Madis kirjutas:
Meil oli sellel ajal juba EKL-i põhikiri koos, plaan paigas, hakkasime rahvast kokku kutsuma.
Kohe pärast seda toimusid kiirelt EKS-i esimesed koosolekud, meie tegemistesse ilmusid ootamatud takistused ja tehti asi kiirkorras ära. Huvitav millest kardeti siis ilma jääda, et oli vaja selliselt toimetada?
AndriPro kirjutas:Mis sellesse kiirkorras tegemisse puutub , siis sellega mehed näitasid ju selgelt ära mis meestega tegemist (kalastajate arvamus neid lihtsalt ei huvita). Ja arvan , et näidati ära ka kuidas tulevikus asjad käima hakkavad (meie otsustasime , teie võite nüüd poolt hääletada).
Aga muidu tundub , et päris kõva "firma" sai . Info saamise poole pealt on riigikogu ja keskkonnaministeerium käpa all . Rahavoogudest on käpa all eelkõige kalakola kaubandus , tsirkuse tegemine , KIK-i positiivsed rahavood . Veekogudest saadavad positiivsed rahavood on esialgu serveeritud "eraisiku nägemusena ", aga selle nägemuse ümbervormistamine seltsi nägemuseks ei peaks mingi probleem olema.
Nii et kalastajad , viiekas ja teid teenindatakse ( väikese lisatasu eest muidugi) .
Huvitav kuidas kalastajad kokku saadakse .....
liikmeksastujate vahel tuleb nähtavasti mingi Daciate loosimine
,mille KIK kinni maksab
Igal juhul jõudu.
Mina pole EKL põhikirja näinud, millistel alustel see põhineb, mis on eesmärgid jms,(seega ma ei oska ka kommenteerida versus eks) mainiks lihtsalt juurde, et
mitte kumbki nendest ei hakanud mingist referendumist või suurest asutamismiitingust tardo või tallinna suurtel avaratel väljakutel, kus kõik läbisegi saaksid karjuda, et mida peaks tegema või tegematta jätma ja igaüks võiks ettepaneku teha, kes ja kuidas peaksid seda juhtima, milline peaks olema põhikiri. Madise kommentaarist selgub,
et samamoodi olid plaanid ja põhikiri tehtud, hakkasime juba rahvast kutsuma Naiivne oleks loota, et ükskõik millise kalaorganisatsiooni ümber ei tiirutaks kalakolaäriga seotuid inimesi, nad on aktiivsed tegelased. Aktiivsed tegelased teevadki midagi. KIK-i rahadega tehakse igasuguseid asju, jagatakse infot, korraldatakse, õpetatakse, nomidavaid, ka nende toimumiste juures alati leidub rahalugejaid, info ju avalik, eraldati niipalju, kas see ongi see, et mis te selle raha eest tegite, samuti kalakolakaupmehed hüppavad iga toimumise ümber ja lehvitavad oma plagudega. Olümpiamänge korraldavad coca-cola jms monstrumid, kalaspordivõistlusi korraldavad kalakolakaupmehed, katavad niiöelda (auhinna)laua.
Mul isiklikult jumala poogen, kes lõpuks ohjad oma kätte saab, kes kooleb liikmetevaesuses, ebapopulaarsuses. Mingi esindatus võiks kalameestel siiski olla, et väga lolle seadusi vastu ei võetaks, väga lolle liigutusi ei tehtaks, läbi mingi organisatsiooni oleks dialoog toompeatobukestega. Minu ajumaht, ajalimiit ja elukogemus ei luba midagi ennustada, mina käin kalal ja vaatan kuidas asjad arenevad.