Putukad 2012 hooajaks
Re: Putukad 2012 hooajaks
Suurem vast 8-sel , kõige väiksem harjusele 14-sel.
Ajatusest , või õigemini ajast , millal putukat kasutatakse .Meil siis talv , kevad , suvi , sügis.... tegelikult on tegemist putukatel kasutatavate värvilahendustega vastavalt vee temperatuurile.Seda asja olen uurinud , kes teab mis ajast , vast 20 aastat juba , ühesõnaga sellest ajast , kui meisterdasin esimese landi. Võib-olla oli see rootslaste uurimus temperatuuride ja värvide kohta see tõuge , mis pani katsetama esialgu siis lantide , pärast putukate peal.Võib - olla on just see seesamune põhjus , miks ma kalal käin . See mäng värvidega , rahuldus , kui oled ära arvanud ja kokku "seganud "need "õiged" värvid. Ma isegi ei mäleta kus see uurimus kirjas on . Endal on alles tabel värvide ja vee temperatuuridega. Ja eks seda tabelit saab ikka aeg-ajalt jälle vaadatud kui tekkib mõni idee sulgi või karvu konksule siduda.
Ja veel on teooriaid , et mis on putukal see , mis püüab ? Kas keha ? Või tiib ? Ise kaldun selle teooria poole , et keha püüab ja tiib "kannab". On terve rida vägagi hästi toimivaid putukaid , millel erinevust tiivas praktiliselt polegi , kogu värvilahendus on seotud keha peale .Ja toimivad , hästi , aastast aastasse.
Nii , "kondikava" enam - vähem lahti seletatud , ehk nüüd jõuab tagasi sinna selgete vete juurde.......
Ja veel on teooriaid , et mis on putukal see , mis püüab ? Kas keha ? Või tiib ? Ise kaldun selle teooria poole , et keha püüab ja tiib "kannab". On terve rida vägagi hästi toimivaid putukaid , millel erinevust tiivas praktiliselt polegi , kogu värvilahendus on seotud keha peale .Ja toimivad , hästi , aastast aastasse.
Nii , "kondikava" enam - vähem lahti seletatud , ehk nüüd jõuab tagasi sinna selgete vete juurde.......
Andri, mis soovitused oleksid piimakohvi juurde? Mul üks jõeke, mis suurveega ja suure vihmaga tõmbab mõneks päevaks täitsa piimakohvi värvi, toob kõvasti savi-liiva hõljumit sisse.
Rääkisin ühe venekeelse tegelasega, kes kasutab, ainult musta värvi putukaid ja püüab ainult õhtuhämaruses, väites, et pärast päikeseloojangut on tähtsus vaid putuka kujul.
Kuidas kommenteerite?
Kuidas kommenteerite?
Birgit : Ega see igasugune hõljum vees kalale ei meeldi .Aga forellipüügil võib proovida valget , oranži , kollast ja vihmase ilmaga roosat liitsi . Kui ühte neist kala võtab , saab värvieelistuse teada.Naaberjõel , kus mingi liivavine kogu aeg vees on eelistuseks kollane.
roohunt : Kui keegi väidab (olgu siis vene või eesti keeles) , et must putukas on see õige (olgu siis öösel või päeval ) teen mina targa näo ette (nagu kuulaks teda tähelepanelikult) ja kui ta on oma jutu lõpetanud , siis kiidan veel takka , et on jah see must õige. Miks? No põhjus on väga lihtne , mulle jääb ju rohkem kala .
roohunt : Kui keegi väidab (olgu siis vene või eesti keeles) , et must putukas on see õige (olgu siis öösel või päeval ) teen mina targa näo ette (nagu kuulaks teda tähelepanelikult) ja kui ta on oma jutu lõpetanud , siis kiidan veel takka , et on jah see must õige. Miks? No põhjus on väga lihtne , mulle jääb ju rohkem kala .
Eks ta ole:rääkimine hõbe - vaikimine kuld.
Roohundile mõtiskluseks..... Võb öelda , et kõige kuulsam ööputukatest (eriti kuuvalgete ööde)
- Manused
-
- S;V;M 003.jpg (41.97 KiB) Vaadatud 12100 korda
Meie jõgedel , augustikuu öödel , kui isegi ridva tippu ei näe , forellipüüdmine sõna otsesesmõttes "käsikaudu".
- Manused
-
- T&L LABORANT 001.jpg (36.06 KiB) Vaadatud 12099 korda
Veel üks kuulus "must " . Nii päeval , kui öösel ,veed madalad ja selged . Meil üks võimalikest järvamaa versioonidest.
- Manused
-
- GLÖDHÄCK 006.jpg (39.93 KiB) Vaadatud 12095 korda
Andri,ega siin polegi midagi mõtiskleda pärast juuresolevate piltide vaatamist. Mainisid kord artiklit veetemperatuuri ja värvide seostest. On Sul võimalik mingi link üles riputada või viide anda?