Ridvad, rullid, nöörid...

Vasta
Madis
Kontakt:

Re: Ridvad , rullid , nöörid...

Postitus Postitas Madis »

Leidsin ühe vana klaaskiud spinningu (ca 30a vana), mõtlesin, et taastan ära. Siis märkasin huvitavat käepidet, rulli saab kinnitada ükskõik kuhu käepideme ulatuses, st et saaks teha sellest lendõnge, spinningu või lendõnge-spinningu hübriidi :D

Seega küsin kas on mingit viisi kuidas toorikul lennukanööri klassi umbestäpselt hinnata, kui rõngaid pole peal?
Latt on 1.7m pikk ja suht jäme kaigas...
Ja teine küsimus, kui kõrget klassi nööri võiks maksimaalselt 1.7m lati peale panna, niiet asi toimiks ka?

Pilt
Pilt
AndriPro

Postitus Postitas AndriPro »

Lauawabriku tegemised....
Manused
Bambuse  teemas  on  valmis  üks  tipp  ja  viis  uut  planku . Liited  ,rõngad  , käepidemed  tegemisel.
Bambuse teemas on valmis üks tipp ja viis uut planku . Liited ,rõngad , käepidemed tegemisel.
Klaasfiibritest  tegin  endale  ühe  ( kalalkäimise  piltidel)  ja  kaks  tükki  lähevad  värvimisse , üks  ühekäeline ja  teine  kahekäeline.
Klaasfiibritest tegin endale ühe ( kalalkäimise piltidel) ja kaks tükki lähevad värvimisse , üks ühekäeline ja teine kahekäeline.
Puuritvu  on  tegemises  kaks . Paberi  peal  on  nad  valmis  joonistatud , nokitsen  hööveldada.
Puuritvu on tegemises kaks . Paberi peal on nad valmis joonistatud , nokitsen hööveldada.
AndriPro

Klaasfiibritest on siis kasutusele jäänud üks isetehtud 9`2" #9 lõheritv , kaks #7 põhiliselt talvised forelliridvad ja #4 7`6" scott F .

Pildil need talvised #7 ridvad.
Manused
Foto0661.jpg
AndriPro

Hommikusel rivistusel jagasin tokid liimimise , sidumise ja tuunimise vajaduse järgi . Siis mõtlesin , et peaks enda " varustajale" kirjutama pika kirja .... kiitma kui hea ja ilus ja lahke jne, jne ta on .... ja ühtlasi lisama nimekirja mida kõike kusagilt maailma avarustest vaja on. :)
Tegelikult peaks suurvee ajaks valmis tegema 10 ja poolejalase kahekäelise ... :roll:
Manused
Foto0663.jpg
AndriPro

10,5 jalase kahekäelise tüveosa on valmis hööveldatud . Ritv on Garrison 236 . Garrison ei ole oma kahekäeliste mõõte avaldanud . Aga Garrisoni sõber hr Carmichael andis ühe ridva mõõdud ühele soome meistrile ja sealt sain need mina. Jutt oli juures , et tegemist ei ole traditsioonilise lõheridvaga . Näis siis, mis sellest tuleb.
Manused
Höövlilaastud  panin  pildile  spets  sepa  jaoks ....
Höövlilaastud panin pildile spets sepa jaoks ....
AndriPro

Klaasfiiberliited bambusele . Päris uus asi see ei ole . Tehakse neid juba saksas ja kuulus Mario Woijniki paneb oma bambustele neid.
Manused
siin  siis  valmis  liimituna ....
siin siis valmis liimituna ....
ja  siin  juba  üle  "tõrvatud" Võib  olla  tuleb midagi  silmailuks + lakk.
ja siin juba üle "tõrvatud" Võib olla tuleb midagi silmailuks + lakk.
sepaonu
Kontakt:

Postitus Postitas sepaonu »

Ma saan aru, et mammapoolel on võimalus, et lased ridval pingis kandid maha, tsuskad ühenduslüli sisse, a mismoodi sa papapoole tsentreerid ja mismoodi see omavaheline ühendamine algab, kas papapoole ka bambuse ühenduses läheb kuigipalju ühest või teisest teise sisse või lihtsalt ots otsaga kokku pandud ja siis mähis ?
Mul omal primitiivsed vahendid ja jõhkrad töövõtted, pinki pole, eile tegin torust ja poltidest omale kayakikäru assi, silmajärgi käiasin toru kanti, kuna saag võltsib vähe, sulaga kleepisin kokku, ülekavaldades keevise kokkutõmbe vääramatut jõudu, silmajärgi tsentris, siis ongi tsentris, kas külamees on samasuguste töövõtetega ?
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
AndriPro

Eks see mamma ja papapoole kokkuajamine üks paras sugutegemine ole . Mul on ridvarõngaste sidumise pink tehtud . Seal ajan nad kuivalt tsentrisse , lihvin-kraabin ikka siitpoolt ja sealtpoolt . Ja kui nad kuivalt juba enam .vähem paigas on , siis läheb liimidega ja lakkidega möksimiseks. Vahepeal kuivavad 2x 24 tundi. Viimased millimeetrid ajan kuumaga paika . Need ridvad , mida endale teen , ajan kuumaga hästi kergelt S-ks.On kuidagi selline tunne , et päris sirge ritv ei ole see kõikse parem , kergelt S on nagu mugavam.
T.H

Postitus Postitas T.H »

No nii, minu ridvad on kõik sirged, just kontrollisin :shock: Need on siis mingid praagid või :twisted:
AndriPro

:lol: Praagid... :lol: Kuule T.H :roll: , ega sa minusugune maakas ei ole , kes kõvera ridvaga kalal käib :)
Vasta