Kalastamine välismaal

Vasta
Madis
Postitusi: 551
Liitunud: 20.08.2013, 18:07
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Kalastamine välismaal

Postitus Postitas Madis »

Stroft FC2 ja kui raha palju siis FC1. Tiemco fluoro stealth ka väga hea, mõõdult paigas, sõlmi peab hästi, euroopa mitmekordne nymfimise meister soovitas ja ulatas üle leti. Hind muidugi ka ilus aga 1m hind FC1-ga võrreldes väga hea :)
villu
Postitusi: 26
Liitunud: 23.12.2012, 23:56

Re: Kalastamine välismaal

Postitus Postitas villu »

Tagasihoidlik video minu augustikuisest Lapimaa matkast.
https://youtu.be/uC3t6c2GULU
T.H
Postitusi: 977
Liitunud: 19.04.2012, 21:15
Asukoht: Tartu

Re: Kalastamine välismaal

Postitus Postitas T.H »

Villul head videod ja tundub,et rullita ridvaga püük on täiega ära võlunud.Neid videoid vaadates võib pakkuda,et tuleval aastal on seda stiili püüdjaid kõvasti juurde tulemas,samas on kindlasti mingi aja pärast üsna soodne tenkara järelturg ;) Villule soovin kindlasti edu ja sära silma ka edaspidi!
sepaonu
Postitusi: 1487
Liitunud: 18.08.2012, 09:29
Asukoht: ingliste
Kontakt:

Re: Kalastamine välismaal

Postitus Postitas sepaonu »

Ise tenkara poole ei vaata aga suht palju lihtkäsikaga õngitsenuna mainiks juurde, et variant mees-tokk-lips-kala on sama kontakt, mis rulliga ridvaga aga ohutunne on lummav, et järgilaskmise võimalus puudub. 8-) 2-2,5 kilosed rabelejad ja põhja ründavad kalad on reaalsed võita aga pikasööstukalad lähevad oma teed.Teise tokina juurde pakuks kindlasti paljudele lusti, kui tahtmist on.
Tänases ootamatus lumevangis olles joonistasin järgmise aasta jooned maha tundrasse, teeme naisega peale võsades käimist ühe avatud maastiku tuuri prooviks, ta on nüüd valmis selleks, siiamaani kuulsin ainult ei-si selle plaani kohta, ise olen käinud samas kandis ühepäevaseid.P-d numbritega on järvede pikkused
piznesplaan18.jpg
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
Madis
Postitusi: 551
Liitunud: 20.08.2013, 18:07
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Kalastamine välismaal

Postitus Postitas Madis »

Kas keegi on lendõngega Maldiividel käinud? Mõte minna ja tahaks teada, kas kuurorte ja teisi turiste on võimalik seal vältida ka?
Matu
Postitusi: 26
Liitunud: 22.03.2016, 10:18
Asukoht: Tallinn

Re: Kalastamine välismaal

Postitus Postitas Matu »

Uuriks kuidas Põhja-Soomes praegu kalapüügi võimalustega on? Sõit Levile järgmine nädal, küll suusatama, aga üritaks päeva või kaks võimaluse korral ka kala püüda. Ise uurisin läbi mitme tuttava ühe kohaliku Soomlase käest. Soovitas Immeljärvi ja kellegi Esko Takkuneniga ühendust võtta, pidi kohalik guru olema. Tegu oleks siis jää püügiga. Lugu aga järgnev, pole mul ei varustust ega jääpüügi huvi. Seega uuriks ehk oskab keegi siit poolt mõnda jõge soovitada, kust forelli -harjust proovida?
sepaonu
Postitusi: 1487
Liitunud: 18.08.2012, 09:29
Asukoht: ingliste
Kontakt:

Re: Kalastamine välismaal

Postitus Postitas sepaonu »

mitmes kohas lihtne küsida ja lihtne vastata, ainult tõmba hiirega üle 8-)
kuhuiganes sa plaanid ka püüdma minna, igaks juhuks mainin, et 67 º00`N -st lõunapool on harjusepüügikeeld 1.4.-31.5, muud reeglid on kah erinevad kahel pool 67
Mingit erilist aktiivsust veel nii kõrgel ei ole aga võid mõne jõe nime õngitseda siit
https://www.perhokalastajat.net/keskust ... &start=105
või leht eestpoolt.
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
Birgit
Postitusi: 311
Liitunud: 19.04.2012, 10:06
Asukoht: Harju-Raplamaa

Re: Kalastamine välismaal

Postitus Postitas Birgit »

mu teada on sealkandis praegu meeter+ lund ja jääd, naudi suusatamist ja vaata, et kevadpäike liiga ei tee :)
pohl
Postitusi: 2
Liitunud: 16.07.2018, 09:17

Re: Kalastamine välismaal

Postitus Postitas pohl »

Tere
Olen siis uus kasutaja ja mõtlesin küsida vähe nõu.
Eelmine aasta sai käidud esimest korda lendõngega püüdmas ja õpi kohaks sai siis valitud Tornio jõgi.
Jõest sain mõned harjused, järves ainult nägin. Tänu puudulikule ettevalmistusele piirdusin siis E8 ääres olevate kärestike ja mõne lähedal asuva järvega.
See aasta tahan siis minna jälle kuhugi sinna suunda aga ei tea kuhu. Kaardilt niisama välja otsitud "huvitavad" kohad osutusid mõttetuteks, kohapeal saadud info põhjal tulid siis ka mõned kalad.
Jalutada võiks ~ 10km ( 1 suund), ööbida võin kohapeal, püüda eelistaks jõest.
Suur "koll" ei ole eesmärk aga särje suurune harjus ei paku ka pinget.
Ära käisin Kilpisjärvel ja mineku aeg augusti teine pool.
Soome keelt kahjuks ei räägi.

Ehk siis küsiks, kas keegi oskaks kuskile jõele juhatada, mingeid soovitusi?
Kunagi eestis sai forelli niresi/jõgesi läbi jalutaud ikka kõvasti, enne kui hakkas ka kala tulema.
Seal seda teha vast ei jõua.
sepaonu
Postitusi: 1487
Liitunud: 18.08.2012, 09:29
Asukoht: ingliste
Kontakt:

Re: Kalastamine välismaal

Postitus Postitas sepaonu »

Tere pohl
Ega see haruldane küsimus pole, et kuhu minna kalale. Soome foorumis üsna tavaline - tahan käia nii palju, tahan neid ja neid kalu, soovitage kohta ja üsna tüüpiliselt enamasti ka lisatakse, et võib ka privalt soovitada, kui avalikult ei taha ja usun, et ka seal jäävad 99,99 % vastused saamata. Palju reaalsemad on konkreetsemad arutelud kas mingi kindla piirkonna kohta - ma lähen sinna jõe ülemjooksule, a vaatasin kaardilt, et seal miskid järved kah, kas keegi neid püüdnud on või tahan minna sinna jõele , kas keegi rada teab või kumba kallast pidi läbi pääseb jms, jõe nimedega teemasi on samuti piisavalt. See, kui keegi ütleb kuskil, et käisin seal ja seal, saime seda või toda, see mitte midagi ei tähenda, kalamehed erinevad, aastad erinevad, ajad, ma mõtlen juuli algus või augusti lõpp, erinevad aastad erinevate veeseisudega. Kogemustele ja veehulgagraafikutele ja ilmateatele tuginedes või üsna täpselt ennustada, et kas on hea või halb aga kindel ei saa kunagi olla. Nagu üks sõber mõned päevad tagasi kohvi kõrvale mainis, et no kahe ööpäevaga peaks ära lahendama selle, et kus ta on ja mis ta tahab. 8-) Ma täiesti nõus sellega, õhtune 5h püüki matka käigus ettejääval veel ei ütle mitte midagi põhjapanevat.
Kui sa põhjapoole minna kavatsed, siis sirvi seda soome foorumit
https://www.perhokalastajat.net/keskust ... m.php?f=46
ja loe tõlkega. Osades teemades leiad ka mõne kaardilingi ja omal võib mõte areneda. Silmanurgast võib ka kommentaaride aastat jälgida, kuigi mõnes vanemas osas on räägitud rohkem, kui tänapäeval kombeks.Sinna ikka koguneb juttu, ilmselt meie konnatiigiga võrreldes tehakse seal samapalju juttu 7 minutiga, kui me suudame kolme nädalaga teha.
j12.jpg
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
Vasta