Putukad 2012 hooajaks
Re: Putukad 2012 hooajaks
Eila sai siis hailisi konksule punutud, kuigi õiget konksu polnud, siis sai avatud särjelkäigu kohver ja sealt suvalisi nr. 6-si pinki pandud, väiksemaid kah polnd ja tuhinat maha suruda ka ei suutnud aga reedel linna, siis saab miskit paremat konksu tuua.
Aga kui vaadata seda kontrastipommi, siis natuke nagu roosat ja natuke nagu kollast ja oranzi, kas siis kui "lampi vilgutab" või,
Aga kui vaadata seda kontrastipommi, siis natuke nagu roosat ja natuke nagu kollast ja oranzi, kas siis kui "lampi vilgutab" või,
Kollast seal putuka peal pole . See , mis kollasena tundub on lahja oranž . Et mis oludesse ? Keha motiiv laenatud , püügiandmete järgi toimib iga ilmaga , ei taha musta jõepõhja , Saba roosa , tuulekarvad lillad , tiib punane valge triibuga . Kui vesi selgem võiks taevas pilvine olla , aga kui jõevesi hägune või soopruun , siis pole vahet mis ilm on. Plaan oli teha putukas pea igale ilmale ja iga ilmaga see ka ligunema läheb , näis siis missuguse ilmaga kalal huvi tekib.
Karvased sõbrad
- Manused
-
- 2.jpg (115 KiB) Vaadatud 19204 korda
-
- karvased sõbrad.jpg (138.69 KiB) Vaadatud 19204 korda
Mõned vihjed , kui siduda bucktail putukat . Tiib soovitavalt 20 karva . Kui hakkasin siduma neid , siis lausa lugesin , et rohkem ei saaks , nüüd ..... läheb nagu läheb. Konksu silma ja putuka pea vahele peab saama siduda 0,45-0,5 tamiilist sõlme. Et milleks ? Üks asi on putuka värvid , teine asi on see kuidas ta ujub . Vot need 20 karva tiivas ja jupike tühja maad konksu silma ja putuka pea vahel parandavad seda ujumist kõvasti
- Manused
-
- P9170679.JPG (160.78 KiB) Vaadatud 19184 korda
selle 20 karva jutuga olen ma üldjoontes nõus aga mitte Hailide puhul. kui vaadata originaal-Hailide pilte ja lugeda sidumisõpetust, siis sinna tuleb neid just vastupidi rohkem panna (ja laiali vajutada), see annab parema ujumise ja hõljumise meres. pole ma nüüd eriline meister, et ise sõna võtta, toetun vaid internetitarkusele, kuid selline rammus Haili on mulle merest ühe (alamõõdulise) merika otsa toonud. lõhe- ja forelliputukad aga seon minagi meelsasti hõredad, on endal ilusam vaadata ning tundub ka kaladele paremini peale minevat...AndriPro kirjutas:Mõned vihjed , kui siduda bucktail putukat . Tiib soovitavalt 20 karva . Kui hakkasin siduma neid , siis lausa lugesin , et rohkem ei saaks , nüüd ..... läheb nagu läheb. Konksu silma ja putuka pea vahele peab saama siduda 0,45-0,5 tamiilist sõlme. Et milleks ? Üks asi on putuka värvid , teine asi on see kuidas ta ujub . Vot need 20 karva tiivas ja jupike tühja maad konksu silma ja putuka pea vahel parandavad seda ujumist kõvasti
lauri
Jah , putukasidumises saab vabalt olla erimeelt .Kuna endal need merekogemused nirud ( 2 merikat, üks lõheputukaga , teine Hailiga) , siis olen ikka uurinud seda asja ühelt rootsis elavalt soomlaselt. Sel on küll need Hailid nii hõredad , et minagi paneks sinna mõne karva juurde.
Mul mõned Karuvaara seotud hailid. Lugesin ära, karvu umbes kolmkümmend, valged ja kollased segamini, arvult pooleks enam vähem. Aga on ka lisaks kollast flashaboud vist, neidki tükki ehk 12. Ja siiski tundub see tiib suht õhuke.
Erinevatest kalastustehnikatest loodan enim õnnele...
Eks bucktailil ja bucktailil ole vahet ka , ühel sabal karvad nagu traadid , teisel pole karva ollagi . Mul head toimivad värvid , punane ja kingfisher . Kui paned 5 karva punast ja 15 kingfisherit , siis tundub , et enam-vähem pooleks on punane ja sinine. Punasel sabal on karvad ikka tõsised "traadid".
Miks mina jääks selle õhukese haili variandi juurde ? Merikat püüad ju kui vesi selge , sogaga pole midagi teha. Arvan et selges vees ei pea seda kraami seal konksu peal nii palju olema. Hailil on pea punane . Kui putukal on pea punane , siis see on märk sellest , et putuk on mõeldud selgesse vette. Lõheputukatest nt . doctori seeria , rusty rat jne...
Ja muidugi ikka see ujumise jutt . Putuk peab vees seisma ilusti ja uppuma ilusti . Lootust kala saada suureneb kohe kõvasti. Lõheputukatel on need klassikalised mõõtmed . Ega need silmailu jaoks ei ole , klassikaliste mõõtudega putukas ujub õieti , st, et püüab.
Miks mina jääks selle õhukese haili variandi juurde ? Merikat püüad ju kui vesi selge , sogaga pole midagi teha. Arvan et selges vees ei pea seda kraami seal konksu peal nii palju olema. Hailil on pea punane . Kui putukal on pea punane , siis see on märk sellest , et putuk on mõeldud selgesse vette. Lõheputukatest nt . doctori seeria , rusty rat jne...
Ja muidugi ikka see ujumise jutt . Putuk peab vees seisma ilusti ja uppuma ilusti . Lootust kala saada suureneb kohe kõvasti. Lõheputukatel on need klassikalised mõõtmed . Ega need silmailu jaoks ei ole , klassikaliste mõõtudega putukas ujub õieti , st, et püüab.
tuutu, Karuvaara pole ju see 'õige' mees eks pildid natuke ka petavad aga kui vaadata http://www.perhokalastajat.net/keskuste ... php?t=4793 ja lugeda seal antud õpetusi, siis tundub küll rohkem kui 30 karva kokku tulema. samas, ma ei vaidle, ei ole mina neid karvu kunagi nii täht-tähelt lugenud, panen sellise pundi nagu parajasti hea tundub. tuleb küll tunnistada, et sidumist alustades olid pundid märksa tummisemad kui nüüd, see näitab loodetavasti natuke ka arengut
lauri
lauri
Mina panen ka niisuguse pundi nagu parasjagu hea tundub ja siis võtan 5-6 karva vähemaks Igasugu "sädelust " 2-4 karva.