikiK »

võiks kah siis veits sõna võtta..., "jõeka" osas olen Madisega poolt kirjutatuga sama meelt.., päevalimiit max 2 kala per kärss.. ja L40 alammõõduks.., päevalimiit võib isegi läbi minna.., alammõõdu tõstmine vaevalt küll.. See kõik õige mis siin teemas on öeldud, et meil ju sisuline kontroll puudub (ja pole näha, et lähemas tulevikus ka miskit muutumas oleks) ja "kalastuskultuuri" pole.. tonkad, võrgud, tragijad, elektrikud jne, kuid egas siis see kõik ei tähenda seda, et seadust üldse vaja poleks.
Madis
Postitusi: 551
Liitunud: 20.08.2013, 18:07
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: SA Eesti Forell ja Forellisõprade MTÜ tegemised.

Postitus Postitas Madis »

Ega me ei pea lammutama sajandivanuseid vesiveskeid, peame tagama kaladele läbipääsu seal kus seda on vaja. Ka see tegevus saab ju olema osa kultuurist ja ajaloost, seega pigem täiendame kui lammutame.

Katuseorganisatsiooni on võimalik kõigil kalastajatel käsi külge panna, et asi oma eesmärki täidaks. Kui seda nüüd ka ei juhtu, ei jäägi muud üle kui põlvkondade vahetust oodata.
Birgit
Postitusi: 311
Liitunud: 19.04.2012, 10:06
Asukoht: Harju-Raplamaa

Re: SA Eesti Forell ja Forellisõprade MTÜ tegemised.

Postitus Postitas Birgit »

Selle alammõõduga on kah nii ja naa, läänenaaber on forelliliste puhul läinud pigem seda teed, et kaasa võid võtta 25-40cm, suuremad ja väiksemad tagasi. Mõnes kohas on reegel kohustus, mõnes soovituslik. Aga kogu nende harrastuskalastus, kalakaitse, varude taastamine jne on ehitatud üles natukene teistele põhimõtetele kui meil ja eks ka võimalused on paremad.
ceemic
Postitusi: 5
Liitunud: 17.12.2013, 15:56
Asukoht: Tartu

Re: SA Eesti Forell ja Forellisõprade MTÜ tegemised.

Postitus Postitas ceemic »

Teemaga veidi haakuv:

Ostsin täna algavaks hooajaks ette ära forelliloa. Imestus oli suur, kui nägin jõgede loetelus ka Vahujõge.
Mitte, et Vahujõgi seal olema ei peaks, aga miks ei ole sellekohast muudatust kehtivas Riigiteatajas?
Kellepoolne (omavoliline?) muudatus see olnud on, et pilet.ee keskkonda selline asi ilmus?
Jarlo
Postitusi: 356
Liitunud: 21.04.2012, 22:18

Re: SA Eesti Forell ja Forellisõprade MTÜ tegemised.

Postitus Postitas Jarlo »

Nagu paljud juba eespool mainisid, siis igasugu seadusemuudatuste mõju Eestis kalapüügi valdkonna parendamisel on olematu, kui keegi ei kontrolli seaduse täitmist. Seadust saab täita kahel moel:
1) vabatahtlikult
2) sund läbi tõhusa järelevalve

Mis järelevalvet puudutab, siis kahjuks ei saa Eesti veel lähima 5 aastaga (ega ka 15 aastaga) nii rikkaks, et igale kalastajale kontrolli sappa panna. Küll annaks seda kontrolli kindlasti märkimisväärselt tõhustada, kasvõi tõesti läbi abiinspektori või muude tegevuste.
Aga viimane aeg oleks hakata tegelema riigis selle poolega, et äkki hakkab ühiskond mingi hetk ka vabatahtlikult õigusakte täitma ja keskkonnasäätlikult toimetama. Selliseks tuleb aga inimesi vastavalt kasvatada, ehk neile tuleb seda infot ja elustiili süstida vastuvõtlikus eas. Enamus täismehi mingi seadusemuudatusega ümber ei kasvata, ehk suurem osa selle generatsiooni kohalikke jätkab ikka oma röövpüüki nii nagu olid harjunud kala püüdma nende isad või vanaisad. Kui ei suudeta seda väikest poissi "õigele poole" keerata, siis ta läheb seda teed nagu tema lähimad eeskujud. Ja seda hoolimatut käitumist looduses näeb iga päev ja need kes niimoodi käituvad, ei mõistagi et kuidagi teisiti saaks kaa. Loodus on ju ka nagu "riigi oma" ja riigi tagant on ju aastakümneid harjutud varastama...

Keeluaegade pikendamist ma ei poolda, pigem las olla harrastuskalameest rohkem jõe ääres näha. Pigem toetan ülemmõõdu seadmist, et produktiivsed kudejad alles jääksid....aga jõuame algusesse tagasi... igasugu lahedaid muudatusi võib teha, aga kas seda õigusakti ka järgima hakatakse :!: :?:
AndriPro
Postitusi: 3058
Liitunud: 19.04.2012, 07:35
Asukoht: Kahro küla mees olen.

Re: SA Eesti Forell ja Forellisõprade MTÜ tegemised.

Postitus Postitas AndriPro »

Veel paisudest....

Kembeldakse siis selle üle , et paisud saaks kalateedelt eest , leiutatakse kalatreppe , no mida iganes. Kui aga paisu omanik saaks toetust selle eest , et kaladel oleks tee vaba , mitte selle eest , et ta nn. rohelist energiat toodab ? Analoogseid toetusi jagatakse metsaomanikele ja on väga hästi näha kuidas raha- rahake paneb rattad käima.......seadusi täitma .... ja ennäe imet , ka looduse eest hoolitsema.

Keeldudest....

eriti nendest , mis ei toimi. Need tekitavad kalastajate seas ainult trotsi ja viha . Normaalne kalamees katsub ikka seadusi jälgida , kaagid teevad , mis aga pähe tuleb. Ja ikka ja jälle on kuulda , et hirmsasti oleks vaja veel neid keelde ja keelualasid juurde. Minu arust peaks alustama hoopis inventuuriga , et kas on ikka neid keelde ja keelualasid nii palju vaja . Need ei ole reaalselt midagi muud kui paradiisid röövpüüdjatele. Jääb mulje , et see keelamise praktika on nõukaaegne pärand , et ikka arvatakse .....ei see kalamees ei oska ikka oma peaga midagi mõelda. Keegi peab ikka keelama ja käskima. Krt , käige vahepeal jõgede peal , normaalselt mõtlevat kalameest on meil jõgede ääres küll ja küll. Ja ei juhtu nende jõgedega midagi ,mis keelu alt uuesti püütavateks lubada.

Mis sellesse nõuka -värki veel puutub ....siis oleks viimane aeg mõned nõuka-mõtlemisega mehed lihtsalt unustada ja noored tegutsema panna , kasvõi poolvägisi :)
AndriPro
Postitusi: 3058
Liitunud: 19.04.2012, 07:35
Asukoht: Kahro küla mees olen.

Re: SA Eesti Forell ja Forellisõprade MTÜ tegemised.

Postitus Postitas AndriPro »

Kas keelata siis talvel?

Arvan , et püügikeeldusid ei tohiks rakendada üldse , üks kudurahu ja see oleks kõik. Edasi peaks reguleerima piirangutega . Arvuline piirang kohe päris igal juhul. Talvise püügi puhul võiks 1-2 jõel kehtestada C&R . Mujal ilmas on ka piiranguks püük ainult lendõngega. Võiks tekitada ka sellise jõe , seda rohkem selleks , et teada saada mida selline piirang annab. Seda ainult lendõnge võiks kasutada ka lõhejõgedel . Üks lõhejõgedest ainult lendõngega püük ja oleks näha kohe kas muutub midagi paremuse poole või pole vahet.

Need mõõdud ... Alammõõt on nagu paremini arusaadav kui ülemmõõt . Kuigi , jah , et see sugukari säiliks on muidugi mõte . Kuidas sellised asjad tegelikkuses toimivad või kas üldse toimivad saab teada ainult ühel viisil. Mõnel arvataval probleemsel jõel see järele proovida. Ja kui toimib , siis miks ka mitte.
sepaonu
Postitusi: 1487
Liitunud: 18.08.2012, 09:29
Asukoht: ingliste
Kontakt:

Re: SA Eesti Forell ja Forellisõprade MTÜ tegemised.

Postitus Postitas sepaonu »

Ma mingis listis pole (välja arvatud naise blacklistis), SalaAsutuses ka mitte, kogu saladuste reetmise teemat sellisel kujul
http://www.kalale.ee/sisu/NCwxNDI5Mzg5LDEsMCwwLA/
ei viitsi ka läbi lugeda. Pole valmis ka Andri küsimustele vastama. Mõtleks võibolla kaasa, kui need ettepanekud siia ilmuksid.
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
AndriPro
Postitusi: 3058
Liitunud: 19.04.2012, 07:35
Asukoht: Kahro küla mees olen.

Re: SA Eesti Forell ja Forellisõprade MTÜ tegemised.

Postitus Postitas AndriPro »

Jee-jee lehelt leian ennast väga harva , aga selle jutuga katsun kursis olla.

Mis minule sellise jutu juures kõige rohkem närvidele käib ......Tean neid mehi , tean mida nad koos teevad ja enam-vähem tean mida igaüks eraldi teeb forelli heaks siin , meie jõgedes. Aga ikka , kasvõi teemaväliselt , üritatakse asja maha teha. Kuidas seda nüüd öelda.....krt , viisakalt polegi võimalik öelda , sita ajab keema.
Vasta