Ma kunagi palju erinevaid jigikonkse testinud kohapüügil, kuna sellel kalal kivisuu, konks peab peenetraadiline olema, hea läbistusvõimega, olema piisavalt tugev, et kalu peaks(kui piisavalt läbistab, siis sirgenemisvõimalus ka väheneb) ja mugavuse pärast võiks ka niipalju järgi anda, et ca 0,14 nööriga pole vaja iga kinnijäämise pärast ankrust lahti võtta ennast, konks sirgeneb toore jõuga ja kargab kivi või ramba tagant lahti. Kunagi sai lemmikuks konks nimega Matzuo 90 Sickle Aberdeen.
Suht samasuguste omadustega on owner s-61, alguses kasutasin 1/0-2/0, andrei neid juurde ei telli vist, nüüd ostsin 3/0, mingit vahet heitmisel polnud, ilmselt hangin neid kuskilt mujalt talvel.
Sitad lõksud ja peenemad leadrid omale ei meeldi, luupead tahaks ikka suht toore jõuga enda juurde suunata ja mitte lasta kuskile silosse kinnimässima minna, ma viimane reis spinnatasin kah sügavamas jõe osas, umbes 6-7kg kalaga lagunes fladeni trossi pööral juppideks, täitsa värske tross, esimene kala tolle trossiga.
Kõige õigem on mu meelest ise katsed läbi viia, konks miski puu sisse kodus (mul toas pennid peakohal) ja tõmbad rahulikult, pildil owner s-61 3/0 tõmmatud 100lbs kevlariga.