Kalalkäigud.

Vasta
sepaonu
Postitusi: 1487
Liitunud: 18.08.2012, 09:29
Asukoht: ingliste
Kontakt:

Re: Kalalkäigud.

Postitus Postitas sepaonu »

Viimasel päeval võtsin kolm kala ära, ühe sõbrale lohutuseks, kuna ta ei saanud hiiumaale töö pärast tulla, kuigi piletid olid juba ostetud, ühe kahele meie seltskonna tütarlapsele kahepeale ja ühe endale naisega. No pidin need ju ära puhastama. Esimene oli tühi, järelikult oli putukas õige. Teisel olid sees emakalad, no sai ju pruunisogase landiga püütud küll, järelikult putukas õige. Kolmandal oli magu emakalasi täis, a juba seedinud, järelikult valged, a mis putukaga püüdsin, valgega, no näed, õiged järeldused tehtud. :D
Selle Miku jutu peale noogutaks kaasa Birgiti tarkusele. Alati muidugi see tarkus ei toimi, ju paljudel nii olnud, et püüad maa ühe putukaga läbi, lased puhata, püüad teise putukaga sama maa läbi, võrdled tulemusi, võib nii ja naa olla.
Sama kala püüdes on vahest vahetus nagu mängu osa. Kohe tuleb meelde ahvena tirgutamine või koha püük kummiga. Identsed plönnid, ainult värvivahe. Pakud, saad toksu, pakud uuesti, vaikus, vahetad teise, vaikus, paned vana tagasi, lööb ära. Olen saanud sellise trikitamisega haugi ka meres võtma, ainuke jama, et vahest lööb selle vahetusputuka kah ära. :D
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
g15
Postitusi: 3
Liitunud: 02.05.2015, 00:49
Asukoht: Tartu

Re: Kalalkäigud.

Postitus Postitas g15 »

Pilt

Minu esimene kala mõõdus kala.
Madis
Postitusi: 551
Liitunud: 20.08.2013, 18:07
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Kalalkäigud.

Postitus Postitas Madis »

Õnnitlused g15.

Käisin seljal, mõtlesin, et kolmapäev kõik teised tööl. Liiklus jõekaldal oli hullem kui nädalavahetusel. Läksin purtse peale, veel hullem, vett pole, rahvast palju.
Läksin mere äärde vett veel vähem. Ainult lademetes hülsse, sõelapõhjaks lastud rannataristu, välismaised tubaka ja padrunikarbid ja aukudega linnulaibad. Sitaks hea päev....
image003.jpg
image007.jpg
image004.jpg
image001.jpg
image002.jpg
Madis
Postitusi: 551
Liitunud: 20.08.2013, 18:07
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Kalalkäigud.

Postitus Postitas Madis »

Hülsse vedeles nii igal sammul,terve rand oli täis. Mõned päris uued mõned juba aastaid olnud, metall ära korrodeerunud ja ainult plastiktorud alles. Ja siis mulle keegi kunagi ütles, et jahimeestel asjad korras :lol: :lol: :lol:
image005.jpg
image006.jpg
Mell
Postitusi: 8
Liitunud: 15.10.2014, 12:11
Asukoht: Varangu

Re: Kalalkäigud.

Postitus Postitas Mell »

Kas saad täpsustada millises rannas? Olen ka ise neid mitmel pool rannas näinud, aga mitte nii suures koguses. Peab teema üles võtma.
ZiiN
Postitusi: 558
Liitunud: 14.03.2013, 10:54

Re: Kalalkäigud.

Postitus Postitas ZiiN »

Olles ka ise jahimees siis avalikult kasutatavas rannas jahi pidamine ja sigatsemine ei ole kuidagi aksepteeritav. Soovitan sul saata pildid ja asukoht kohalikule jahiseltsile kes siis oma sigadused ja süüdlased inimlikumal moel saavad heastada. Kontakte on võimalik leida eesti jahimeeste seltsi kodulehelt: http://www.ejs.ee/liikmed/ samuti 1313 võib piirkonna haldaja tuvastamisel abiks olla... Dramaatilist meediakajastust ei poolda kuna siis saavad p*sa kaela ka kõik ülejäänud 98% jahimeestest kes sigadustega ei tegele. See jäägu võimaluseks kui inimlikumal moel enam lahendust ei leita.
hugolt
Postitusi: 9
Liitunud: 21.10.2012, 09:59

Re: Kalalkäigud.

Postitus Postitas hugolt »

Tüüpiline Kalvi- Mahu piirkond!
ZiiN
Postitusi: 558
Liitunud: 14.03.2013, 10:54

Re: Kalalkäigud.

Postitus Postitas ZiiN »

Kuna mere veetase kohe kuidagi ei soosi haugipüüki siis tegelen puhkuse ajal lõheliste kudenirel patrullimisega. Suursuguseid tamme on kerkinud nagu seeni pärast vihma. Eks ma siin jõudumööda lammutan ja paigaldan inseneridele lõkse. Vast pääseb selle kemplemise peale mõni merekala ka ülesse.
tamm1.jpg
tamm2.jpg
Madis
Postitusi: 551
Liitunud: 20.08.2013, 18:07
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Kalalkäigud.

Postitus Postitas Madis »

hugolt kirjutas:Tüüpiline Kalvi- Mahu piirkond!

Täpselt nii. Kalvi rannaga tegu. 1313 sai kohapeal teavitatud, varsti uurin mida tehakse. Usku eriti ei ole, ses suurem osa hülssidest olnud seal aastaid....
Kimps
Postitusi: 63
Liitunud: 06.12.2014, 00:36

Re: Kalalkäigud.

Postitus Postitas Kimps »

Kui siin paljud kiruvad madalat vett, eriti need kes praamisabades sitsivad, siis mina otsustasin aga võimalust kasutada ja minna kuhugi, kuhu tavaliste veeoludega jala minna ei saa. Igati lustlik matkamine oli ja sai ka kala taga aetud. Ilmaolud ja kalameeste hordide kohalolu suurt lootust kala saamiseks ei andnud, kuid ime kombel suutis üks "konn" siiski mind nullist päästa. Mööda merd kahlates sai nii mõndagi põnevat veel nähtud ja päeva võib igati õnnestunuks lugeda, sest päev looduses pole kunagi raisatud!
Manused
sump.jpg
parts.jpg
ohtu.jpg
kala.jpg
kaigas.jpg
Vasta