Ridvad, rullid, nöörid...

Vasta
Matu
Postitusi: 26
Liitunud: 22.03.2016, 10:18
Asukoht: Tallinn

Re: Ridvad , rullid , nöörid...

Postitus Postitas Matu »

ZiiN kirjutas:Andri sa mõtled seda Balzeri komplekti http://img.pecheur.com/fly-combo-balzer ... -46659.jpg ?
Sõbral on selline olemas ja ka mina sain oma esimese lennuka-kala sellega. Vision Vibe 5/6 tegi ta vägagi ballistiliseks, nüüd võetakse seda ainult riigipühadel ja muudel tähtsatel päevadel kätte :) Iseloom on ridval täitsa olemas, niiet pulli saab selle raha kindlasti piisavalt!
Hei,

Mina üks õnnetu lendõnge komplekti omaja...
Tegu sama komplektiga, mis ülevalpool mainitud, Balzer Modul Fly.
Oskab keegi öelda, kas selle valmis komplektiga on üldse võimalik püüda või on ta täitsa mööda? Soetasin ma ta juba eelmisel aasta. Suure tuhinaga koolitasin ennast paar tundi yuutuubis ja hooga välja "õpitut" katsetama. Ei saanud mina seda nööri lendama, kõik tundus kuidagi nii vale. Olgu öeldud, et ma ei proovinud lihtsalt seda jämedat nööri lennutada vaid sidusin sinna otsa jupi tamiili ja sinna omakorda putuka. Võib olla läks asi valesti juba sellel hetkel? Üks kõik kuidas ma ritva ei vibutanud, putukas ei lennanud. Vähemalt mitte piisavalt ilusti ja kaugele vaid langes plöraki mu jalge ette maha.
Peale seda ma rohkem temaga mänginud ei ole, panin nurka seisma ja on seal olnud praeguseni. Kevade saabudes, mõtlesin, et teen veel mõne katse ja kui ikka asja ei saa, jääb see komplekt seinakaunistuseks.

Tänud :)
Kimps
Postitusi: 63
Liitunud: 06.12.2014, 00:36

Re: Ridvad , rullid , nöörid...

Postitus Postitas Kimps »

Matu, ära mata mõtet maha. Ma otsin ka kunagi oma esimeseks komplektiks sama kaika (ketas oli mingi metallist kolakas ja hetienöör oli valge, millel reaalselt polnud võimalik tuvastada pead, oleks nagu olnud ainult jooksunöör), igatahes Vison Vibe 5/6 pani selle kaika tööle ja nüüd teinegi kord olen sellega püüdmas käinud. Dam-i Forresteri #7 nöör töötas ka täitsa edukalt selle peal. Mis minu meelest kehva on on otsarõnga läbimõõt, kui huvi ja viitsimist võiksid selle suurema vastu vahetada. Alustamiseks vast pole kõige parem, aga kui tehnikat juba on siis on väga pull kaigas, kindlasti jäta alles. Mis kandi mees oled? Võib ju kuskil jõe kaldal trehvata ja paar õpetussõna jagada, Balzerimehed peavad ikkagi kokku hoidma :D
AndriPro
Postitusi: 3058
Liitunud: 19.04.2012, 07:35
Asukoht: Kahro küla mees olen.

Re: Ridvad , rullid , nöörid...

Postitus Postitas AndriPro »

:roll: Mehed , te räägite siin praegu ühest parimast klaasfiibrist , mis minu kätte kunagi sattunud. Sama plangu peale tegin ka kahekäelise. See poes müüdav komplekt on kahjuks jah mingi kokkuhoiukomplekt. Vahetasin esimesel aastal tipurõnga ja juhtrõnga , sel talvel vahetasin ka käepideme . Kergema rulliga heidan Varivas Airsi #8 ja raskema rulliga SA Aircel DT #7.
Manused
Selline  näeb  see  ritv  välja  peale  vigade  parandust . Tegija  , ma  ütlen.
Selline näeb see ritv välja peale vigade parandust . Tegija , ma ütlen.
AndriPro
Postitusi: 3058
Liitunud: 19.04.2012, 07:35
Asukoht: Kahro küla mees olen.

Re: Ridvad , rullid , nöörid...

Postitus Postitas AndriPro »

:roll: Aga muidu tegelen täna Hardy keppidega . Alumine on mind juba orjanud Koh-i-noor ja ülemine CC de France , millega katsun koostööd leida.
Manused
Foto0002.jpg
T.H
Postitusi: 977
Liitunud: 19.04.2012, 21:15
Asukoht: Tartu

Re: Ridvad , rullid , nöörid...

Postitus Postitas T.H »

Seda ridvaarutelu Balzeri ümber oli tore lugeda. Algaja jaoks võimatu ja kogenud mehe jaoks parim. Ise arvan, et tõde on jällegi kusagil vahepeal.Alustada selle ridvaga pole vast kõige lihtsam,samas omades kogemusi ja oskusi, siis olen nõus,et selle ridvaga on üpriski tore mängida. Kõik oleneb asjaoludest.Olen näinud mitmeid ritvu omanikku vahetamas puhtalt kogemuste puudumise pärast.Kindlasti on nii mõnelgi hiljem kahju olnud.Sellepärast soovitaks kõigile asja rahulikumalt võtta ja mitte väga rapsida.Mõelda, arutada,nõu küsida,proovida jne.Kiiret ju pole.Lendõng on piisavalt tehniline ala ja siin pole korraks proovimisega kahjuks või õnneks midagi ära teha.Nii et kannatust ja kõik tuleb omal ajal või natuke hiljem.
AndriPro
Postitusi: 3058
Liitunud: 19.04.2012, 07:35
Asukoht: Kahro küla mees olen.

Re: Ridvad , rullid , nöörid...

Postitus Postitas AndriPro »

:roll: Vahepealne tõde .... see ongi see "saab hakkama".
Üks mees püüab ainult rullheitega , teine speyheitega ja kolmas ainult "saeb" . Kus vahepeal see tõde on ? Jõe ääres on ilus vaadata kuidas kõlisevate fast ridvadega rullitakse ja nuudlitega üritatakse pinnakaga püüda .... saab hakkama , no miks ei peaks saama.
Minuarust on tõde see , et ostes poest esimese ettejuhtuva ridva , seejärel koolitades end juutuubis , on jõe äärde jõudes nutulaul lahti , ei saa hakkama.
Kui oled forelli püüdnud kogu aeg wollyga , ei tea midagi striimeritega püügist , ega lõheputukaga püügist , ega pinnakaga püügist , saad kala palju saad , saad hakkama. Täpselt sama on ritvadega .Alles proovides ja õppides saad teada mis on ridva ja ridva vahe . Kui palju üks ritv annab juurde täpsust , kui palju lihtsam on teise ridvaga putukat mängitada , rääkimata mugavusest , püügikaugusest . Kui lihtsalt saab ühte ritva püüdma panna striimeritega ja pinnakatega , teise ridvaga on see võimatu.
Asjad on omavahel kõik seotud . Ennem kui midagi ostma hakkad , tuleb mõelda ikka kuhu , miks ja milleks .Uurida ja küsida .
T.H
Postitusi: 977
Liitunud: 19.04.2012, 21:15
Asukoht: Tartu

Re: Ridvad , rullid , nöörid...

Postitus Postitas T.H »

Andri,sõbrakene,üks ja ainus tõde pole alati see parim lahendus!Vahepealse tõe all pidasin silmas seda, et sinu jaoks parim ritv ei pruugi olla seda minu jaoks nagu ka minu jaoks olev parim võib kellegi kolmanda täiesti külmaks jätta.Ometigi võib tegu olla väga heade ritvadega.Vastasel juhul,tuginedes ühele ja ainsale tõele,püüaksid kõik ühe ja sama ridvaga.On erinevad soovid,taotlused,nägemused,tõed,hakkamasaamisega pole siin midagi pistmist.Või kui ongi, siis algajal on ka ülihea asjaga alustamine ikkagi vaeva nõudev,kogenud püüdja saab aga tõepoolest pea kõikidega 'hakkama'.
AndriPro
Postitusi: 3058
Liitunud: 19.04.2012, 07:35
Asukoht: Kahro küla mees olen.

Re: Ridvad , rullid , nöörid...

Postitus Postitas AndriPro »

Toomas , sõbrakene , ritvu ei tehta meeldimise järgi , vaid ikka konkreetse otstarbe järgi . Mulle meeldib ... see on kõige mugavam vabandus kui ei viitsi või ei taha õppida . Ja ritvu on palju erinevaid ikka selle pärast , et olusid kus kalastatakse on miljooon ja pealegi veel. Parim ritv saab olla konkreetsetele oludele , mitte sulle , ega mulle . See , kui mina kasutan speyheideteks tihtipeale hoopis haugiritva on minu kiiks (loe hakkamasaamine) , mitte parim lahendus.
Tuginedes ühele ja ainsale tõele püüavad peaaegu kõik erinevate ritvadega sellepärast , et olud kus püütakse on erinevad . Isegi meil eestis on seda erinevust küll ja veel. Ja isegi kogenud püüdja ei saa hakkama tihtipeale vaid üritab valida oludesse midagi niisugust , millega hakkama saab.(Minul värske eelmise aasta kogemus kui üritasin Koiva peal asendada nümfiritva küll ühe ja teise ja kolmandaga. Lõppes sellega , et hööveldasin nümfiridva ja kala hakkas tulema . Ja sel talvel hööveldasin veel kaks nümfiritva , et enam ei tekiks lolli mõtet midagi asendada)
Tagasi tulles selle Balzeri ridva juurde . See on nn. allrounder. Ridvale juurde kaks nööri ja see katab väga suure osa oludest. Toimelt piisavalt aeglane , et sobida algajale . Miinus ... ja suur miinus on see missugusena seda müüakse.On ridva peal vigu ja komplekteerimine ei kannata kriitikat.
T.H
Postitusi: 977
Liitunud: 19.04.2012, 21:15
Asukoht: Tartu

Re: Ridvad , rullid , nöörid...

Postitus Postitas T.H »

Absoluutselt ei saa aru mida sa konkreetselt minule püüad selgeks teha,minugipoolest,lepime siis kokku,et ritvadest ja mis ja milleks ja kuhu ei tea ma mütsigi.Püüan siis meeldivuse järgi valitud asjadega hakkama saada ja tähtsamatel teemadel mitte targutada.Mõne kalapildi võin ehk aegajalt lisada,kui teinekord jõel õnne peaks olema.
Matu
Postitusi: 26
Liitunud: 22.03.2016, 10:18
Asukoht: Tallinn

Re: Ridvad , rullid , nöörid...

Postitus Postitas Matu »

Oho, tänud kõigile kiire ja informatiivse tagasiside eest :)
Puhkisin tolmu maha ja vaatasin asja uuesti üle. Nöör on valge, tõmbasin ta kõik rullilt maha, et kontrollida, kas on ikka õiget pidi peal ja vahet vist väga pole, ta on tõesti ühtlaselt jäme. Rulliks on mingi plastikust tegelinski, ühtki kirja peal pole, peale logo. Võib olla spetsid teavad, millega täpsemalt tegu. Loodetavasti seda esialgu välja vahetama ei pea.
Jõe äärde ma lendõngega ei satu, üritaks esialgu tasasel ja lagedal maal mingi tehnika omandada. Asun ma Tallinnas ja lisasin selle ka profiili :)
Madis, kes sa mulle PSi saatsin. Ma ei saa kahjuks PS'le vastata, foorum ei lase kuna pole piisavalt postitusi teinud.
IMG_20160322_231019468-1.jpg
Vasta