Eks nii ongi kellele ema kellele tütar aga tõsi on et tänapäev on juba sõlmitavad haugi liidrid ja minagi olen neid kasutama hakanudMikk kirjutas: ↑16.07.2017, 07:37 Eks trossil ja trossil on suur vahe. Aga ega need trossid ei ole niisama müügil, samuti ekstra haugi liidrid siis lendõngele. Eks see igaühe individuaalne lähenemine. Ma olen saanud haugi ka tavalise jõeka liidriga kätte, pole ka midagi juhtunud, aga kes haugi püüdnud on, siis teab ,et mis sest ,et enamus korrad on lant või putukas suunurgas, siis on päevi kus ka väiksem haug rabab neelu. Ja olen ka seda 0,5mm mono pärast haugiga madistamist välja vahetanud hoolimata trossist. Suurele haugile see läbi järada pole probleem. Aga see on tõsi, et tross peab olema kvaliteetne koos oma karabiinidega.
Ise olen alati trossi kasutanud nii spinna ajal kui nüüd.
Kalalkäigud.
Re: Kalalkäigud.
Eile sai turba narrimas käidud. Olud tundusid ideaalilähedased, aga kala oli apaatne, õhku sai hingata vaid 4 isendit. Plusspoolele jäi see, et üks kalakestest kvalifitseerus napilt suurimaks minu poolt püütud turvaks (55cm).
Kohalik kalamees vestis, et oli sel aastal samast jõest saiaga 7kg isendi püüdnud. No kalamehejutt... aga isegi kui kõvasti liialdas, jääb kuskil kripeldama... äkki tõesti on kuskil sellised kollid.
Kohalik kalamees vestis, et oli sel aastal samast jõest saiaga 7kg isendi püüdnud. No kalamehejutt... aga isegi kui kõvasti liialdas, jääb kuskil kripeldama... äkki tõesti on kuskil sellised kollid.
On ikka kena kala!! Mis klassi ridva, lipsu ja putukaga selle "loomaga" madistasid? Palju õnne ilusa rekordi puhul!
Ise käisin nädalavahetusel hoopis perega matkamas. Aga maale, nende juurde sõites, peatusin ka mina korraks jõe ääres. Lisa 100 km ja voila püüa palun. Püügi lõpetas korralik paduvihm. Sain 4 kala kolme erineva putukaga. ( Usun ,et kui venitada annavad nelja peale ka sama pikkuse kokku nagu Toomase rekord ). Mitu kala läks ära ja mõnda võttu ei tundudki nn moka otsast. Kui ridva tõstsin, sain aru, et ohoh, kala küljes. Vahetasin putukaid nii värvi kui suuruse mõttes-kitkusin fläsa ära ja saba veidi lühemaks ( ikka nii ,et veel mängiks). See oli minu viies turval käik sellel ilusal suvel ja kahtlane tunne on ,et saab veel. Kui ikka ilm ilus , päike ja palavus, aga kala ju tahaks püüda, on see minu arust super võimalus - ehk juba sellel nädalal.
Ise käisin nädalavahetusel hoopis perega matkamas. Aga maale, nende juurde sõites, peatusin ka mina korraks jõe ääres. Lisa 100 km ja voila püüa palun. Püügi lõpetas korralik paduvihm. Sain 4 kala kolme erineva putukaga. ( Usun ,et kui venitada annavad nelja peale ka sama pikkuse kokku nagu Toomase rekord ). Mitu kala läks ära ja mõnda võttu ei tundudki nn moka otsast. Kui ridva tõstsin, sain aru, et ohoh, kala küljes. Vahetasin putukaid nii värvi kui suuruse mõttes-kitkusin fläsa ära ja saba veidi lühemaks ( ikka nii ,et veel mängiks). See oli minu viies turval käik sellel ilusal suvel ja kahtlane tunne on ,et saab veel. Kui ikka ilm ilus , päike ja palavus, aga kala ju tahaks püüda, on see minu arust super võimalus - ehk juba sellel nädalal.
Tänud, Mikk. Ma ei pea end küll mingiks turvapüügi spetsialistiks, aga kui Sa juba küsisid, siis-
- see ei ole mingi tuumafüüsika. Varustus täiesti tavapärane 6 klass, lips mul pea alati Eestis 0.18 fluoro (soovitan kõigile proovida Sufix-'it, milleni ise peale pikki otsinguid jõudsin)
- putuk tavapäraselt mingi karvatuust suuruses 6-10 (eelistan kollast stimulaatorit, aga sama hästi sobivad igasugu humpid ja wulfid ja muud attractor-tüüpi putukad). Nendega tasub proovida ka siis, kui pinnal kala näha pole. Striimerite ja nümfidega saab muidugi ka, aga pinnakaga ikka lõbusam.
- 50cm+ turba kõigis Eesti suuremates turvajõgedes (Pedja, Pärnu, Kasari) ja muidugi väiksemates. Otsi rohune lõik käidavatest/ligipääsetavatest kohtadest eemal. Rohi ei lase spinningistidel/saiaga püüdjatel tegutseda pluss pakub varju kalale.
- kui sellise lõigu leiad, hoia oma saladust!
- see ei ole mingi tuumafüüsika. Varustus täiesti tavapärane 6 klass, lips mul pea alati Eestis 0.18 fluoro (soovitan kõigile proovida Sufix-'it, milleni ise peale pikki otsinguid jõudsin)
- putuk tavapäraselt mingi karvatuust suuruses 6-10 (eelistan kollast stimulaatorit, aga sama hästi sobivad igasugu humpid ja wulfid ja muud attractor-tüüpi putukad). Nendega tasub proovida ka siis, kui pinnal kala näha pole. Striimerite ja nümfidega saab muidugi ka, aga pinnakaga ikka lõbusam.
- 50cm+ turba kõigis Eesti suuremates turvajõgedes (Pedja, Pärnu, Kasari) ja muidugi väiksemates. Otsi rohune lõik käidavatest/ligipääsetavatest kohtadest eemal. Rohi ei lase spinningistidel/saiaga püüdjatel tegutseda pluss pakub varju kalale.
- kui sellise lõigu leiad, hoia oma saladust!
Ilus suvi meil. Ilm muutub tundidega. Käisin mõni päev tagasi väiksel nirel jõekat püüdmas. No kaks väikest haugi kätte ja üks forell läks minema. Jõgi oli heinas, kaldal ka korralik malts. Mõtlesin ,et ei ole see ikka minu teema. Täna hommikul ärgates, oli ilm selline ,et no peab minema. Läksin seekord siis suure jõe peale. Kurat meil on ikka viljakas maa! Nii kallas kui jõgi jumala heinas mõned aknad siin - seal. Uppuvaga püüda keeruline. Rohusein keset jõge, veidi risu, oma kallas pehme jne.. Kohe alguses oli vabalangemine kopra auku, seda tänu rinnuni vohava kõrvenõgeste müürile.
Kala sai hoopis klinkhammeriga. Ilm keeras jälle 180 kraadi. Päike välja jne. Järgmine käik tuleb turvale
Kala sai hoopis klinkhammeriga. Ilm keeras jälle 180 kraadi. Päike välja jne. Järgmine käik tuleb turvale
Eile keset püüki, heitmise ajal käis kahtlane prõks ja oligi ridva tipu jätk murdunud. Sajatused tehtud ja suurem ahastus möödas tärkas minus MacGyver. Püük ei saa ju ometi katki jääda. Jõestki ei viitsinud välja ronida. Jupike heitenööri ja asi klaar. Heitenöör muutus vaat et paremakski ja ridva toime oli täitsa ok. Kalagi sai sellisega veel välja võetud
Nüüd peab vist uut viba otsima hakkama. Või kedagi manguma Re: Kalalkäigud.
Täna sai väike pealetööd kähkukas tehtud. Kala õnneks on ka kõige käidumates kohtades veel alles. Suurem kala 45cm, krt bambusega juba päris põnev sellist kala kitsastes oludes taltsutada, mitu korda sai peaaegu juurika alla minema. Kalal ikka omad kohad kuhu minna kui häda käes...
kuigi Mikk arvas, et
tegin eile esimese sügistuuri merel, olud ok, veekõrgus selline, et ammu polegi näinud nii kõrget vett sellel aastaajal. Peenikest söödakala tundus olema, kui vesi otsa ei saa, siis külmemal ajal kõrkjas elu saab isegi näha võibolla. Päevased pilpahaugid olid rohkem õhus, kui vees Päikseloojangueelsel ajal liikus kobedamat kala kah Seal küll savi pärast kahlata ei saa aga kogu kalaelu oli kahlamissügavusel. Polnud ammu käinud ja õhtuks rauges ka tuul, niiet jäin veepeale loojangut vahtima. Maha tulles oli 1000000000000 sääske mererannas.Merehooaeg on kõigest paari nädala kaugusel, kes julgeb see proovib!
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
Juhuse tahtel sattusin ka nädalavahetusel forellinirele, kõlgutasin jalgu vees ja mõtlesin mida otsa panna, üks tark ronis jalapeale õpetama:
Forellidele soovisin, et saagu neid palju ja ilusat pulmahooaja algust!
Sepa kas sa parte ka mereääres nägid? praegustes tuuleoludes ilmselt eelistan 12 kaliibrilist, 10 klassi asemel
No kuulasin siis sõna ja töötas:
Mingi hetk hakkas ka vihma sadama niiet lisaks pokudele, kohati üle rinna rohule, täiskasvanud jõele ja põhjatutele kopraaukudele lisandus veel midagi motiveerivat. Kala need pisimured võtmast ei häirinud ja püüdsin kuiva putukaga ka tihedas sajus aga siiski otsustasin, et mulle selleks hooajaks nirepüügist piisab! Järgmine nädalavahetus veel vaatan kuidas turb maitseb ja siis kavatsen vähemalt jõuludeni jalgu soolases vees leotada Forellidele soovisin, et saagu neid palju ja ilusat pulmahooaja algust!
Sepa kas sa parte ka mereääres nägid? praegustes tuuleoludes ilmselt eelistan 12 kaliibrilist, 10 klassi asemel
Väga sisukas ja meeleolukas caddiste pilt, kiidan
Parti ikka lendas ja ujus, ma küll diletant jahinduses aga pakuks, et vähe. Linde jälgisin, et mida nad veest krabavad, aru muud ei saanud, kui et mingit väikest kribu, mis on kalamehele inf, et sööki on vees. Söögikalal, mis ma ära võtsin oli magu tühi, seega infitu kala.
Tuult on jah, naine ruhnus ekskursioonil, sai vähemalt kaks puhkusepäeva juurde. Ise eelmine aasta jäin korra mõttesse ja käisin mõne korra kayakiga päris sellise ilmaga, et 7-8 stabiilselt ja puhanguti jumalteab palju reaalselt, aerutada jah raskevõitu vastu tuult aga kui megadistantse ei vali, siis tuterdab ära, viimane kord oli kah ikka päeval tuult, 12km tuterdasin, arvan mul see suur vann kruiisib 4km/h. A vat heitmisega kõvas tuules on nii, et jumala savi tuulest, ma ankrus püüan, alati vasaku kõrva taha tuul Niiet vabakutselise logardina pole mul nädalapäevi vaja vaadata ja kayakipedena pole vaja väga tuult passida, põhiliselt väldin ainult lauspäikest koos tuulevaikusega.
Söö oma turvad ära, siis võib korra halsterihaugi kah mererannas närida lõunasöögiks
Parti ikka lendas ja ujus, ma küll diletant jahinduses aga pakuks, et vähe. Linde jälgisin, et mida nad veest krabavad, aru muud ei saanud, kui et mingit väikest kribu, mis on kalamehele inf, et sööki on vees. Söögikalal, mis ma ära võtsin oli magu tühi, seega infitu kala.
Tuult on jah, naine ruhnus ekskursioonil, sai vähemalt kaks puhkusepäeva juurde. Ise eelmine aasta jäin korra mõttesse ja käisin mõne korra kayakiga päris sellise ilmaga, et 7-8 stabiilselt ja puhanguti jumalteab palju reaalselt, aerutada jah raskevõitu vastu tuult aga kui megadistantse ei vali, siis tuterdab ära, viimane kord oli kah ikka päeval tuult, 12km tuterdasin, arvan mul see suur vann kruiisib 4km/h. A vat heitmisega kõvas tuules on nii, et jumala savi tuulest, ma ankrus püüan, alati vasaku kõrva taha tuul Niiet vabakutselise logardina pole mul nädalapäevi vaja vaadata ja kayakipedena pole vaja väga tuult passida, põhiliselt väldin ainult lauspäikest koos tuulevaikusega.
Söö oma turvad ära, siis võib korra halsterihaugi kah mererannas närida lõunasöögiks
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee