Kalalkäigud.
Re: Kalalkäigud.
Erand kinnitab reeglit ja ma ikkagi ei usu, et seal jõekat on
Madis , sul oli piltidel modelliks koguaeg noor , kena naisterahvas , ilus vaadata .... Nüüd oled valinud modelliks mingi vanamehepässi ....yäk , maitselagedus.
Tubli Madis, oled vahetanud seikluse elutarga seiklusega aga Andri saadame Tallinna vanalinna kohvikusse, las vahib naistest isu täis
Nojah, mis seal salata, vanus tiksub peale ja ajul on võrreldes ühe teise organiga järjest rohkem sõnaõigust
Algas puhkus, lendõnge katsusin nädalavahetusel ainult niipalju, et testisin nööre ja komplekte mis vaja tundrasse kaasa vedada... nüüd vaja asju kokku pakkida ja jõudu koguda. Looduses on niisamagi palju vaadata alati ei peagi kalale minema
Sai ka looduses käidud. Nägin kärpi, nägin kurgi ja nägin turbi Kõik toimus teel maale reedel. Jõgi kärestikuline ja selge.
Ja krt see lendõnge maailm on ikka super! Kõigile edu!Re: Kalalkäigud.
Sai 3# klaasfiibrit natuke painutatud, täitsa äge asi kui eriti kui midagi kobedamat otsa tuleb.
Täna sai siis sellel aastal ekstra esimest korda haugi püütud. Juba eelmisel hooajal sidusin endale poppereid ja täna neid ka proovisin. Ilm oli kuni lõunani väga hea. Pilvekate peal ja tuul mõõdukas. Linnast algas sõit kell 3 ja enne 6-te liikus paat juba järvel. Sõber oli spinnaga ja ka tema proovis viimase aja pinnalantide trende, seega olime võrdses olukorras. Esimese tunni ajaga oli kokku kahepeale seitse rabamist. Aga otsa ei jäänud mitte ükski. Suurim elamus oli kui paadi kõrval ca 3+ haug ilmus ei tea kust ja ründas mu popperit. Täiesti veest välja!! Kurat no mitte üks kala putukat ega lanti ära ei võtnud, aga küll tuleb see päev. Tean ,et neid päid saab ise edukalt meisterdada, aga need tellisin netist. Ja mis eriti hea, mina kasutan nn liidriks 0,5mm monot, tõmban alati käte laiuse jupi. Sinna otsa korralik 25cm tross. Olen niimoodi püüdnud mitu hooaega ja pole ühtki probleemi olnud. Ja ka täna oli popperi ees tross ja see ei mõjutanud üldse tema mängu. Ei uputanud ega midagi. Kena mulksu teeb see pea küll. Päeva edenedes ja sügavuste muutudes, vahetasin popperi uppuvate putukate vastu. Kätte sain kaks alamõõdulist ja sellega asi piirdus. See hommikune rabamine on siiani silme ees. Ja kindlasti on teatud oludes see püük väga atraktiivne ja tulemuslik. Kusjuures sai üle vedada ka kupulehtedest ja muust pudrust. 0,5 monost olen teinud kõigile ka rohukaitsed. Konks 4/0 aberdeen. Panen ka pildi putukatest ( võimalik et olen seda juba varem postitanud). Aga nendest alumine oli täna enamus aega otsas. Edu!
Kui mina spinnaga tegelesin sügaval nõuka ajal siis oli spinnal ja elus sööda ridval trossi asemel 0,5 mono ja kordagi ei hammustatud läbi aga trossiga nii mõnigi kala minema pääsenud trossi purunemise tõttuMikk kirjutas: ↑15.07.2017, 19:49 Täna sai siis sellel aastal ekstra esimest korda haugi püütud. Juba eelmisel hooajal sidusin endale poppereid ja täna neid ka proovisin. Ilm oli kuni lõunani väga hea. Pilvekate peal ja tuul mõõdukas. Linnast algas sõit kell 3 ja enne 6-te liikus paat juba järvel. Sõber oli ja ka tema proovis viimase aja pinnalantide trende, seega olime võrdses olukorras. Esimese tunni ajaga oli kokku kahepeale seitse rabamist. Aga otsa ei jäänud mitte ükski. Suurim elamus oli kui paadi kõrval ca 3+ haug ilmus ei tea kust ja ründas mu popperit. Täiesti veest välja!! Kurat no mitte üks kala putukat ega lanti ära ei võtnud, aga küll tuleb see päev. Tean ,et neid päid saab ise edukalt meisterdada, aga need tellisin netist. Ja mis eriti hea, mina kasutan nn liidriks 0,5mm monot, tõmban alati käte laiuse jupi. Sinna otsa korralik 25cm tross. Olen niimoodi püüdnud mitu hooaega ja pole ühtki probleemi olnud. Ja ka täna oli popperi ees tross ja see ei mõjutanud üldse tema mängu. Ei uputanud ega midagi. Kena mulksu teeb see pea küll. Päeva edenedes ja sügavuste muutudes, vahetasin popperi uppuvate putukate vastu. Kätte sain kaks alamõõdulist ja sellega asi piirdus. See hommikune rabamine on siiani silme ees. Ja kindlasti on teatud oludes see püük väga atraktiivne ja tulemuslik. Kusjuures sai üle vedada ka kupulehtedest ja muust pudrust. 0,5 monost olen teinud kõigile ka rohukaitsed. Konks 4/0 aberdeen. Panen ka pildi putukatest ( võimalik et olen seda juba varem postitanud). Aga nendest alumine oli täna enamus aega otsas. Edu!popper.jpg
Eks trossil ja trossil on suur vahe. Aga ega need trossid ei ole niisama müügil, samuti ekstra haugi liidrid siis lendõngele. Eks see igaühe individuaalne lähenemine. Ma olen saanud haugi ka tavalise jõeka liidriga kätte, pole ka midagi juhtunud, aga kes haugi püüdnud on, siis teab ,et mis sest ,et enamus korrad on lant või putukas suunurgas, siis on päevi kus ka väiksem haug rabab neelu. Ja olen ka seda 0,5mm mono pärast haugiga madistamist välja vahetanud hoolimata trossist. Suurele haugile see läbi järada pole probleem. Aga see on tõsi, et tross peab olema kvaliteetne koos oma karabiinidega.
Ise olen alati trossi kasutanud nii spinna ajal kui nüüd.
Ise olen alati trossi kasutanud nii spinna ajal kui nüüd.