Kalastamine välismaal

Vasta
Madis
Kontakt:

Re: Kalastamine välismaal

Postitus Postitas Madis »

Piltidega on nii, et kui kahekesi minna 1 kaameraga siis väga ei tule neid pilte, ostsin mingi gopro analoogi ka aga krt ei saanud kuidagi seda kinnitatud nii, et oleks enamvähem mõistlik vaatenurk. Midagi on aga montaaziga pole viitsinud veel tegeleda.
Põhjasuunaga on minul nii, et peale eelmise aasta käiku on selleks aastaks juba mökk bronnitud. Aga olen soojalembeline inimene seega minust hullu põhjas käiat ilmselt ei tule kunagi. Kuigi mulle väga meeldib see, et asustust ja inimesi vähe. Aga soe ilm meeldib rohkem :x
Minu lemmik pilt reisist on selline, et Bosnia&Hers. politseinuku munder on seljas, politseiniku naine käekõrval, omajagu rakijat ära joodud. Seda lubasin mitte netti üles panna.
EDIT: Väike märkus veel põhja kohta, niipalju kui olen soomes käinud, mina olen seal kahtlane tegelane kellest kaarega mööda käiakse, ja kui veel aru saadakse, et eestist, no siis varas ka veel pealekauba. Seda ei juhtu tihti aga piisavalt, et häriks.
Lõunamaades sellist jama ei ole, B&H-s kutsusid suvalised inimesed jõeääreses majakeses külla, andsid õlled, rakijat ja lambapraadi. Aru me üksteisest ei saanud aga lõbus oli küll ja head suhtumist saime mujaltki kuhjaga.
P5140104.JPG
P5140148.JPG
P5120050.JPG
sepaonu
Kontakt:

Postitus Postitas sepaonu »

Kui põhjamaaks või lapimaaks nimetada seda osa, mis botnia lahest ülespoole jääb, siis juuli-august on suht eesti sarnased temperatuuri poolest. Kõigil kolmel maal on ka väljendid ja nimed suvise põrgukuumuse kohta olemas. Lapimaal on talv oluliselt pikem, praegu kemi jõel jääminek, teno alamjooksu jää alt tuleb lõhe sisse ja järved on jääs paljudes kohtades juuni lõpuni ja jõgedes lumesulamise suurvesi jms Mul karasjohka sõber tegi eile viimase koerarakendisõidu. Juulis-augustis olen seal vist rohkem higistanud, kui kodus mõned korrad, no ja jaanipäevailma kah nähtud, ilm on ilm, seda võib kiruda aga midagi teha ei saa peale riiete valiku. Kõige sõbralikumad inimesed omale on need, kes puuduvalt üldse. Selleks tuleb kas kopterdada või kott selga ja tipatapa.
Suhtumine põhjamaades on põhjamaine, leedu numbriga auto pealegi mainib kohe normaalne eestlane midagi vürtsikat, mitte ei kutsu teda sööma ja jooma.
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
Toomas

Postitus Postitas Toomas »

No kus nüüd Sepp ikka lajatas. Ma vastaks nii-

1) loomulikult ei puhastata jõgesid väikesest kalast. Madala vee juures koguneb suurem kala sügavamatesse poolidesse, kust teda siis püütakse. Ei mingit konspiratsiooni.
2) üksinduse ja eraldatuse otsijal ei ole Bosnias tõesti suurt midagi teha. CR piirkonnad on kohati suure püügisurve all ja mõnekilomeetrisel jõelõigul võib olla mitukümmend lennutajat. Lõuna-Euroopa (aga ka kohalikud) kalamehed on ka sageli meie maitse jaoks liialt lärmakad.
3) lips- eks püütakse ikka sellega, millega kala saab. Väsitamisel osalevad loomulikult lips, ritv ja rull, ja 0.10 lipsuga väsitamine ei võta kordades kauem, kui toekama lipsuga. Oma kogemusest võin öelda, et korraliku, 45 cm harjuse väsitamine 0.10 lipsuga ei kesta kindlasti üle 5 minuti. "Laibastamist" üldjuhul ei toimu (teisiti ei saaks CR seal ka toimuda).

Muidugi on peenem lips kalale stressivam. Kui tahta stressi vähendada ja oma kalasaamisvõimalused nullilähedaseks viia, võiks Eestis ja Skandinaavias püüda näiteks 0.5 lipsuga.

Vabastamise lihtsuse ja stressi vähendamise huvides on Bosnias (aga ka paljudes kohtades mujal maailmas) kohustuslik kidata (või "kidatustatud") konksu kasutamine, mis kiirendab ja kergendab kala vette tagasi pääsemist oluliselt. Muidugi läheb nii palju rohkem kala otsast (aga mitte nii palju, kui võiks arvata). Ise püüan aastaid ainult kidata konksuga nii Eestis kui mujal. Kindlasti teeb seda ka Sepaonu!

4) On tõesti nii, et vahest on kala liiga palju, käsi väsib ära ja põnevus kaob. Siis tuleb aeg maha võtta, küll see sära silmi tagasi tuleb, hiljemalt järgmiseks hommikuks.

5) Tolerantsust, seltsimehed! Maitsed on erinavad ja nende üle ei tasu vaielda.
T.H

Postitus Postitas T.H »

Tundub,et erinevad maitsed on head ja head maitsed on erinevad - teatud piirini ;)
Madis
Kontakt:

Postitus Postitas Madis »

Toomas kirjutas: 31.05.2017, 10:17
5) Tolerantsust, seltsimehed! Maitsed on erinavad ja nende üle ei tasu vaielda.
Vot see ongi üks põhjuseid miks üldse reisima minna. Eestis on inimesed tigedad, ennastäis ja masenduses. Üldlevinud seisukoht meie maal on, et kõik on m*nnid peale minu.
Sellest jurast on jube hea vahepeal puhata, eriti hea on kui seda saab teha kalastades :lol:
PS. Mina pole siiani lärmakaid lennukamehi välismaal kohanud aga liiga palju on neid seal lõunapool küll. Sellesmõttes Eestis hea püüda, jõeääres kokku jookseb teise mehega harva, mis siis, et ta sind juba 300m kauguselt mõttetuks jobuks peab :lol:
sepaonu
Kontakt:

Postitus Postitas sepaonu »

Toomas kirjutas: 31.05.2017, 10:17 5) Tolerantsust, seltsimehed! Maitsed on erinavad ja nende üle ei tasu vaielda.
No minu meelest pole vaja selliseid üleskutseid teha sellises vormis.
Toomas kirjutas: 31.05.2017, 10:17 No kus nüüd Sepp ikka lajatas. Ma vastaks nii-
Toomas kirjutas: 31.05.2017, 10:17 Kindlasti teeb seda ka Sepaonu!
Misasi see on siis ? Vaidlus? Tolerantsus ? Eeldus ?
Mina räägin oma arvamust ja kaitsen omi seisukohti. Mul on oma arvamus nii selle kohta, mida ma teen, kui ka selle kohta, mida ma ise ei tee, kuna see on põhjus mittetegemiseks.
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
Toomas

Postitus Postitas Toomas »

Vabandan, kui minu vastus Sind häiris. Lihtsalt mulle tundus, et Su oma kommentaar oli üleolev ja ärapanev. Kõik, mis endale ei meeldi, ei ole tingimata tühine ja rumal. Loen enda joaks teema lõpetatuks ja rohkem ei selle teema juures sõna ei võta.
ZiiN

Postitus Postitas ZiiN »

received_1710531542321283.jpeg

au revoir!
ZiiN

Postitus Postitas ZiiN »

Lapimaalt tagasi! See aasta ilmajumal ei hellitanud ja andis meile vihma ja tuult niipalju kui anda oli. Jõed olid üle kallaste ja matkarajad olid ka kohati jõgedeks muutunud. Vahepeal evakueerisime laagrit kuna peale paduvihmasid tõusis vesi ligi 2 meetrit. Ilm on 1 asi mida ette planeerida kuid olime 3-mas aasta samas kandis seega tundsime jõege ja järvekesi juba päris hästi, niiet makaronide asemel sõime ka kala igapäevaselt :lol:
Eks pikem foto ja videomaterjal vajab veel läbitöötamist aga midagi algatuseks ikka:
l2.JPG
l5.JPG
l4.JPG
l3.JPG
ZiiN

Postitus Postitas ZiiN »

Videokokkuvõtte liikuvas pildis tegin https://youtu.be/oAAWEYhYFUg

Tänu Birgiti kirjeldustele teadsime uputusepäevadel täpselt kuskohast kala otsida... põllult ja põõsastest :lol:
jrv.jpg
Vasta