Uus mäng - tähelepanuvõime,järeldused ja teadmised.
Re: Uus mäng - tähelepanuvõime,järeldused ja teadmised.
Need väikesed füüsilised probleemid pole võrreldavad mentaalsete häiretega mis tekivad siis kui kalale ei saa! Tunnistan ausalt, et olen ükskord peale 15 km kalale sõitu koju tagasi keeranud sest tunne oli, et ma ei pruugi jõeäärde kohale jõuda... selgus et oli 39 palavik
Täna oli huvitav päev. Eile õhtul sai plaani peetud, et kuhu ja mida püüdma minna. Pere on maal ja see privileeg tuleb ju ära kasutada. Kaalukausil oli turb ja haug. Valisin turva. Lubas ju enam vähem ilma. Aga hommikul oli 12 kraadi ja sadas vihma. Mida kaugemale linn jäi, seda rohkem jäin mõttesse ,et kurat kuhu ma küll lähen. Jäin siiski esialgsele plaanile truuks. Lisaks pilvedele tõstis veel tuult ning kui riidesse panin, siis mingit erilist sära küll silmis polnud. Aga iga tunniga läks ilm paremaks ja tagasi sõites oli 18 kraadi ja päike. Külastasin lõiku, kus mõned aastad tagasi sõbraga käisin. Tol korral nägin turva ka ära ( ainult ,et sõbra lipsu otsas). Eks see kooliraha peab ju hakkama ennast ära tasuma kunagi Ja täna tagasisõites oli näos mõnus rahulolu, et hoolimata ilmast sai nii mõnigi kala ära konksutada. 7 turba ning veel lisaks üks üllataja. Minu jaoks on igatahes valge kala hooaeg käimas ning järgmine nädal tuleb loodetavasti järg kui lähen sõbrale paariks päevaks lõunasse külla. Eks ma viin talle tänutäheks mõne eriti odava viski, selle eest, et ta on mind sellele kurjale nn valgekala teele juhatanud Tähelepanek on see ,et kõike annab õppida!
Lugedes Miku juttu muigan rahulolevalt sest hea on teada,et räägitud jutud ja jõeääres näidatu pole olnud asjata.Tean,et praegu saab Mikk väga hästi aru mis on kaldasse või sulpsuga heide,kui suurt tähtsust omab putukaga täpselt õige punkti tabamine jne.Kaks suve tagasi olid kalad samade kohtade peal ja ka putukad olid samad aga siis ei tundunud need asjad kindlasti nii tähtsatena.Tähelepanekud ja õiged järeldused püügil aitavad asjadel paika loksuda.Hooaeg on õnneks piisavalt pikk (maist oktoobrini)ja püük põnev ning visuaalselt väga atraktiivne.Pilt väga üksluisest tegevusest aga sõpradel reis ees ja mis vaja see vaja - sobivad ka meie vetele ja turvalegi
Ma tean, et tal oma nimi aga mu meelest jube sarnane langevarjunelsoniga, ütleme samasarnane nagu hirvecaddis ja rackelhanen, törtsuke siit, törtsuke sealt teistmoodi. Siin ka üks, kuumaliimitrikiga, ilma saba ja tiiva kokkuviimisetta
https://www.youtube.com/watch?v=bSqpaSe9lVI
seda viimast proovisin putukapoole peal, a midagi ei istunud, võtsin mõtlemisaega. Igal juhul nagu kuulda on toimib põhjas ja siin, mis on ju tähelepanu väärt. Suht sarnane on veel siuke putukas, nagu Bugmeister.
Sidusin semule, kes läheb lantidega lõhet sõudma harjuseputukaid, paneb muude tokkide kõrvale mullujukiga 1-3tk jada, kõik tegin märjad.
Teine semu, kes koeradresseerimise püü andis mulle, see mainis, et kle ma olla maininud, et võin putukaid vastu siduda, käib kolm korda aastas, no seon ikka, a mida vaja, putukaid, no mida, putukaid, mida, kellele, kuhu, misaega, vette, lipsu otsa. Vist tuleb teha ja kirjutada juurde igale või lihhtsam äkki, et ennem otsapanekut lihtsalt helistagu.
Mingi pooläpu tuli peaks äkki tähelepanelikult vaatama ja uuesti siduma ja järelduse tegema ?
https://www.youtube.com/watch?v=bSqpaSe9lVI
seda viimast proovisin putukapoole peal, a midagi ei istunud, võtsin mõtlemisaega. Igal juhul nagu kuulda on toimib põhjas ja siin, mis on ju tähelepanu väärt. Suht sarnane on veel siuke putukas, nagu Bugmeister.
Sidusin semule, kes läheb lantidega lõhet sõudma harjuseputukaid, paneb muude tokkide kõrvale mullujukiga 1-3tk jada, kõik tegin märjad.
Teine semu, kes koeradresseerimise püü andis mulle, see mainis, et kle ma olla maininud, et võin putukaid vastu siduda, käib kolm korda aastas, no seon ikka, a mida vaja, putukaid, no mida, putukaid, mida, kellele, kuhu, misaega, vette, lipsu otsa. Vist tuleb teha ja kirjutada juurde igale või lihhtsam äkki, et ennem otsapanekut lihtsalt helistagu.
Mingi pooläpu tuli peaks äkki tähelepanelikult vaatama ja uuesti siduma ja järelduse tegema ?
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
Mallard & Claret või miskit muud?
Sepaonu putukanime saladust miskipärast ei reeda aga endal jäi täna õite natukene rekordist puudu
Ühel õhtul hämaras käis kala rohututi taga pinnas noppimas midagi. Väga vaikselt tegutses. Panin siis mingi pisikese kärbse otsa ja kuna tundus olevat ettevaatlik kala, siis panin ka igaks juhuks peenema lipsu (5X). Toimus võtt, siis sööst ja seejärel lipsu katkemine. Korralik kala oli ja võttis vanduma küll selline asi. Tavaliselt kasutan 3X, millega on ära taltsutatud ka päris kobedad kalad. Kas sellest peenemaks on üldse vaja minna. Mida härrased kasutavad ja kui peeneks ajavad?
Ei saa ju claret olla, kui keresse pandud claret lighti-i
Tegelt suurema liiklusega soome poole peal ikka üks ja teine teeb vahest märkusi, et mis originaalil peab olema, et originaali mõõdu välja annaks, kõik muu on variandid. Oluline on muidugi mu meelest see, et vestlusklaaslane saaks aru, millest sa räägid, siis lihtsam vestelda, vada nagu mallardjaclaretil jne, kedagi vast ei huvita püügiputukate puhul audentsus.
Vastikult palju tööd on ja tobedalt palav suvi. Umbes nädal aega on mingi jubedalt suur hakikari ründanud maja ümber, jube kisa ja sebimine, koduõue harakapaar ja kodukassid jumala stressis. Täna depressiivmaniakaalses meeleolus võtsin õhupüssi ja võtsin ühe haki maha, kiskusin kummastki tiivast paar sulge, et paaris oleks ja peaks miski lihuniku variandi siduma, äkki must konks, must saba, must kere, must keere ja must tiib ?
Mul kodus ja autos olemas 0,16, lipsuks pole mitte midagi peenemat , kui 0,18 pannud, mõni üksik putukas on kah olemas, mille aasast 0,18 läbi ei lähe. Mingit hirmu kalavõtu osas pole. Kümmekond aastat olen peibutussöödaga fanaatiliselt valget kala õngitsenud, seal samamooodi, ainult konksu ja sööda järgi peened tamiilid.
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
Vastuseks Uitaja küsimusele lipsu kohta ,mida mina kasutan.Sepaonuga nõus,et liiga peeneks meie oludes pole tarvis minna.Kevad-talvine uppuvate putukatega püügi aeg,siis kasutan 0,24 - 0,26 lipsu.Suviste kuivade ja märgadega püügil on universaalne 0,23 kasutuses.Kuivade puhul lips pikem ja kui tõesti on vajadus,siis kasutan ka 0,20 lipsu.Valdavalt kasutan lipsumaterjalina fluorocarbonit,meeldib rohkem.Laupäeval sai päevikupüüki tehtud ja kuigi kalad olid väga ettevaatlikud ei olnud 0,23 lips nende konksutamisel takistuseks.
Mul eestios enamus suvisest ajast 0.17 fluro kuivade jaoks, väga väikestele harva 0.14. Raskema putuka joaks 0.26fluro ja lõhele 0.35. Ei näe küll, et lähiajal oleks midagi muuta vaja. Kui ei leia just eestis kohta kus czech'i või french'i nümfipüüki mõistlikult teha....