Haugiputukad ja rakendused

Vasta
Jarlo

Re: Haugiputukad ja rakendused

Postitus Postitas Jarlo »

ZiiN kirjutas:Sepaonu juba vana mees ka ja kõik "Elukalad" ammu välja vinnatud, võib ka kalakaotamisega riskida :lol:
Mul veel nii hea seis pole, pärast vaja pikalt põdeda kui elukala ära läheb. Landilõksud unustasin juba üleelmine aasta kuna need ikka andsid väga kergelt järele... ühtegi traagilist kalakaotust ei meenu aga oli küll napikaid kus lahtise landilõksuga kala ikkagi kätte tuli. Lisaks on haugipüügil tuulekäes palju jõulist ja "koledat" heitmist, mis tapab igasugused nõrgad kohad ruttu ära. Siiamaani on Loop to loop ühendused ilusti vastu pidanud ja kunagi selle ühenduse kohast järgi andnud. Hiina trossid mida siiani kasutanud olen annavad tavaliselt järgi kuskilt loopi liitekohast, õnneks on seda juhtunud ainult heitmisel ja kuskil põõsas rapsimisel. Kuna nad on nii odavad siis vähimagi kahtluse korral vahetan kohe uue vastu... Karmidel võtupäevadel kulub neid päevas vast 2-3.
Nüüd siis eksperimenteerimised titaaniga, konks otse loopiga külge, loop kinni seotud, liimitud ja igaks juhuks veel termorüüs peale. No krt peab pidama! :D
loop.jpg
Ziin, kas paned igale konksule titaanijupi püsiva lahendusena külge ja siis edasi ühendad juba aasaga? Või ainult proovivariandile panid püsivalt külge?
Mis lõkse puudutab, siis peaks ju igasugu lõksulahendusi saada olema, mis naljalt lahti ei tule... või lennutamine seda lõksu kuidagi eriti manipuleerib? Mul endal haugikogemust vähe, vahin mida vanad hundid targutavad ... :geek:
ZiiN

Postitus Postitas ZiiN »

Selles suhtes, et kasutan peamiselt toruputukaid, niiet vahetan putukat ja konks jääb samaks. Kui konks saab kivi või jääb niisama nüriks tõmban konsuviiliga teravaks jälle. Eks mõned rakendused peavad karbis varuks olema... Selle hiina trossi ühendasin loop to loopina konksu aasa külge, titaani peaks ka saama. Landilõksusid tehakse jah igasuguseid aga loll jõud suudab nad kõik kõveraks keerata. Lennutamine võrreldes landiviskamisega pakub trossile minuarust kõvasti rohkem stressi ja kaldenurkasid. Kui oled juba nabani vees, lisaks laine, tuul, küülikumõõtu putukas ja muud pahad asjad siis ideaalsest heitest on raske võimalik rääkida ja sinna rapsimisse need landilõksud surevad tavaliselt :)
T.H

Postitus Postitas T.H »

Kui landilõksudest rääkida,mis haugiputukatele sobiksid,siis minu praktika jooksul on parimad olnud just need.Arvan,et paarikümne aasta jooksul pole mul nendega ei landi- ega putukapüügil suuremaid probleeme olnud.
Manused
IMG_2810.JPG
ZiiN

Postitus Postitas ZiiN »

Näeb päris robustne välja, kui pööral ka veel eest ära hammustada siis võiks isegi proovida ;)
Aga esialgu jään toruputukate juurde. Karbis olid kõik jube säravad ja kirjud toonid, tegin ühe musta lamba halbadeks päevadeks:
ronk.jpg
sepaonu
Kontakt:

Postitus Postitas sepaonu »

Siukese kollarohekuldse viskan homme merre
a1.jpg
luupead kujutagu ette, et see rookas
kõnnin kivirägus, prääksun flyclub.ee
ZiiN

Postitus Postitas ZiiN »

Ettevalmistused septembri kalapuhkuseks hakkavad lõpusirgele jõudma. Sai veel üks 10 klassi nöör valmis keevitatud ja mõned eksperimentaalliidrid. Tore kohe, et ilmad ei luba mereäärde minna, saab tubased tegevused tõsisemalt ette võtta 8-)
pf.jpg
sepaonu
Kontakt:

Misiganes atraktor(ite) järgi panen pundi bucki
h1.jpg
siis suht rammusa fläsavorsti
h2.jpg
uuesti bucki
h3.jpg
ja uuesti fläsa
h4.jpg
ja uuesti
h5.jpg
sepaonu
Kontakt:

siis ühe pundi ühtepidi
h6.jpg
ja keeran tagasi
h7.jpg
ja teise pundi teistpidi
h8.jpg
Minu meelest lendab, ujub, püüab ja ei lähe sassi.
mast

Postitus Postitas mast »

Ühte peab ütlema - see lendõngevärk on ilmselt kalastushaiguse raskeim vorm.

Tellisin just haugipüügiks jämedama roika koos juurdekuuluvaga ära ja mõtlesin siia vinguma tulla, et milline see haugiputukas võiks olla. Aga ennäe, sepaonu juba peaagu kõik valmis kirjutanud ja joonistanud. See viimane punt ja vahepealsed lillad karvad on värvitud bucktail ilmselt aga mis kraam see esimene punaste narmaste punt on?

Ja kui tohib küsida siis millise konksu peale seda kõike seotakse tavaliselt ja kui pikk see loom valmiskujul on?
sepaonu
Kontakt:

Ega ma väga kindlalt ei vasta, a pakun, et äkki Krystal Flash. Need fläsa nimed nii sarnased, et minu peakolu ei suuda neid kõiki meelde jätta, Krystal Flash, Flashabou, Polarflash, Wing n' Flash jnejne, ma pakendid kisun ära ka kohe, mul käivad asjad niiöelda naelaotsas, tegelikult mingi omaaretatud näpitsasüsteem, kõik värgens ripub mul nagisüsteemis.
Kui sa mast oled nende läikivate värgensitega ära eksinud, siis käperdama neid võid minna tight line-sse ja netis on minu meelest hea koht vaatamiseks mistpool.com , mu meelest head kirjeldused, et milline see kraam parasjagu on, millesarnane ja kus kasutatakse, abiks ikka.
Mina sidusin alguses slinkylaadsetest materjalidest aga enam ei meeldi, jube vilets haugi suust kätte saada, viletsam puhastada rohelisest tatist jms, praegu meeldib buckiga läbisegamini tinselilaadseid segusi panna. Märjast peast tõmbad veest välja, siis on kriips tüüpi pulk
pulk.jpg
vees pausi ajal laseb ennast ilusti kohevaks ja lipendavaks.
Pikkus on vast maitseasi, mul vist laias laastus vahemikus 15-18cm, mis on ka minu meelest tüüpiline söödakala suurus laias laastus. Konks vist kah maitseasi, mulle meeldib 811s ja seon 2/0 peale, teistel on teised lemmikkonksud, vaata T.H. pilti. Kokkuvõttes oleneb materjalist ja konksust ja viskajast aga lõpptulemusena pead saama ju normaalselt visatud ka, liiga suureks lähed tuustidega, siis võibolla targem natuke kääridega nüsida väiksemaks. Meres on minu meelest jube hea asi korv, millega ma alguses ära ei harjunud, tundus vastik võõrkeha puusal, praegu naudin
https://www.google.ee/search?q=linekurv ... cgodKP8L5A
jooksunöör ei korja sodi merest nii palju, midagi ei takerdu, parem kahlata, pole vaja kokku korjata nööri, luupead ei jookse nööri sisse jms
https://youtu.be/p9rcrbeYi80?t=89
Kiidavad ka sellist varianti
https://mistpool.com/product_info.php?p ... anguage=en
aga loomulikult pole see korv kohustuslik, saab ilma ka.
Viimati muutis sepaonu, 07.09.2015, 11:42, muudetud 1 kord kokku.
Vasta