Ridvad, rullid, nöörid...

Vasta
AndriPro

Re: Ridvad , rullid , nöörid...

Postitus Postitas AndriPro »

Garrisoni kahekäeline sai hommikul valmis hööveldatud , vaatan , õhtul liimin vast kokku.
Mail on kirju täis , et pulgad ja niidid on kõik postitatatud , järgmine nädal läheb suuremaks rõngaste sidumiseks. Üheksa ritva ootab rõngaid .
Lae alla jäid rippuma veel kolme ridva pilpad , vaim peale tuleb hakkan neid ka hööveldama. Ja kahekäelise tegemisest jäi üle kahe 6-jalase ühes tükis ridva materjal ootama millal tuleb see hea mõte , et mis ritvu teha.
Manused
Garrisoni  10,5 jalane  kahekäeline.
Garrisoni 10,5 jalane kahekäeline.
Ja  siit  peaks  saama  kaks  kuuejalast  ühes  tükis  ritva . Materjal  on  hea  , aga  mis ritvu  teha , seda  veel  ei  tea.
Ja siit peaks saama kaks kuuejalast ühes tükis ritva . Materjal on hea , aga mis ritvu teha , seda veel ei tea.
AndriPro

Õhtul käis kahekäeline liimipotist ja õmblusmasinast läbi .....
Manused
Foto0677.jpg
AndriPro

T.H räägib , et pinnakaaeg ei ole enam kaugel ... Töökojas käivad viimased ettevalmistused rõngaste sidumiseks ja viimaseks "kaltsulakiks" . Täna tekkis küsimus , et mis siis sellel talvel ka tehtud ? Krt , mõnijagu , kui kokku rehkendada . Kevad ja suvi saavad kalavetel igas tahes põnevad olema .
Manused
On  siin  ühekäelisi ja  kahekäelisi , bambust  ja  klaasfiibrit , isetehtud  ja  ümbertehtuid . Üks  9,5 jalane  kahekäeline  on  pildilt  puudu , testimisel. Lisaks  ripub veel  lae  all  pilpaid  ja  valmis  tehtud  materjali  on  juhuks  kui  kasvõi  kogemata  peaks  tekkima  mingi  idee  teha  üks  ritv.
On siin ühekäelisi ja kahekäelisi , bambust ja klaasfiibrit , isetehtud ja ümbertehtuid . Üks 9,5 jalane kahekäeline on pildilt puudu , testimisel. Lisaks ripub veel lae all pilpaid ja valmis tehtud materjali on juhuks kui kasvõi kogemata peaks tekkima mingi idee teha üks ritv.
ZiiN

Postitus Postitas ZiiN »

Andri kas su "ridvavabrikus" sellist ritva ka toodetakse millega saaks nii kitsastes oludes püüda:
mla.jpg
Täna hommikusel soenduskatsel jäin oma 6 jalasega natuke hätta :lol:
Eelmine hooaeg kasutaja Kimps tegi oma 9 jalasest 4 osalisest, 4,5 jalase 2 osalise ja teine 2 osa vedeles taskus koos rulliga... ebamugav toimetada aga kala tuli :)
Võibolla peaks mingi eraldi käepideme tegema ridvale, et saaks teda ka lühemana kasutada?

P.S ma ei ole massohist, et vabatahtlikult sellisesse rupsikusse ronin aga kala on palju ja suured :D
AndriPro

No Kimpsi 4,5 jalane on selgelt liiga pikk :lol: Mul on sellisteks puhkudeks Thramer 44DX , 4 jalga ja 3 tolli , heidab seda nööri , mille peale paned . #4 -#6 . #6 lühikese heitepeaga nöör on parim , nt vibe 65 või barrio smallstream . Forelli pole sellega püüdnud , aga harjust ja turba olen . Kilo ümber turva paneb nagu koolipoisi nurka.
Manused
Foto0683.jpg
Foto0684.jpg
T.H

Postitus Postitas T.H »

4 jalga sellistes oludes on minuarust ikka jube pikk viba. Mull üks aastakümneid vana kadakane peipsi sikuskavars nii jalg kopikaga,sellest peaks lennuka tegema. Sellisel varrel on kama, mis klassi nöör seal otsas ripub :lol:
ZiiN

Postitus Postitas ZiiN »

Jah T.H mõttel on jumet... seal kraavis need kõige suuremad kipuvad alati jalgevahelt läbi ujuma, kui sellele peipsi kadakale veel lutsumänd külge riputada siis võidab iga tõmbega :lol:

Aga peaks proovima seda lisakäepideme varianti... Eks see toime tummisemaks läheb aga küll nööriga saab kompenseerida :)
AndriPro

Ridvategemise juures on sihuke lugu , et kuni jalg pikemaks laseb teha , pane aga juurde , aga lühemaks tegemisel tuleb lihvima hakata. Sellised kraaviridvad on parimad ikka bambus või klaasfiiber . Eagle claw ritv võta , 8jalga 2-osaline ,alumisest osast saad kodus kummipuule tugikepi , tipust saab teha kiiresti ja odavalt 3,5-4 jalase kraaviridva . Klaasfiibrit saab vajadusel lihvida , süsiniku lihvimisest ei tule midagi välja.
AndriPro

:roll: Õhtul tegelesin natuke matemaatikaga..... panin Ziini idee painduma ja klassidesse . No võiks olla ikka 4-jalane , klass võiks olla ikka 5-6 , igaks juhuks ... Tüveosa 2-3 tolli pikem kui tipuosa , annab tundlikust ja heitmisele täpsust ...
Hommikul läks uni ära , käisin töökojas , ja siin see toorik on . Mithelli klaasfiiber , veidi võiks tipuosa lihvida ... käepide ja rõngad külge ja kalale . Heh , simpel 8-) .
Manused
Foto0688.jpg
Foto0687.jpg
vii

Postitus Postitas vii »

ZiiN kirjutas:Andri kas su "ridvavabrikus" sellist ritva ka toodetakse millega saaks nii kitsastes oludes püüda:
mla.jpg
Täna hommikusel soenduskatsel jäin oma 6 jalasega natuke hätta :lol:
Eelmine hooaeg kasutaja Kimps tegi oma 9 jalasest 4 osalisest, 4,5 jalase 2 osalise ja teine 2 osa vedeles taskus koos rulliga... ebamugav toimetada aga kala tuli :)
Võibolla peaks mingi eraldi käepideme tegema ridvale, et saaks teda ka lühemana kasutada?

P.S ma ei ole massohist, et vabatahtlikult sellisesse rupsikusse ronin aga kala on palju ja suured :D
Ziin, sellel jõel ei ole midagi viga, mina majandasin 8.5 ja 9 jalase ridvaga sellistel jõgedel. Järvamaa foralli jõed enamus kõik sellised või tsipa hullemad. Alles hiljuti soetasin omale 6 jalase. Tõsi, 8.5 ja 9 jalasega tihti püüdsin ka linde ja oravaid puu otsast aga vees oli putuk ikka rohkem. Kui lehvitamine viia vertikaalist horisontaali siis annab ka sellistel jõgedel mugavalt toimetada (aga mida mina rohelisena veel teha ei oska)
Vasta