Kust see tarkus tuleb? Eks ikka jõe äärest.....
Kust see tarkus tuleb? Eks ikka jõe äärest.....
Varakevadine aeg , lumi jõe ääres veel põlvini ..... Läks siis mees lendõngega kalale.... Jõe ääres tuli teine kalamees juurde ja küsis : Näed sa mõnda putukat lendamas? ...... Endal spinna otsas neoonkollane lant..... Oleks tahtnud küsida , et oled sa jõest saanud mõnda neoonkollast kala?
Re: Kust see tarkus tuleb? Eks ikka jõe äärest.....
Ja oleks pidand ka küsima. Edaspidi küsi kindlasti. Olen ikka seda meelt, et loll küsimus peaks saama sama lolli vastuse.
Erinevatest kalastustehnikatest loodan enim õnnele...
Sinna on juba mõni aasta tagasi..... Tuleb mees Tartu kalastustarvete poodi ja seletab õhinal , et kus latikas võtab praegu ..... Poemüüja küsib , et mida võib siis pakkuda , ussi või matõlli? Või mingit sööta? ....... Ei , ei anna neid kolmehaaraseid konkse.... neid suuremaid....
See oli veel enne seda , kui Emajões see latikatragimine ära keelati....
See oli veel enne seda , kui Emajões see latikatragimine ära keelati....
Tuutu, ole õnnelik et sa ei oska lollilt küsida. Ja targad ei naera õnnetute üle.tuutu kirjutas:Ja oleks pidand ka küsima. Edaspidi küsi kindlasti. Olen ikka seda meelt, et loll küsimus peaks saama sama lolli vastuse.
Läks mees forelli püüdma ...... Jõe ääres astus ligi teine kalamees ja ütles ....... Mis sa seda värvilist kummivoolikut siin leotad , osta endale kalalkäimiseks korralik varustus ......
Ei tea palju see korraliku varustusega mees kala sai sel päeval , aga "kummivooliku" leotaja sai 4 kala.
Ei tea palju see korraliku varustusega mees kala sai sel päeval , aga "kummivooliku" leotaja sai 4 kala.
Kevadise suurvee aeg ..... Läksin pealelõunat jõe äärde , seal kaks kohalikku külameest juba ees ja seltskonnaga ühines veel üks võõras meest . Noh , hakkasime siis riistu sättima , võõras mees nägi minu käes lendõnge , kus siis tuli seda õpetust....... et kes siis suurveega lendõngega püüab , lendõng on ikka selle jaoks ja tolle jaoks .Tegin tõsise "publiku" näo pähe ja kuulasin , kohalikud külamehed muigasid....
Õpetused ära kuulatud , hakkasime siis püüdes vanast sillast allavoolu minema... Kõige ees kohalikud külamehed , siis võõras mees ja lõpuks siis mina.Saime natuke mindud , mul pooleteisekilone otsas . Tegi ilusat sõitu ja mehed tulid vaatama. Võõras mees hakkas kokutama , et vaat kus krt , saab jah suurveega lendõngega kala...... Kohalik külamees lisas veel juurde , et suurveega jah ja sealt , kus just olid kolm meest spinnadega üle käinud.....Siis oli võõras mees sunnitud tunnistama , et ega ta sest lendõnge püügist tuhkagi ei tea küll . Aga " õpetust" jagus mulle pea pool tundi.....
Õpetused ära kuulatud , hakkasime siis püüdes vanast sillast allavoolu minema... Kõige ees kohalikud külamehed , siis võõras mees ja lõpuks siis mina.Saime natuke mindud , mul pooleteisekilone otsas . Tegi ilusat sõitu ja mehed tulid vaatama. Võõras mees hakkas kokutama , et vaat kus krt , saab jah suurveega lendõngega kala...... Kohalik külamees lisas veel juurde , et suurveega jah ja sealt , kus just olid kolm meest spinnadega üle käinud.....Siis oli võõras mees sunnitud tunnistama , et ega ta sest lendõnge püügist tuhkagi ei tea küll . Aga " õpetust" jagus mulle pea pool tundi.....
vii kirjutas:Tuutu, ole õnnelik et sa ei oska lollilt küsida. Ja targad ei naera õnnetute üle.tuutu kirjutas:Ja oleks pidand ka küsima. Edaspidi küsi kindlasti. Olen ikka seda meelt, et loll küsimus peaks saama sama lolli vastuse.
Oskan vabalt lolle küsimusi esitada. Aga see tuleb aint teadmatusest(ka teadmistejanust), mitte soovist ironiseerida kellegi püügiviisi üle. Sest imelik on kuulata vahel "tarkust", mis mõne inimese suust voolab, eriti siis, kui ta arutleb või kritiseerib midagi, millest ise muffigi ei jaga.
Sul õigus, targad ei peaks naerma õnnetute üle. See polnud mul plaaniski. Aga pisut peaks korrale küll kutsuma, kui see eelpool mainitud "tarkus" taas voolama hakkab...
Erinevatest kalastustehnikatest loodan enim õnnele...
Toredad lood....aga miks sel kõige "ärapanemise"maik küljes on?Imestate siis veel,et miks on levinud arvamus,et lendõngitsejad end teistest kalameestest paremaks peavad.
Ärapanemise maik ? Nojaa .... kuidas see ütelus oligi .... eks igaüks mõtleb enda rikutuse tasemel , nii või ? Ise üritan nendesse lugudesse , mis mind jõe ääres häirivad , sisse kirjutada "mõtlema panevat maitset".
Praegu tuli meelde , kui kalastasin Vigala jõel , oli seal vast nii 15 õngemeest. Kõigil niisugused 6-8m latid peos. Provokaator , nagu ma olen , võtsin muidugi 6-jalase ridva , lühemat lihtsalt polnud. Püüdsime pool päeva , uudistati üksteise ritvu ja rakendusi , lõõpimist ja nalja kui palju ja kellelgi ei tulnud nagu pähegi teist meest maha teha ja " tõsimeelseid" õpetusi jagada. Oli jube hea tunne sealt koju sõita . Samas oleks võinud ju 1 " must lammas" kena päeva ära rikkuda.
Praegu tuli meelde , kui kalastasin Vigala jõel , oli seal vast nii 15 õngemeest. Kõigil niisugused 6-8m latid peos. Provokaator , nagu ma olen , võtsin muidugi 6-jalase ridva , lühemat lihtsalt polnud. Püüdsime pool päeva , uudistati üksteise ritvu ja rakendusi , lõõpimist ja nalja kui palju ja kellelgi ei tulnud nagu pähegi teist meest maha teha ja " tõsimeelseid" õpetusi jagada. Oli jube hea tunne sealt koju sõita . Samas oleks võinud ju 1 " must lammas" kena päeva ära rikkuda.
Nojaa...Tuli omalgi üks lugu meelde.Nimelt ühe veebruari varahommikul landiga kalastades sättisin end just minekule kui jõe äärde saabus mees lendõngega.Tol ajal oli mu huvi selle püügiriista vastu just ärkamas ja uurisin siis kõige kohta.Kui avaldasin levinud võhiklikku arvamust,et sellega saab püüda vaid lagedatel lõikudel,läks härra päris närvi ja selgitas,et seda kõik arvavad ja on teised heitetehnikad jne....Järgmise päeva varahommikul olin taas samal lõigul ja läksin lendõngitseja jälgedes...mis pöörasid tagasi just seal,kus kallas võsaseks muutus.