Ridvad, rullid, nöörid...

Vasta
AndriPro
Postitusi: 3058
Liitunud: 19.04.2012, 07:35
Asukoht: Kahro küla mees olen.

Re: Ridvad , rullid , nöörid...

Postitus Postitas AndriPro »

:roll: Kõik bambusekepid on enam-vähem ... aga näpud sügelevad ... Mõtlesin , et ammusest ajast on plaan uuesti teha klaasfiiber lõheritv 9´2" # 8-9 . Ajaga pisut targemaks saanud vahetaks rõngad , teeks käepideme pisut ümber ... Hommikul häälestasin ennast klaasfiibri lainele ...
Manused
Seisavad  nurgas , koguvad  tolmu ... Võib-olla  mingis  meeltesegaduses  käin  suve jooksul  nendega  isegi  korra  kalal.
Seisavad nurgas , koguvad tolmu ... Võib-olla mingis meeltesegaduses käin suve jooksul nendega isegi korra kalal.
Foto0002.jpg
AndriPro
Postitusi: 3058
Liitunud: 19.04.2012, 07:35
Asukoht: Kahro küla mees olen.

Re: Ridvad , rullid , nöörid...

Postitus Postitas AndriPro »

lauri kirjutas:
Birgit kirjutas:..ja, et segadust veel suuremaks ajada :) pakun ka variandi - kisud nöörilt mõne cm plastikut maha ja teed allesjäänud osale surgeon või perfection vms sõlmega ilusa aasa
see töötab veel eriti hästi, kui siis plastiku ja sõlme vaheline ala Aquasure vms. liimiga katta, ei jää midagi rõngastesse ka kinni ja kestab kauem. ma ise seda lahendust mitmeid kordi kasutanud, täitsa meeldis.
Selle versiooniga õnnestus mul üks uppuv liider koos selle aasaga läti võpsikusse saata . :roll: Võib-olla viga minus. Teine liider , mis sinna samusesse võpsikusse lendas oli pea tutikas rio trout vabriku aasaga . Võttis selle vabriku aasa ja läks see liider....
AndriPro
Postitusi: 3058
Liitunud: 19.04.2012, 07:35
Asukoht: Kahro küla mees olen.

Re: Ridvad , rullid , nöörid...

Postitus Postitas AndriPro »

:roll: Alustuseks lõikasin kõik sidemed , rõngad ja käepideme maha.... Nüüd on kuklakratsimise aeg ... ja siis panen uuesti kokku. 9 jalga 2 tolli ja heitis #9 nööri... selles osas ei muutu midagi , heitmine ise läheb vast veidi kergemaks.
Manused
Foto0001.jpg
Foto0002.jpg
tamma
Postitusi: 39
Liitunud: 09.03.2014, 21:53

Re: Ridvad , rullid , nöörid...

Postitus Postitas tamma »

Fiiber vs bambus. Võimalik, et seda on siin foorumis kommenteeritud, arutatud, aga tahtsin küsida, et mis neil (lisaks hinnale) peamised erinevused on, plussid-miinused? Mõtlen siin lühemale 4 klassi ridvale kuivale putukale ja väiksematele niredele. Andri, sa mingi hetke tegid fiiberritvu ka, aga nüüd ainult bambust?
Birgit
Postitusi: 311
Liitunud: 19.04.2012, 10:06
Asukoht: Harju-Raplamaa

Re: Ridvad , rullid , nöörid...

Postitus Postitas Birgit »

Nöörijutu jätkuks lisaks juurde, et ühe teise firma vabrikuaasa suutsin ka mina katki teha, õnneks jäid muud alles. Ostetud braided loop’id on ilusad ja lihtsad aga minul hakkab „sleev“ pikemal kasutamisel nööri murdma. Ziini jämmil näidatud juuksesirgendajaga sulatamine tundub hea ja lihtne . Ziin võiks sellest õppevideo teha, loomulikult koos põhjendusega naisele, miks on vaja kasutada juuksesirgendajat plastiku sulatamiseks :)
NB! turul on ka sellise plastikuseguga nööre, mis ei sula korralikult.
Matu, kasuta seda, mis meeldib ja ma võin šokolaadi peale kihla vedada :), et niikuinii proovid paari aasta jooksul läbi erinevad variandid. Oluline, et aegajalt viskad ühendustele pilgu peale ja vajadusel parandad.
Madis
Postitusi: 551
Liitunud: 20.08.2013, 18:07
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Ridvad , rullid , nöörid...

Postitus Postitas Madis »

Mina teen termorüüzi ja gaasitinutuskolviga aasad. Pildil kaks nööri millel monofiilist core, natuke oli raskem teha aga tehtud sai.

20160401_203035.jpg
Matu
Postitusi: 26
Liitunud: 22.03.2016, 10:18
Asukoht: Tallinn

Re: Ridvad , rullid , nöörid...

Postitus Postitas Matu »

Ma kuhugi poodi pole jõudnud, et need braided loopid osta, täna jõuan vist salmost läbi hüpata. Aga enam pole palju minna, et ma oma komboga vee äärde saaks, väike elevus juba sees. Alusnööri mul muidugi vaja ei läinudki, lendnöör ei mahtunud enam rulli peale ära. Panin ilma alusnöörita ja siis ka suhteliselt täpselt mahtus see 25m sinna ära. Kahtlaselt väike rull on...

Et jutt otsa ei lõpeks, tulistan veel paar algaja küsimust :D
Leadri jämedasse otsa seote ka aasa onju, näiteks perfection loop knotiga? Peenema otsaga sama lugu ja siis aasa külge seote tipeti endale meelepärase sõlmega? Tipeti otsa putukas samuti sõlmega ja iga kord, kui putukat vahetada, tuleb ka uus sõlm või on mingi lõksu lahendus olemas? :)
sepaonu
Postitusi: 1487
Liitunud: 18.08.2012, 09:29
Asukoht: ingliste
Kontakt:

Re: Ridvad , rullid , nöörid...

Postitus Postitas sepaonu »

See leadri asi sul õige, mõnel olemas jämedamas otsas aas, mõnel pole, siis teed ise. Peenemas otsas võid samamoodi aas-aasaga jätkata selles mõttes, et enamus teeb nii, et koonusleadri otsa aas, sealt aasaga tipet edasi. Mina ise kasutan rõngaid leadri ja tipeti vahel
http://tightline.ee/vi-idoc_edit+i158084
neid võid muidugi igalt poolt mujalt ka osta, ma ei imestaks, kui need salmos ka olemas. Koonusleadrit võid lühendada ka. Võid monodest või fluorodest ise sõlmida. Eile püüdsin sõbraga, kes koonusleadrit ei kasuta, salmo odav ritv, maailma kõige odavam nöör, tasapaks poolteist metra fluorot otsas, ega väga hästi sirgeneda ei taha, a tal käe sees viske lõpus väike kergitus, kõik langeb vette kenasti. Nende leadritega veel sada trikki ja võimalust, kõige olulisem, millest peaksid alustama, on see, et raskele putukale jõhkram leader, kergemale putukale peenem, sellest saad ise ka kohe aru, et kui paned miski 0,18 otsaga leadri ja jõhkra wolly otsa, siis ta ei lenda lihtsalt, pole mõtet ennast süüdistada vaid sobilik leader panna. Ma alguses vahtisin ka neid leadreid ja halligi aru ei saanud, teadjamad siis õpetasid.
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
AndriPro
Postitusi: 3058
Liitunud: 19.04.2012, 07:35
Asukoht: Kahro küla mees olen.

Re: Ridvad , rullid , nöörid...

Postitus Postitas AndriPro »

tamma kirjutas:Fiiber vs bambus. Võimalik, et seda on siin foorumis kommenteeritud, arutatud, aga tahtsin küsida, et mis neil (lisaks hinnale) peamised erinevused on, plussid-miinused? Mõtlen siin lühemale 4 klassi ridvale kuivale putukale ja väiksematele niredele. Andri, sa mingi hetke tegid fiiberritvu ka, aga nüüd ainult bambust?
Küll ma neid fiiberritvu praegu ka teeks , aga pole fiibrit . Venest sain paar aastat tagasi midagi ... nüüd pole sedagi . Mingi valmis plankude peale tegemine ei istu mulle hästi . Bambuse materjali veel jagub mõneks ajaks. Minu jaoks pole ridval ega ridval mingit vahet . Kogu küsimus on selles , kas kasutad seda ritva õieti , kas oskad õieti kasutada .Kas oskad ridva omadustele sobivat nööri leida ... jne , jne .
Bambuse eelis minu jaoks on see , et kui juhtub midagi , saan kiiresti parandatud . Kui ei meeldi , siis põlve peal pooleks ja ahju ... , hööveldan uue .
4 klassi pinnakaritv võib olla mis tahes materjalist ... süsinik , klaas , bambus , kõik toimivad. Igaühega neist läheb mingi aeg harjumiseks , nööri leidmiseks , mis iganes... Kindlasti mõjutavad ridva valikut veel kõrvalsoovid ... nt kas tahaks veits eputada .Ainuke asi , mida soovitaks , on see , et vali ritv mis heidab 4 DT või 5 WF nööri. 3DT ja 4WF on ikka päris viidikapiits.
Klaasfiiber 4 on mul scott f , bambustest sobiks pinnakaridvaks gillum , leonard , dickerson , 6-7 jalga pikad.
Madis
Postitusi: 551
Liitunud: 20.08.2013, 18:07
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Ridvad , rullid , nöörid...

Postitus Postitas Madis »

Rõngaste kohta niipalju, et müüakse küll salmos, bettas jms. Näiteks Korumi omad on salmos saada, karbipüügi omad. Aga kuna need on mingist torust lõigatud seibid siis lõikavad kõik puruks mis sinna otsa seod. Ei saa aru mille kuradi jaoks need tehtud on, õngenööri lõikavad täpselt samamoodi. Sama teevad ebay lureflashi rõngad. Tightline pildi pealt hästi näha milline õige rõngas on, ümar toru, mis vähegi kusagilt lapiku kujuga ei sobi.
Vasta