AndriPro kirjutas:Vii , ridva pikkus on nüüd üks asi , aga mis klassi nöörile sa ritva tahad. Nt. 6`6" Lamiglas`i plangud on #3. Ja Lamiglasil on see pikkus kõige lühem. Ise tahan endale 7`6" planke , see on #4 . Valmis variandid on veel 7` , #3 ja 8`, #5. Kui nende valmis variantide seest head ei leia , tuleb "aretama " hakata. Nii , et kirjuta oma nägemus , ridva pikkus (täpne) ja mis klassi nöörile.
Ei hakka ju mootoratast tahtes ostma enne kiivrit ja nahkset ülikonda, hakatakse ikke mootorattast enesest.
Akkame sellest lühemast peale. #3 oleks hea küll, paljut seal ujuval putikul vaja ja usun et annetatud pooluppuvat komplekti viskab ka. Juhtub et tuleb #4 ei ole kah propleemi. Kui mootoratas(ritv) valmis eks siis vaatame missugune kiiver(nöör) sobib. Aga võibolla algajana on mu mõttlemine vale, sest siiani olenen valinud tunde järgi ja paistab et küllaltki õigesti kui jämmil leidsid komplekti proovides hea olevat. Sest kui ma nüüd poodi läheks valiksin ritva pikkuse järgi ja kuidas ritv käes tundub. Ah, mis ma ikka siin keerutan asi peaks umbes nii välja nägema
1. ritv on lühike(Kesk-tipppaine)
2. võimalikult lühikeselt välja ulatuv nöör peaks laadima ritva(nii vist öeldakse)
3. et lennutada putuk maksimaalselt kaugele.
Niisugune on minu kui algaja nägemus sellest tulevasest udjakast ja eks ma usun et sul on rohkem võimalus tunnetada kuidas ja kui palju. Usaldan sind ja su kuldseid käsi.
Kui aga minuga jamada ei viitsi võin ka poest osta 5`9" või 6`6" , nagu öeldakse Valik on sinu....... .