Tilliga või tillita....
Re: Tilliga või tillita....
Nädalavahetusel sai haugil käidud ( mitte lennukaga) , vaid talvepüügil.
Re: Tilliga või tillita....
Marinaad : vesi + äädikas+ sibul + porgand+ loorber, pipraterad, sool ja suhkur. Jammi!
Re: Tilliga või tillita....
Ahvenad on ahjus ilusasti pruunistunud. Nüüd läheb kaste peale, veel 10 min. ja head isu. Lendõngendusega pistmist niipalju, et kalad saadud küll jää alt aga paljud neist omaseotud nümfiga.
Re: Tilliga või tillita....
Võtad kaks kala 1-1,5 kilosed , puhastad ja lõikad pooleks . Sabapooled soolad , keerad kilesse , võtad supipoti lund täis , surud sabad sinna potti lume sisse , paned kaane peale ja jätad selle supipoti 3-4 päevaks õue , lumehange. Neist saab tõsine hommikusöök mõne päeva pärast.
Peapooled lõikad steikideks , ahju , sool ja pipar . Keedad kartulid , teed kaste rõõsast või hapukoorest . Lisadena kindlasti ananassiviil ja poolik virsik. Mõnikord olen lisanud ka midagi rohelist , nt tilli
Peapooled lõikad steikideks , ahju , sool ja pipar . Keedad kartulid , teed kaste rõõsast või hapukoorest . Lisadena kindlasti ananassiviil ja poolik virsik. Mõnikord olen lisanud ka midagi rohelist , nt tilli
Re: Tilliga või tillita....
kalalkäigu teemas vilksatab säinast
Vormsi heeringas
võtad säinad, rapid seest ja soomuse
(no ma olen filee tõmmanud, kuna mulle see lihtsam tundub, kui rappimine)
tükeldad kala kuubikuteks
võtad kilo kala kohta kaks sidrunit, tükeldad koos koorega kuubikuteks
soola, pipart, sibulat maitsejärgi, ma pole pannud, a mõni paneb suhkrut
segad kogu mandi läbi ja purki, ööpäeva pärast hakkad sööma
kui selline tunne on, et kohe ei jõua enamust ära süüa, siis valad õli peale, et ei kuivaks liiga ära
Mida kauem seisab, seda pehmemaks läheb, lõpuks on ruoootsipärane moostüüpi soolakala.
Vormsi heeringas
võtad säinad, rapid seest ja soomuse
(no ma olen filee tõmmanud, kuna mulle see lihtsam tundub, kui rappimine)
tükeldad kala kuubikuteks
võtad kilo kala kohta kaks sidrunit, tükeldad koos koorega kuubikuteks
soola, pipart, sibulat maitsejärgi, ma pole pannud, a mõni paneb suhkrut
segad kogu mandi läbi ja purki, ööpäeva pärast hakkad sööma
kui selline tunne on, et kohe ei jõua enamust ära süüa, siis valad õli peale, et ei kuivaks liiga ära
Mida kauem seisab, seda pehmemaks läheb, lõpuks on ruoootsipärane moostüüpi soolakala.
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
Re: Tilliga või tillita....
Nädalavahetuse grill. Retsept- lendõngeforell, sool, süsi, märjad lepalaastud, 40 min kannatust ja valmis ta ongi.
Re: Tilliga või tillita....
T.H , see grillitud forell on nagu pool retsepti Mida kõrvale hammustati ? (leiba ? puuvilja?) Millega kogu see kraam kurgust alla loputati ?
Re: Tilliga või tillita....
Kõrvale on praegu aiast igatsugu rohelist saada, aga alla , vot alla läheb kas whisky või whiskey- ga