Putukad 2018

Vasta
Madis
Postitusi: 551
Liitunud: 20.08.2013, 18:07
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Putukad 2018

Postitus Postitas Madis »

Ühes ajakirjas räägib hiirega püügist Vahur Mäe, kõige parem aeg pidi olema suurvee aeg, kui suurvesi hiired urgudest põgenema ajab. Tunudb loogiline, kevadel proovin järgi. Paar master splinterit seotud, ilusasti ujub küll :lol:
AndriPro
Postitusi: 3058
Liitunud: 19.04.2012, 07:35
Asukoht: Kahro küla mees olen.

Re: Putukad 2018

Postitus Postitas AndriPro »

Hiir... See suurvee ajal püüdmine on muidugi forkameeste jutt. Aegu on teisigi ja kalu on meie jõgedes palju peale selle forka. Mis forellipüüki hiirega puutub , siis ise pean parimaks ajaks hoopis aega enne suurvett . Suurvee ajal on lihtsam toimetada striimerite ja lõheputukatega ...paar viimast aastat ka uppuvatega. Hea aeg hiirega püügiks oleneb sellest mis kala püüad , forelli , haugi , turba ja mida iganes....Nii , et tegelikult on see hea aeg siis kui hiire lipsu otsa seod ja arvad , et nüüd... Hiire sidumisel peenest naharibast saba ja jalad tilpnema , kõrvad või silmad külge on maitseasi. Võib-olla veel seda peaks ka mainima , et hiir seal keset jõge ujub ikka väga harva , ikka kalda ääres , kusagil põõsaste ja heina piiril ...hästi rahulikult stripates. Seda olen ka mõelnud , et hiir jääb ikka teenimatult vähesele kasutusele, jõe ääres tuleb väga harva meelde.Aga mis teha , lendõngitsemisel on neid putukaid ja igasugu muid vidinaid nii palju , et ei jõua kõike meeles pidada. Ei jõua kõiki endatehtud ritvugi korralikult ära proovida .... putukatest rääkimata.
sepaonu
Postitusi: 1487
Liitunud: 18.08.2012, 09:29
Asukoht: ingliste
Kontakt:

Re: Putukad 2018

Postitus Postitas sepaonu »

T.H kirjutas: 27.11.2018, 22:40 sest ega enne, kui neid veeäärde kaasa ei võta ja neile piisavalt ujumisaega ei anna, ei saagi teada,et mida neil sulle tegelikult pakkuda on.Minul oli kunagi sahtlipõhjas Black Ghost,täiesti mõtetu putukas tookord.Siis sai ta putukakarbi täiteks kaasa võetud ja peale mõne märjakskastmise sai ta lõpuks õigel hetkel ka korralikumalt ujumisaega.Nüüd on lood sellised,et kirud ennast tükk aega jõeääres kui avastad,et teda karbis pole.Kõiki putukaid läbi proovida ei jõua keegi
Jah, see vist kõigi probleem, kellel putukapuudust pole. Siduda jõuab igasugu luulusi aga katsetada ja ära ujutada kõiki küll ei jõua. Mul on kuskil see BG miski streameri konksu peal, mäletan täpselt, et sidusin, a kus karbis või kus plate peal küll ei mäleta 8-) Mul üldse talvepüügis oli auk, eelmine talv remontisin maja, aprilli teises pooles hakkab alles kalapilte tekkima. Hiirekatsetuse jätan teistele. Kollase värvi vastu on mul mingi patoloogiline hirm, pole landiajastul kah mitte miskit erksat kollast kasutanud. Kuda ma siis selle BG omale tipeti otsa saan ? Sama selle MF-iga, liiga kollane. Äkki peaks mingi värviravi tegema, taaasapisi teistega segama ja hämama ? 8-)
d15.jpg
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
T.H
Postitusi: 977
Liitunud: 19.04.2012, 21:15
Asukoht: Tartu

Re: Putukad 2018

Postitus Postitas T.H »

Jah need värvid,need värvid... nagu muinasjutt.Ja et tervet pilti kokku saada on see muinasjutt päris pikk.Kõigepealt õiged värvid,siis õige aeg,siis õige suurus putukal,siis õige raskus putukal,siis kuidas ujutada jne,jne... aga samas,saabumas jõuluaeg,natuke muinasjuttu polegi ehk liiast.Usk on aga selline individuaalne asi,kes usub kõike,kes natukene midagi,kes ei usu üldse mitte midagi.Samas,nagu juba öeldud, saabumas jõuluaeg,kus natukenegi muinasjuttu uskuda ei tee kellelegi paha.Kala saadud vahetult enne ilusa talve saabumist ja kuigi putukal oli ka kollast värvi piisavalt,siis kala nagu aimas kollase kartust ja võttis nii,et pildil näha ainult rohelist ;) .Ilusat jõulumuinasjuttu kõigile!
DSC_0978.jpg
Risto
Postitusi: 29
Liitunud: 05.01.2014, 21:59

Re: Putukad 2018

Postitus Postitas Risto »

Tuli pikk paus putukasidumisest aga võtsin selle uuesti käsile. Kogunenud igasugu sulgi ja muud kraami. Enamasti seon niisama harjutamiseks aga kas ka nende katsetustega kala saab, eks seda näeb hiljem. Siin üks kollane katsetus ;)
Manused
IMG_20181222_192014.jpg
sepaonu
Postitusi: 1487
Liitunud: 18.08.2012, 09:29
Asukoht: ingliste
Kontakt:

Re: Putukad 2018

Postitus Postitas sepaonu »

Risto kirjutas: 22.12.2018, 19:31 Siin üks kollane katsetus
Ma püüan suht palju sellist tüüpi putukaga, ma kutsun seda vaheldumisi soft hackle ja flymf, et vestluskaaslane saaks aru millest jutt. Vist umbes 2015 tuli selline kindlam arusaamine, et algust ei oska määrata aga lõppeb ühepäevikuga aeg, paar kuud. Alguses sidusin pigem streameri konksu peale, nüüd 2x peale kah. Hakkab loomulikult kuulivarjandiga peale ja pärastpoole ilma kuulita ja siis konks kah väiksemaks.
http://www.flyfisher.ee/download/file.p ... &mode=view
Saba mul misiganes materjalist, kere misiganes materjalist, kaelushackel kana ja püü. Ükski erksama lisamisega kaelushackel pole töötanud. Neid värvilisamisi teen keres, mul näiteks väga hea päikseputukas keres pärlmutterkeere(paar flashabou fiibrit), misiganesmaterjalist värvitäpikesi keresse dubbinguna, üleminekuvärvidega kered jms Väga loogiline koht värviaktsendi lisamiseks on loomulikult sabasse aga ka väike dubbingupall ennem edehacklet, mis jääb viimast ka toetama.
Kokkuvõttes praegu ütleks, et putukad pigem hallikad-pastellsed-pruunikad on mul kasutuses. Pigem mitte musta edehacklega.Eespoololev siis kõik jõekateema. Põhimõtteliselt sama olemusega kasutan ka valge kala puhul aga värvid kõik teised, konks lühem ja väiksem, see lõputu manipuleerimismaa.Ainult sidumine ei aita, püüdma peab ka. Mul jääb püügikarpi suht vähe putukaid pidama, igat luulut ei jõua korrata ja kaasas vedada.
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
AndriPro
Postitusi: 3058
Liitunud: 19.04.2012, 07:35
Asukoht: Kahro küla mees olen.

Re: Putukad 2018

Postitus Postitas AndriPro »

Putukad 2018.... missugused nad mul siis olid? Arvan , et üle 90 protsendi testiputukad , teada-tuntud tegijaid vältisin teadlikult. Ei mingeid piiranguid värvidele , materjalidele , tegumoodidele .... tegelikult materjalidele oleks nagu piirang. Kasutasin minimaalselt igasugu sünteetilist jampsi , enamuses ikka sulge-karva-villa.Dubbingut on üksjagu sünteetilist.Kalal käin kõikvõimalikul ajal ,igasuguse ilma ja veega.Nii on tekkinud ideid , millega edasi minna. Üks kindel karbitäis , mille seon järgmiseks hooajaks on must , üleni mustad putukad , kuld-hõbekeermega mustad , kuulpäid ei seo.Mustad putukad sellepärast , et see must on muutunud põnevaks.....Muinasjutte ei viitsi enam kuulata ega ise rääkida , tõestada ja esineda ka ei viitsi .... aja raiskan ritvadele ,putukatele , kalalkäimisele.... Pildil paar testikarpi , või õigemini see mis aastalõpuks järgi on jäänud nendest karpidest...
Manused
Foto0008.jpg
sepaonu
Postitusi: 1487
Liitunud: 18.08.2012, 09:29
Asukoht: ingliste
Kontakt:

Re: Putukad 2018

Postitus Postitas sepaonu »

T.H kirjutas: 21.12.2018, 20:30 ja kuigi putukal oli ka kollast värvi piisavalt,siis kala nagu aimas kollase kartust ja
jajah, ma arvan, et
grinch-2.jpg
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
Vasta