Haugiputukad ja rakendused

Vasta
Madis
Kontakt:

Re: Haugiputukad ja rakendused

Postitus Postitas Madis »

Räägitakse, et havi täiesti kartmatu kiskja ja ei pea põdema, et ära hirmutad. Krt ma oma kogemuse järgi ütleks küll, et alati see nii ei ole. Mis arvate kas, liiga lühike liider selles mõttes võib halb olla?
Sõber tõi 3 kilomeeetrit haugiliidrit, pakil 0.465, supleriga 0.48. Pole veel katsetanud aga peaks asja ära ajama, seda rsk vist ei kasuta üksi elusees ära :D
25LB - 0.465
25LB - 0.465
sepaonu
Kontakt:

Postitus Postitas sepaonu »

Koleda pimeda ilma putukad ja paar tükki soga jaoks kah, konks 3/0
n5.jpg
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
Jarlo

Postitus Postitas Jarlo »

sepaonu kirjutas:Koleda pimeda ilma putukad ja paar tükki soga jaoks kah, konks 3/0
n5.jpg
Need kolka käsitöölise hauguputukad näevad ikka paganama head välja ja kõige kehvem on see, et kuuldavasti toovad kala ka. Pildi peal olevaid on muidugi tunde kammitud ja silitatud :)
Kolmapäeval lõin ligunemise hirmus põnnama...vaatab mis ilma uus nädal toob.
Madis
Kontakt:

Sai terve NV haugi taga aetud, väikseid nagu putru, suuremaid kalad said minema nagu ikka. Täna oli paar kohta kus püüda plaanisin kaanetatud, nüüd vist aeg sikud ja unnad välja otsida...
IMGP0249.JPG
IMGP0242.JPG
Madis
Kontakt:

Sepp, sellel flurol mida kasutad on peal kirjas 60LB. Mis siis saab, kui putukas (korraliku karbikonksuga muidugi) kusagile sügavale kännu taha kinni jääb?
Mul täna tekkis korra selline olukord, seekord känd alistus aga lennukanööriga oleks juba nooti saanud tinistada...
ZiiN

Postitus Postitas ZiiN »

Ka mina olen analüüsinud olukorda milline saab olema kõige nõrgem lüli, sest kõik on loop to loop AGA meres kände ei ole ja veesügavus 90% ajast alla meetri. Eelmistel aastatel kui kuskile roogu kinni jäänud ja laiskushoog tabab või ei taha kohta rikkuda siis hiina trossid läksid suure sikutamise peale katki ikka, titaani pole tõmmates katki saanud.
Birgit

Postitus Postitas Birgit »

Kännujões ehitan teadlikult kuhugi nõrgema lüli. Variandid, mida kasutan: lisan lipsu, mille jaksan puruks tõmmata, probleem jälle, et tross, mis vees väga ei idane ega mädane jääb jõkke. Proovin ehitada putukad pehmemale konksule ja sikutan konksu sirgeks või kasutan väiksematele kilodele arvestatud või viletsa kvaliteediga landilõksu, mille saab ka puruks tõmmata.
Hea meelega kuulaks teiste ideid, vabastava kahlamise-ujumise variandi jätaks vahele :)
sepaonu
Kontakt:

Ma kunagi palju erinevaid jigikonkse testinud kohapüügil, kuna sellel kalal kivisuu, konks peab peenetraadiline olema, hea läbistusvõimega, olema piisavalt tugev, et kalu peaks(kui piisavalt läbistab, siis sirgenemisvõimalus ka väheneb) ja mugavuse pärast võiks ka niipalju järgi anda, et ca 0,14 nööriga pole vaja iga kinnijäämise pärast ankrust lahti võtta ennast, konks sirgeneb toore jõuga ja kargab kivi või ramba tagant lahti. Kunagi sai lemmikuks konks nimega Matzuo 90 Sickle Aberdeen.
Suht samasuguste omadustega on owner s-61, alguses kasutasin 1/0-2/0, andrei neid juurde ei telli vist, nüüd ostsin 3/0, mingit vahet heitmisel polnud, ilmselt hangin neid kuskilt mujalt talvel.
Sitad lõksud ja peenemad leadrid omale ei meeldi, luupead tahaks ikka suht toore jõuga enda juurde suunata ja mitte lasta kuskile silosse kinnimässima minna, ma viimane reis spinnatasin kah sügavamas jõe osas, umbes 6-7kg kalaga lagunes fladeni trossi pööral juppideks, täitsa värske tross, esimene kala tolle trossiga.
Kõige õigem on mu meelest ise katsed läbi viia, konks miski puu sisse kodus (mul toas pennid peakohal) ja tõmbad rahulikult, pildil owner s-61 3/0 tõmmatud 100lbs kevlariga.
own s-61.jpg
Madis
Kontakt:

Saage tuttavaks, kuiv haugiputukas:
PC150017.JPG
Konks 2/0 ja 4mm kuul. Kokku ca 0.8g. Mis valesti on, et ta rsk ära uppuda ei taha. Kas peaks materjali õhemalt panema või pigem raskust juurde?
sepaonu
Kontakt:

Pane õhku juurde 8-)
Vasta