Jämmime või ?

Vasta
Mikk

Re: Jämmime või ?

Postitus Postitas Mikk »

Kas jämm ongi siis mingi pundi olesklemine koos sidumisriistadega või on see üritus mõeldudki algaja aitamiseks mingis kindlas valdkonnas? Kui ei ,siis polegi midagi rääkida. Ma arvasingi ,et see on kursus, aga tundub ,et mitte .
AndriPro
Postitusi: 3058
Liitunud: 19.04.2012, 07:35
Asukoht: Kahro küla mees olen.

Re: Jämmime või ?

Postitus Postitas AndriPro »

Jah , seda jämmi on nimetatud olesklemiseks ja mingiks joominguks ja .... no ühesõnaga kuidas kellel fantaasia töötab.

Mikk , sa näed jämmi mingi üritusena algaja aitamiseks mingis kindlas valdkonnas. See idee on iseenesest väga hea . Ma küsiksin siis , aga kus mina siis õpin ? (teiste eest ma ei räägi).

Vaata jämmil saab algaja vastuse ükskama mis valdkonnas kui ainult küsida oskab ja julgeb. Ja õnge käes hoidnud näeb ikka ja jälle midagi , mida ta isegi küsida ei oska.

Viimasel jämmil nägin mina konkreetselt ühte väga asjalikku karbitäit putukaid . Siis nägin veel , et Birgitil on sidujana juba hea silm . Tarvo tegi sidudes ühe liigutuse , mida ei ole kuskil netis , mida teevad ainult kalastusputukaid siduvad profid. Sepp on nagu piimasupipott , mis pliidil üle keeb .... arvan , et selgusehetk tuleb juba sel suvel , siis viskab ta umbes kolmandiku oma sidumismaterjalidest prügikasti ja sepa putukad hakkavad väga hästi püüdma.

Õppida on alati , seesama nn. algaja võib kasvõi kogematta näidata mõnda väga head ideed.
sepaonu
Postitusi: 1487
Liitunud: 18.08.2012, 09:29
Asukoht: ingliste
Kontakt:

Re: Jämmime või ?

Postitus Postitas sepaonu »

Ma ei päriselt aru, mida sa Mikk selle pika jutuga kokkuvõtlikult öelda tahtsid.
Kuidas peaks nende 70 inimesega oma jämmi mõtteid kordineerima, ära arvama, et mida keegi nendest 70st võiks tahta. Mu meelest saab arutada jämmil toimivat nendega, kes siin foorumis suu lahti teevad. Samamoodi saab jämmi ennast mõjutada, stopp, palun oodake, ärge edasi minge, joon kohvi ja teen kiirsuitsu, stopp, mis materjal see nüüd oli, kle ma tahan seda küsida, kes teab mismoodi ..., a kust ma saan, ää, kas ma võin proovida ise. Mismoodi see nüüd tuleb metsik väljaõppe kursus kindlas valdkonnas saab üldse alata tühjast kohast, teeme lihtsalt erinevates tehnikates pupade sügavkursuse ja vaatame kas keegi 70st vaikijast kohale ka tuleb?

Siit foorumist on viis meest vähemalt andnud mulle igasuguseid nõuandeid, ajakirju, videosi, sulgi, näidisputukaid ja kannatlikult seletanud paljusi asju ka telefonis, kui ma paanikakõnesi olen teinud. Mul on selline tunne, et mul on jämm kogu aeg.
Kes millestki puudust tunneb, siis tehke suu lahti ja küsige.
Sa mikk võiksid nüüd jutujätkuks oma hädadest rääkida, esitada visiooni järgmisest putukajämmist, mida näha tahad, kuidas ja kus see toimuma peaks, mu meelest võiksid isegi proovida orgunnida ise.
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
Mikk

Re: Jämmime või ?

Postitus Postitas Mikk »

Nii,

Muret mul pole ja tänu Andrile sai mulle vähe selgemaks, mis see jämmi olemus on. Andrilt muidugi hea tähelepanek, et küsija saab alati vastuse, probleem on pigem alguses see, et ei osata küsidagi. Toon näitena välja, et veidi rohkem kui aasta tagasi käisin TH juures. Sest ei teadnud sidumisest midagi. Enne kui esimese putuka koos sidusime läks 4 tundi muud juttu. Sidumistööriistadest ,niitidest osade materjalideni. Aeg oli armutu. sidusimegi vaid kaks putukat ja siis oli päev õhtas.
Võib olla on põhjus, miks enamus siin suud lahti ei tee? Ma ei tea. Seda laadi jämmid, mis hetkel on, on vahvad kindlasti ja ma ei kiunugi, et need halvad või mõtetud.
Head semud saavad kokku ja visatakse nalja ja seotakse jne. Las see ürituste sari jääb! :D Lisaks võiks olla nn sidumiskool või siis kursus, kus asi käibki nii, et ei arutada läbi, mida võiks teha, vaid ongi kindel päevakava . Näiteks kell x ja x kuupäeval toimub x kohas sidumisklass. Teema see ja see. Algus kell 10.00, kell 13.00 lõunapaus..
Kus ongi kava: 10 -13 materjalide tutvustus, mida kasutatakse selle tüübi putukatel jne,, siis seome koos selle putuka, siis veel mõne jne. Tuleb kohale see, keda huvitab.
Saan aru, et see vanadele olijatele ja tegijatele ei paku midagi, aga usun, et on inimesi, keda see huvitaks. :) Vanad tegijad jagavadki oma teadmisi seal :)
Ütlen veel, see ei puuduta neid jämme, mis siiani.
Ja mul endal muret polegi, sest kavatsen Tartu poole pinnakaid siduma minna , pole veel sidunudki ühtki elus :P Ja võib olla polegi kellelgi abi vaja sidumisel. Eesti nii väike, et keegi tunneb ikka kedagi, kes oskab jne + net abiks. Mis siin ikka. -20 väljas ja sidumispingi lamp põlema ;)
Birgit
Postitusi: 311
Liitunud: 19.04.2012, 10:06
Asukoht: Harju-Raplamaa

Re: Jämmime või ?

Postitus Postitas Birgit »

Mikk, mis sidruni Sa nüüd alla neelasid? Tule ükskord kohale, näed oma silmaga jämmi ära siis ei pea enam oletama, miks, milleks ja kellele seda tehakse. Veel parem – korralda üks ise, koos kava, visiooni ja eesmärkidega – no tegelikult, need kolm viimast ei ole üldse olulised ;) .
Jämmide positiivseks pooleks ongi see, et küsida võib kõike! Ja jumal tänatud, et meie putukasidumise spetsid leiavad aega, jõudu ja tahtmist teiste õpetamiseks.
PS! oma isiklikku – Sinu nimetatud „pundi“ üritust ei hakkaks vist keegi avalikus foorumis reklaamima.
andur
Postitusi: 131
Liitunud: 21.01.2014, 20:20

Re: Jämmime või ?

Postitus Postitas andur »

Minu elu esimene jämm ja muljed väga positiivsed! Ei peagi minu arvates keerulisemaks ajama seda asja. Igaüks saab tegeleda sellega ja küsida neid asju, mis endal parajasti huvitav. Algajana võin öelda, et siin enamus asjade kohta ei oska isegi küsida mitte. Peeneid sidumise nüansse ei oska veel küsida, kuna pole veel ühtki kala lennukaga saanud (nojah, pole ka püüdnud, aga vast varsti pääseb jõele ka). Ühesõnaga juba pikemat aega loen neid vanemaid vestlusi nagu käsiraamatut. Ise ei peagi küsima, arutelusid lugeda niisama ka põnev!

Vahepeal on netis silma jäänud, et ka korraldatakse ametlikke koolitusi vist lendõngele? Pole kunagi käinud, aga miskid kuulutused on nagu silma jäänud.
Madis
Postitusi: 551
Liitunud: 20.08.2013, 18:07
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Jämmime või ?

Postitus Postitas Madis »

Mulle viimane jämm kus käisin meeldis, sain oma paar küsimust ära küsida ja nägin/kuulasin mis teised seltsimehed toimetavad. Ega korraga palju küsimusi ja vastuseid pole ka hea, natuke peab vastuseid analüüsima ja järgi proovima enne kui uute probleemide kallale asud.
Lennuka õpitoad oleks hea mõte, aga need ei tohiks "jämmi" asenduseks olla. Aga eks aeg näitab, kas keegi võtab julguse kokku ja õpitubasid korraldama hakkab :D

Putukajämmidel võiks olla kaamera mille fookus ühe pingi lõugade peal. Neile kes ei saanud tulla saavad mõla ja pildi pärast arvutis järgi vaadata. Siis ehk tekib foorumis ka diskusiooni rohkem..
AndriPro
Postitusi: 3058
Liitunud: 19.04.2012, 07:35
Asukoht: Kahro küla mees olen.

Re: Jämmime või ?

Postitus Postitas AndriPro »

:roll: 17-l mail on Porgandi jämm... teate küll sillast sadakond meetrit allapoole. :lol:
T.H
Postitusi: 977
Liitunud: 19.04.2012, 21:15
Asukoht: Tartu

Re: Jämmime või ?

Postitus Postitas T.H »

Kui rääkida porgandist, siis põhitegijad on sellised.
Manused
IMG_2027.JPG
IMG_0138.JPG
AndriPro
Postitusi: 3058
Liitunud: 19.04.2012, 07:35
Asukoht: Kahro küla mees olen.

Re: Jämmime või ?

Postitus Postitas AndriPro »

Ma mõtlesin , et jämmil võiks arutada suvise "treeninglaagri" tegemist ja veel ühtekomateist.
Vasta