Ridvad, rullid, nöörid...

Vasta
Mikk

Re: Ridvad , rullid , nöörid...

Postitus Postitas Mikk »

Proovime merel heita...
meriforellile
meriforellile
Madis
Postitusi: 551
Liitunud: 20.08.2013, 18:07
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Ridvad , rullid , nöörid...

Postitus Postitas Madis »

sepaonu kirjutas:Üks asi painab, ei mäleta ühe nööri ostmist, nime ega mittemidagi sellega seoses, pole püüdnud vist ka sellega eelmine hooaeg, selle aasta avapaugul vaatasin, mõtlesin, no mitte midagi ei meenu sellega seoses, tuhnisin kõik oma netiostude mailinduse läbi, mitte mingit vihjet, heitepea värv nagu goldil, a jooksunöör täiesti valge järgi, mul #8 -l ka gold, jooksunöör kollane. Oma alguse ostmisrapsimisi häguselt mäletades võib gold olla, a netis nagu ei leidnud valge jooksunööriga, wtf nöör see on. Kuidas ma nüüd hingerahu tagasi saan ?
Pane posti ja saada mulle, ma võin seda täie hingerahuga heitmas käia :)
otu
Postitusi: 171
Liitunud: 06.02.2013, 13:52
Asukoht: Tallinnavurle

Re: Ridvad , rullid , nöörid...

Postitus Postitas otu »

sepaonu kirjutas:
Jarlo kirjutas:Endale ostsin ka kunagi samadel asjaoludel 15" 10 klassi kahekäelise. Aga hetkel sealt kasutuses ainult rull, kuna see 15" 10 klassi komplekt Eestis pigem ainult Narva teema, mujal on sellega natukene kohmakas püüda. Ostsin juurde 8-9 klassi 13,7 jalga komplekti ja sellega palju mugavam asju ajada, kuigi Eestis võiks minu arvates ritv veel lühem olla. Suur malakas jääb pealpool polaarjoont mõnel suuremal lõhejõel müramiseks...ega ta seistes süüa ja raha küsi :)
jajah, umbes 0,7 jalga peab lühem olema :lol:
15" 10ga püüdsid koolas, või ainult väikse tokiga ?

ma mõtlen, et mihkese ott ostis, ta vist ainult narva jaoks ostiski, võib meelde tuletada

Mul 13/8 Cult.Siuke hea pehme nuudel.Alguses ehmatas ära et miskurat ma siukse vitsaga Narvas peale hakkan. Aga kui juba mõnda aega vehitud,kõik jupid korra pooleks saadud ja veits harjunud siis pean tunnistama,et ei vahetaks teda enam millegi vastu! See täis läbi paine teeb ta ikka krdi mõnusaks. Korra proovisin Narvas yhe kohaliku 15/10 või 11 G-Loomist. Ai see oli ikka kohutav... nagu Bubka teivas mida iga mees paindesse ei saagi. Miski 6-7 klassi switch on ka peast läbi käinud,merikale aga veel mõtlen kas neid on ikka nii palju vaja ... :lol:
sepaonu
Postitusi: 1487
Liitunud: 18.08.2012, 09:29
Asukoht: ingliste
Kontakt:

Re: Ridvad , rullid , nöörid...

Postitus Postitas sepaonu »

Madis kirjutas:Pane posti ja saada mulle, ma võin seda täie hingerahuga heitmas käia :)
Ega mina käin ka sellega kalal, ükspäev võtsin oma 5 nööri ja veetsin kvaliteetkolmveerandtunni oma küla paisu peal, see nimeeimäeta läks veest kõige paremini lendu, mis mulle äpu veest viskajana on oluline, ega ma ju hingerahu tagasi ei saa, kui kogu aeg pean mõtlema, et wtf nööriga see madis püüab :D
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
vii
Postitusi: 307
Liitunud: 23.04.2012, 22:18
Asukoht: Paide linna vurle olen

Re: Ridvad , rullid , nöörid...

Postitus Postitas vii »

Andri, ütle üks ilus kahekäelise #10 nööri nimi siis saab võrrelda kas lendab häste voi peab ikke kiivrit kandma kui kahe kääega viskama lähen. :)
AndriPro
Postitusi: 3058
Liitunud: 19.04.2012, 07:35
Asukoht: Kahro küla mees olen.

Re: Ridvad , rullid , nöörid...

Postitus Postitas AndriPro »

Oot-oot vii , heitepeaga ei tule välja , nüüd siis nööri vaja. :roll: Arvad , et nööriga on lihtsam? Ja kus ma pean oskama soovitada kui ma isegi su ritva näinud pole , käeshoidmisest (kasvõi korraks) rääkimata. Seda SA heitepead , mis sul on, olen ma erinevate ritvadega heitnud . Ei ole küll aru saanud , et sel midagi viga nagu oleks.
Aga kui tahad nööri proovida , siis osta esimene ettejuhtuv , nt https://mistpool.com/product_info.php?products_id=786 .

Ise müüsin 12,13 ja 15-jalase maha . Alles on 14-jalane vana Mortenseni HMS. nööriks on cortlandi nöör ja heitepeaks Zpey . Lendavad mõlemad , ise kombineerisin , Dima kontrollis Koiva jämmil.

Toimiva komplekti saab ainult proovides ja katsetades . Tuleb siis hakata proovima ja katsetama.
Madis
Postitusi: 551
Liitunud: 20.08.2013, 18:07
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Ridvad , rullid , nöörid...

Postitus Postitas Madis »

Käisin jõe ääres D.A.M-i nööri proovimas. Krt ei tea kas sain praagi või panin kuidagi valesti nööri rulli peale. On võimalik lennuka nööri valesti rullipeale panna?
Probleem nimelt selles, et nöör tõmbab ennast sõlme, see hunnik mis varvaste ette tekib keerab ennast nii segamini, et peab sõlmedest pidevalt lahti arutama. Teine probleem on nööri otsa esimesed 2 meetrit. Nii kui nöör vette kukub tõmbab esimesed 2m S-tähe kujuliseks, ei püsi sirge noh :x

Kokkuvõtteks ütleksin, et lineaffe DT tundub parem nöör kui DAM-i WF :roll:
AndriPro
Postitusi: 3058
Liitunud: 19.04.2012, 07:35
Asukoht: Kahro küla mees olen.

Re: Ridvad , rullid , nöörid...

Postitus Postitas AndriPro »

Mingil ajal sai seda DAM -i nööri vihistatud. Talvel oli talutav , eriti kui oli vaja niisugusi pisut raskemaid putukaid heita. Suvel soojaga käis närvidele , ei sobinud minu iseloomuga hästi kokku. Sõlme kisub? Mõni putukas lööb vurri või ? Heida nöör ilma putukata välja ja lase voolus vähe olla , tuleb pune välja. Kuigi tavaliselt keerab putukas lipsu ikka ennem korralikult sõlme. Kui sirgeks ei lähe kohe , siis on päris hea mäluga . Püüdmist see väike S-täht ei tohiks küll segada . Kunagi sai veel odavamaid nööre üpriski kuuma vette kastetud ja siis töökinnastega natuke "venitatud". Oli ka abiks.
tamma
Postitusi: 39
Liitunud: 09.03.2014, 21:53

Re: Ridvad , rullid , nöörid...

Postitus Postitas tamma »

Tere kõigile, nagu ikka igas foorumis, siis iga natukese aja tagant küsib keegi algaja „misonmaailmaparimmaailmaväikseimahinnaeest“. Vabandan juba ette, et nüüd olengi seesama tüütu tüüp, aga esialgne kiire kammimine näitas, et siinses foorumis liiga palju ei ole ka küsitud. Ehk siis, nagu ikka, olen suud vesistades vaadanud erinevaid lennukavideosid ja tundub väga esteetiline ja hasartne püügiviis. Seetõttu tahaks ära proovida. Täpsustuseks siis, et varustust Eestis jõekapüügiks. Lugemise järgi tundub, et ritva, rulli, nööri ilma kogemuseta kombineerida on lootusetu, mistõttu olen vaadanud kombosid. Seetõttu palun teie tagasisidet järgmiste kohta: Visioni Zulu (kuulnud, et rull vähe niru sellel) vs Atom, Loop Incite kit, Orvise streamline vt kõiki http://adh-fishing.com/flyrods/ruten-ro ... index.html Echo solo outfit http://www.balticflyfisher.com/acatalog ... UTFIT.html või ikkagi pigem kombineerida ja sobitada? Nt greys xf2 streamflex (sai Geoff Andersoni reviews kõrgeid punkte odavamate ritvade osas http://www.yellowstoneangler.com/gear-r ... -greys-xf2 ) + lamson konic rull (USA igasugustes arvustustes kõige sagedamini odavamate rullide tipus) või mõni visioni rull või sootuks midagi muud? Ühesõnaga, kõik soovitused, et kuidas saada kokku hea jõekapüügi varustus on teretulnud (hetkel olen arvestanud eelarvega nii 200-300 euro kanti). Olen ise Tallinnast, seega, kui keegi viitsib näidata, seletada, katsuda anda, oleks veel toredam. Aga ka vaid virtuaalne tagasiside on hea.
tamma
Postitusi: 39
Liitunud: 09.03.2014, 21:53

Re: Ridvad , rullid , nöörid...

Postitus Postitas tamma »

Ahjaa, sellisel Rootsi kodukal pakutakse ka tugeva allahindluse ja OK hinnaga rulle, ritvu, kombosid, aga nende kvaliteedist pole mingit ettekujutust, kas keegi teab midagigi? http://fiskeflugor.se/product/4690-flug ... ent-5.html
Vasta