Lõheputukad
Lõheputukad
Alustaks seda teemat Silver Wilkinsoniga. Lipsu otsa kõlbab kohe kui jää läinud ja tulvad ei ole veel kohale jõudnud. St. parem on selgema veega.
Re: Lõheputukad
Red Drummondist versioon.Kalad on saadud pilvealuse ilmaga , soojema sombuse ilmaga. Varakevadel , sügisel .Suvel ei ole proovinud.Suvel kui tuleb tahtmine hõbe-puna-musta proovida on lipsu otsas uppuv Peter Ross.
Kevad , tulvad , vesi sogane või isegi jube sogane ,sajab. Akroydi keha tagumine pool seotud oranžist metallic dubbingust ja häkel fluoriseeruv roosa, keere kuld.
M-64. Parim aeg kevadel , tulvade suurem sodi on allavoolu läinud , ilm ilus .
Nime pole ... äkki võiks juba olla? Mitu aastat karbis , toiminud meil ja mujal .Parim aeg samuti siis kui tulvade suurem sodi läinud, ilm ilus. Aretatud nagu kahest putukast , üks neist Jussi Ojaneni Oksmannin Kojamo , teine oli Lauri Syrjaneni mingi putukas . Proovisin ühte ja teist , ei olnud nagu rahul .... ja ühel päeval sidusin kahest ühe , toimib.
Thunder & Lightning. Käigus kaks versiooni. Suurem , hõbedase keermega , kevadel vihmase ilmaga. Väiksem kuldse keermega augustis ööputukaks, võib ka augusti vihmadega.Aga ega keegi ei keela seda solgutada millal hing igatseb....
mulle hirmasti sümpaatne putukas aga siiani pole vaid kala sellega saanud... paar aastat tagasi sabatustasin kaks surnud nugist (roadkill), eesmärgiga just T&L siduda; sidusin kohe mitu ja ja erinavat aga seis jätkuvalt nulli peal. ju siis ikka mehes viga...
Olen ise neid T&L-d sidunud ka nugisesaba tiivaga , põhja pool on see eriti moes .Mingil ajal läksin musta bucktail tiiva peale üle.Targemad räägivad , et iga karv igas jões ei toimi (põhjendavad seda mingi utoopilise vee happesusega).Teine moment on see lemmikvärv oranž. Sellega on nii , et ühel aastal toimib , teisel ei toimi (nt. M-64 läheb sama jutu alla). Kui toimib , on tapja , kui ei toimi , siis oota paremaid aegu.Meil olen täheldanud , et kui ühes jões ei toimi , siis tuleb teise eesti otsa sõita... Ja kõige huvitavam asi, mida minu kõrvad kuulnud, on see, et mees seob putukaid , tegijaid sihukesi... ja müüb need kõik maha. Ostetakse hetkega ära. Ja siis ostab ise kalalkäimiseks teiste meeste putukad. Hakati küsima , et miks müüd tegijad putukad maha ja siis nagu tola otsid kalalkäimiseks putukaid. Mees ütles et tema putukad toimivad teiste käes , tema enda käes need ei toimi. Tema kui kala tahab peab otsima endale kusagilt putukad. Pidasin seda juttu pika aega anekdoodiks...
Raspuutin. Sügisel , talvel , kevadel .... suvel on paremaid.Meil ja põhja pool . Sombune , pilvealune , vesi võiks sellele plekist kehale olla vähe selgem Originaalist on järele jäänud ainult keha .Originaali retsept liigub väga kitsas ringkonnas , niisugune oli sidujate soov.Sügisese ja kevadtalvise putuka olen sidunud vähe eri tiibadega.
Lauri Säleva Musta Päivä on toiminud talvel ilusa ilmaga , päikesega ...mida täpsemalt retsepti järgi seod , seda paremini toimib.